d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Janusz Korwin Mikke > Temat Oficjalny
Prev18081828384144Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5.00
May 30 2014 01:52am
Quote (Lander @ 30 May 2014 08:23)
cos czuje, ze kalisz odkryje w sobie kapitaliste niedługo i stwierdzi ze w sumie to nigdy nie lubił komuchów

zle chlopina oszacowal koniunkture. mogl zostac w sld, to by sie pasl teraz w brukselce.
Member
Gold: 4.00
May 30 2014 06:26am
cos czuje, ze kalisz odkryje w sobie kapitaliste niedługo i stwierdzi ze w sumie to nigdy nie lubił komuchów

a spawacz cale zycie byl katolikiem
Member
Gold: 0.00
Jun 1 2014 03:43am
http://wybory.gazeta.pl/ParlamentEuropejski2014/1,137162,16058997.html

Dziś Prezes w studiu po Wiadomościach w TVP.

This post was edited by KongresNowejPrawicy on Jun 1 2014 03:44am
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
Jun 1 2014 05:10am
Janusz mocno promowany. Podobno dopiero co skonczyl chwalić jaruzela w tvp info. :-)
Member
Jun 1 2014 05:21am
Quote (kefir @ Jun 1 2014 01:10pm)
Janusz mocno promowany. Podobno dopiero co skonczyl chwalić jaruzela w tvp info. :-)

To może Janusz Palikot? Jak tu chwalić Jaruzelskiego, Hitlera, Kaczyńskiego czy innego socjalistę? Prezes kiedyś powtarzał, że Jaruzelski generałem był dobrym, a nawet patriotą... tylko sowieckim niestety.

http://www.youtube.com/watch?v=z3bt66OJi_g
wieczorem autor usunie to nagranie, także proszę korzystać

This post was edited by KongresNowejPrawicy on Jun 1 2014 05:25am
Member
Jun 1 2014 06:26am
Quote (KongresNowejPrawicy @ Jun 1 2014 11:21am)
To może Janusz Palikot? Jak tu chwalić Jaruzelskiego, Hitlera, Kaczyńskiego czy innego socjalistę? Prezes kiedyś powtarzał, że Jaruzelski generałem był dobrym, a nawet patriotą... tylko sowieckim niestety.

http://www.youtube.com/watch?v=z3bt66OJi_g
wieczorem autor usunie to nagranie, także proszę korzystać

Nie przekrecaj wypowiedzi janusza.

obejrzalem kawalek... Znowu porównuje stan wojenny do zamachu majowego... Typ jest idiota albo lubi siać zamęt. Stan wojenny byl srodkiem do spacyfikowania niepodleglosciowych zapędów Polaków i utrzymania sowieckich wplywow rekami swoich slugusow. Nie wiem co wspolnego z tym ma Piłsudski

Jkm pomija istnienie dokumentow potwierdzających, ze jaruzelski prosil o pomoc zbrojna sowietow. Z dokumentow także wynika, ze sowieci nie chcieli wchodzic do Polski, a o masowym pacyfikowaniu ludności to juz nawet nie mysleli. Jedynie nad czym mozemy dyskutowac to ile wiedzial na ten temat jaruzelski.

Moim zdaniem Polska miala gigantyczna szanse dla której warto byłoby zaryzykować.

Zamiast rozmawiac czy ruskie weszliby do kraju proponuje sie zastanowic nad inna kwestia. Gdyby Jaruzelski zmobilizowal wojsko do obrony, uzbroil i zaczął szkolić chetnych cywili których by nie brakowalo to podupadajacy sowiecki moloch chcialby interweniować? Dodatkowo narażając sie na pewne sankcje ekonomiczne zachodu i usa, a moze nawet jakieś dzialania zbrojne. Pozostawię to bez odpowiedzi.

Member
Gold: 6,207.00
Jun 1 2014 06:30am
Quote (kefir @ 1 Jun 2014 14:26)

obejrzalem kawalek... Znowu porównuje stan wojenny do zamachu majowego... Typ jest idiota albo lubi siać zamęt. Stan wojenny byl srodkiem do spacyfikowania niepodleglosciowych zapędów Polaków i utrzymania sowieckich wplywow rekami swoich slugusow. Nie wiem co wspolnego z tym ma Piłsudski

Jkm pomija istnienie dokumentow potwierdzających, ze jaruzelski prosil o pomoc zbrojna sowietow. Z dokumentow także wynika, ze sowieci nie chcieli wchodzic do Polski, a o masowym pacyfikowaniu ludności to juz nawet nie mysleli. Jedynie nad czym mozemy dyskutowac to ile wiedzial na ten temat jaruzelski.

Moim zdaniem Polska miala gigantyczna szanse dla której warto byłoby zaryzykować.

Zamiast rozmawiac czy ruskie weszliby do kraju proponuje sie zastanowic nad inna kwestia. Gdyby Jaruzelski zmobilizowal wojsko do obrony, uzbroil i zaczął szkolić chetnych cywili których by nie brakowalo to podupadajacy sowiecki moloch chcialby interweniować? Dodatkowo narażając sie na pewne sankcje ekonomiczne zachodu i usa, a moze nawet jakieś dzialania zbrojne. Pozostawię to bez odpowiedzi.

Skąd przekonanie, że ze wszystkim trzeba się zgadzać z krulem?
Member
Jun 1 2014 07:05am
Przypomina mi sie debata o ksiazce na temat powstania styczniowego. Autor stawial teze, ze zaborcom(glownie Prusom) moglo zależeć na sprowokowaniu i rozpetaniu walki. Korwin akurat byl na widowni i prowadzacy udzielili mu glosu. Wypalil, ze nikt nie mial w tym zadnych interesow. Nasi sasiedzi tacy bezinteresowni od zawsze :D

Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby Korwin nie widzial wszedzie agentow, komunistow(ale tylko za zachodnia granica) i spiskow. Pierdzieli o inteligentnych maoistach chcących sprowadzic wzrost gosp do 0%, ktorzy nie przewidzieli, ze przywodcy normalnych krajow podetra sobie tym dupe. Natomiast ma problem w dostrzeżeniu korzysci z wybuchu powstania w kraju rozdzielonego przez 3 okupantow. :D

This post was edited by kefir on Jun 1 2014 07:06am
Member
Jun 1 2014 10:40am
Quote (kefir @ Jun 1 2014 02:26pm)

Nic nie przeinaczam. Mówił tak jeszcze w UPR. Apeluję również o nienadużywanie inwektyw oraz kulturalny język.

Blog:
'Uzupełniony zestawy sprostowań:
Nie powiedziałem, że po śp.gen.Wojciechu Jaruzelskim powinna zostać ogłoszona żałoba narodowa - ani, że powinien mieć pogrzeb państwowy. Powiedziałem natomiast, że jako dobry wojskowy powinien mieć pogrzeb wojskowy ze wszystkimi honorami. Dodaję zawsze, że jako polityk się nie spisał, bo zamach stanu przeprowadził perfekcyjnie... i kompletnie nie wykorzystał. Gdyby postąpił był jak śp.gen.August Pinochet albo jak śp.Xiǎo-Píng Dèng - to byłby bohaterem narodowym, bo Polska byłaby dziś trzy razy bogatsza, niż Stany Zjednoczone, a Rzeczpospolita potężniejsza, niż RFN..
Inna sprawa, że skoro ogłoszono żałobę narodowa po kimś takim, jak śp.Tadeusz Mazowiecki...
Zdanie "Kocham Rosję - a kocham ja tym bardziej, im dalej jest od Polski" - kilka razy zostało ostatnio kilka razy skrócone do: "Kocham Rosję".
Nic nie mówiłem o tym, że ks.Jerzy Popiełuszko nie został celowo zamordowany przez kpt.Grzegorza Piotrowskiego z kumplami. Mówiłem natomiast, że to morderstwo było dokonane w celu storpedowania kursu na porozumienie junty z opozycją spod znaku "S".
Nie mówiłem, że Hitler nie wiedział o Holokauście; mówiłem tylko, że "nie ma dowodu na to, że wiedział o Holokauście". Przy okazji informuję, że za przedstawienie takiego dowodu przysługuje nagroda: pół miliona funtów brytyjskich.
Cichy sympatyk z redakcji "NEWSWEEK-Polska" uprzedził mnie, że ten tygodnik zamieści w poniedziałek podobnie spreparowany wywiad ze mną. Proszę uważnie czytać: co powiedziałem ja, a co jest konfabulacją! A, co tam: zareklamuję ich jeszcze; ja się nie boję!'

This post was edited by KongresNowejPrawicy on Jun 1 2014 11:04am
Member
Go Back To Polska Topic List
Prev18081828384144Next
Add Reply New Topic New Poll