d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev18288298308318321412Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Jan 17 2014 02:07am
Quote (mysz15 @ Jan 17 2014 09:06am)
typie cenie sobie ten topik wlasnie ze wzgledu na calkiem konstruktywna dyskusje jaka sie tu toczy, wiec blagam cie przestan pieprzyc - smieszny nie jestes, a ni atencji na tym nie zdobedziesz.
odnies sie do komentarza albo spadaj

nie zmusz
aj mnie
do czy tania
beł
kotu
Member
Gold: 70.74
Jan 17 2014 02:21am
Quote (mysz15 @ Jan 17 2014 10:03am)
ok kurwa - wczoraj byłem na przedpremierowym pokazie "pod mocnym aniołem" - polski film, na kazdym kurwa billboardzie w wawie jego plakat, wszystkie gazety SRAJĄ co to kurwa za arcydzieło nie jest, wszedzie trąbią na jego temat
i wychwalają pod niebiosa...

no wiec oczekiwania były kureskie.... jak ktos nie chce czytac calosci to moze poprzestac na tym punkcie: 'wyszedłem w 2/3 filmu'.
Zeby nie bylo - w chuj cenie sobie kino trudne i artystyczne, ale ten film taki nie był... choc bardzo chciano go w tkai sposób przedstawić.
Nie mówie, ze był zły - ale był dokladnie taki jak drogówka - przekolorowany - ta bieda, ta ochyda - to wszystko było przejaskrawione i podane w taki sposób, ze w polowie filmu, po trzecim z rzędu mega ochydnym pawiu lądujacym niemal prosto w twarz widzowi, musialem wyjsc na chwilę bo normalnie mi się kolacja podniosła... 
Fakt, sfera emocjonalna bohaterów byla oddana całkiem dobrze, ale równolegle  z nią nieco zbyt drastycznie została pokazana sfera jakby wizualna całego nałogu... pewnie takie było założenie, ze film miał wstrząsnąc... ale niestety mnie estetycznie przytłoczył
i nie czerpałem z filmu przyjemnosci... do tego było to wszystko trochę jednostajne i w pewnym momencie zarówno ja jak i dziewczyna, z którą byłem na chwilę przysnelismy...
przy 4 pawiu stwierdziłem, ze nie ujebie i wyszlismy...
nie wiem jakie było zakonczenie, chyba sobie googlne,... ale czuje ze happy endu nie było.
Subiektywna ocena: 6/10
jak ktos znosi takie hardkory to pewnie dałby wiecej o 1 oczko.

z wstrząsających swiatopoglądem polskich filmow jako naprawde ciekawy i artystyczny wymieniłbym "Płynące Wierzowce" - gejoska historyjka... ale chyba juz o tym pisałem.

Ja pierdole, jak ja nie-na-wi-dze wieckiewicza to szok. Aktorzy ci sami od 20 lat w kazdym filmie.
Banned
Gold: 10.00
Warn: 20%
Jan 17 2014 02:42am
Quote (Unsatiable @ 17 Jan 2014 09:21)
Ja pierdole, jak ja nie-na-wi-dze wieckiewicza to szok. Aktorzy ci sami od 20 lat w kazdym filmie.

potwierdzam.
Ostatnio wieckiewicz na topie... A JAK KTOS W POLSCE JEST NA TOPIE TO KURWA KAZDY SERIAL, KAZDA REKLAMA I KAZDY FILM Z JEGO MORDĄ!!!!!! aaaaaAAAaaA!!!!
ten film byl wrecz obsrany tymi samymi mordami ktore na codzien ogladamy w serialach i flmach.... tragedia...

w polsce to jest doslownie taki aktorski establishment...
jest jakiś dziwny strach przed experymentowaniem.... wszystku MUSI sie sprzedac wiec zawsze stawia sie na znane marki i nie da sie szansy mlodym, swierzym...
ehh kurwa...
a zobaczie - ten mlodziak co gral w sali samobojcow jakim zajebistym sie okazal aktorem, a wczesniej ani widu ani slychu.
Wydaje mi sie ze mamy gdzies tam jakies perełki ale mina dekady zanim ktos da im szansel;/
Member
Gold: 0.00
Jan 17 2014 03:24am
Quote (mysz15 @ 17 Jan 2014 09:03)
ok kurwa - wczoraj byłem na przedpremierowym pokazie "pod mocnym aniołem" - polski film, na kazdym kurwa billboardzie w wawie jego plakat, wszystkie gazety SRAJĄ co to kurwa za arcydzieło nie jest, wszedzie trąbią na jego temat
i wychwalają pod niebiosa...

no wiec oczekiwania były kureskie.... jak ktos nie chce czytac calosci to moze poprzestac na tym punkcie: 'wyszedłem w 2/3 filmu'.
Zeby nie bylo - w chuj cenie sobie kino trudne i artystyczne, ale ten film taki nie był... choc bardzo chciano go w tkai sposób przedstawić.
Nie mówie, ze był zły - ale był dokladnie taki jak drogówka - przekolorowany - ta bieda, ta ochyda - to wszystko było przejaskrawione i podane w taki sposób, ze w polowie filmu, po trzecim z rzędu mega ochydnym pawiu lądujacym niemal prosto w twarz widzowi, musialem wyjsc na chwilę bo normalnie mi się kolacja podniosła... 
Fakt, sfera emocjonalna bohaterów byla oddana całkiem dobrze, ale równolegle  z nią nieco zbyt drastycznie została pokazana sfera jakby wizualna całego nałogu... pewnie takie było założenie, ze film miał wstrząsnąc... ale niestety mnie estetycznie przytłoczył
i nie czerpałem z filmu przyjemnosci... do tego było to wszystko trochę jednostajne i w pewnym momencie zarówno ja jak i dziewczyna, z którą byłem na chwilę przysnelismy...
przy 4 pawiu stwierdziłem, ze nie ujebie i wyszlismy...
nie wiem jakie było zakonczenie, chyba sobie googlne,... ale czuje ze happy endu nie było.
Subiektywna ocena: 6/10
jak ktos znosi takie hardkory to pewnie dałby wiecej o 1 oczko.

z wstrząsających swiatopoglądem polskich filmow jako naprawde ciekawy i artystyczny wymieniłbym "Płynące Wierzowce" - gejoska historyjka... ale chyba juz o tym pisałem.

Member
Gold: 46.25
Jan 17 2014 03:53am
Tez sie dzisiaj obudziliscie ze u Smarzowskiego te same twarze? On i ufa i tylko ich zatrudnia. Roznica jest taka, ze ciagle angaze dla Dziedziela, Wieckiewicza, Jakubika czy Preiss w przeciwienstwi do Adamczykow, Karolakow czy Bohosiewicz usprawiedliwia fakt, ze sa to czolowi polscy aktorzy, a nie komediowy szrot.
Banned
Gold: 10.00
Jan 17 2014 03:54am
Quote (viewprofile @ 17 Jan 2014 10:53)
Tez sie dzisiaj obudziliscie ze u Smarzowskiego te same twarze? On i ufa i tylko ich zatrudnia. Roznica jest taka, ze ciagle angaze dla Dziedziela, Wieckiewicza, Jakubika czy Preiss w przeciwienstwi do Adamczykow, Karolakow czy Bohosiewicz usprawiedliwia fakt, ze sa to czolowi polscy aktorzy, a nie komediowy szrot.

wiadomix, tak jak Scorseze, Burton czy Almadovar maja swoich ulubiencow, tak pewnie i ten gosc ma swoją obsade...
gorzej z tym ze cala ta wataha aktorzyn przewinela sie w ostatnich latach przez duzy i maly ekran w ilosciach hurtowych!.
rzygma juz nimi... naprawde rzygam...
Member
Gold: 70.74
Jan 17 2014 03:55am
Quote (viewprofile @ Jan 17 2014 11:53am)

Dzisiaj to napisalem, ale wiem to od lat.
Z wieckiewiczem gadalem i to kurwa jakich malo, a jego zona jest strasznie brzydka.
Member
Gold: 46.25
Jan 17 2014 04:40am
Quote (Unsatiable @ Jan 17 2014 11:55am)
Dzisiaj to napisalem, ale wiem to od lat.
Z wieckiewiczem  gadalem i to kurwa jakich malo, a jego zona jest strasznie brzydka.

Nie zmienia to faktu, ze aktorem jest dobrym.
Member
Gold: 3.00
Warn: 90%
Jan 17 2014 04:43am
Kiedys to były filmy i aktozy
Cybulski, Łomnicki, Holoubek
pozniej Linda Kondrat
a teraz jebane karolaki zakurwielny koty i wieckiewicz
no kurwa
Member
Gold: 70.20
Jan 17 2014 04:54am
typowy belkot myszy , typek sie chwali iq a ma gleboko ponizej zera... rzenulinho

Quote (RobertZappa @ Jan 17 2014 12:43pm)
Kiedys to były filmy i aktozy
Cybulski, Łomnicki, Holoubek
pozniej Linda Kondrat
a teraz jebane karolaki zakurwielny koty i wieckiewicz
no kurwa

ja bym ibisza chcial w filmie akcji

This post was edited by arthurro on Jan 17 2014 04:56am
Go Back To Polska Topic List
Prev18288298308318321412Next
Add Reply New Topic New Poll