Quote (Elfisher @ 8 Jun 2015 16:06)
nie mialem n5, ale mialem n4. dziala super plynnie, nie zauwazylem zadnych przyciec, klatkowania animacji i innych tego typu artefaktow. glosniki z przodu bajka, w porownaniu do innych z przednimi glosnikami stereo jest ogromna przepasc i niewiele im brakuje do htc. sa glosne, wyrazne, mozna spokojnie sluchac muzyki. wielkosc jak najbardziej na plus, jest mniejszy od lumii 1320, bardzo zblizony do ip6+ lub note 4 ktore maja mniejsze ekrany. bardzo wygodnie lezy w dloni bo jest zaokraglony z tylu, ale polozony na plaskim blacie sie giba i obraca co moze wkurwiac. czarna wersja sie mocno palcuje na klapce, biala pod tym wzgledem wypada duzo lepiej. bateria srednio mnie zadowala, o ile w normalnym uzytkowaniu wytrzymuje od rana do wieczora, to w pierwsze dni juz o 18 musialem podladowywac. duzy minus wzgledem nokii ktora trzymala mi spokojnie 2 dni, a czesto nawet 3 przy takim samym wykorzystaniu. nawet note 4 trzyma lepiej, a maja te same pojemnosci. ekran bardzo wyrazny, choc ciemny, w sloncu prawie nic nie widac, a i kolory (mimo ze to amoled) nie sa tak ladne jak w samsungach. rozdzielczosc qhd to glupota bo 500 ppi to duzo za duzo. wolalbym full hd, moze chociaz bateria by lepiej trzymala. jesli chodzi o aparat to wydaje mi sie ze jest nawet lepszy niz w lumii 920 ktora wysoko postawila poprzeczke. w dobrym oswietleniu zdjecia wychodza swietnie, w ciemnych pomieszczeniach lub w nocy jest padaka, ale to nie sa warunki dla smartfonow. generalnie moglbym polecic nexusa, choc nie jest wart swojej ceny. uzywa sie go bardzo wygodnie, mozna smialo powiedziec ze zaspokoi kazdego na rok-dwa.
obecnie telefon jest w naprawie gwarancyjnej, oddalem go dzisiaj rano. klapka z tylu zaczela sie odklejac, i choc nie jest to wielki problem to w telefonie za ponad 2k nie powinno miec miejsca. podobno pierwsze serie nexusow mialy chujowy klej na klapce i pod wplywem ciepla sie odklejal. znany problem nie tylko w n6, ale i moto x 2nd gen. mam nadzieje ze jak wroci to juz bedzie w porzadku.
Dzięki wielkie za opinię. N4 też miałem i zastanawia mnie czy jest większa różnica między n4 i n5 niż między n5 i n6.
Btw od 2 dni N5 strasznie wolno mi się ładuje, podłączyłem go o 13, jest 16.30 i mam dopiero 66%. Co prawda co chwilę mam go w łapie i coś robię ale z miesiąc temu tj przed oddanie go do ubezpieczyciela lądował się 2-3h nawet jak się intensywnie bawiłem podczas ładowania. Najdziwniejsze jest to, że jak już się naładuje to wydaje mi się, że wcale krócej bateria nie trzyma. Jakieś pomysły?
I wbijaj do fl