d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev18088098108118121019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11.00
Apr 16 2016 01:54pm
Quote (zemnolepiejniezadzierajj @ 16 Apr 2016 21:08)
Najnowszy Focus RS 2.3L, 350HP, 4x4. ~50 sztuk jest przewidziany na polski rynek a na dodatek niektorzy maja odbiory w sierpniu. xd

Musi dobrze zapierdalać.
Member
Gold: 1.11
Trader: Trusted
Apr 16 2016 02:15pm
Quote (zibib @ 16 Apr 2016 19:21)
Czyli nie czekałeś ze sprowadzeniem? Niech służy :) No i daj więcej info o tym karawanie, jaka motorownia, który rocznik itp.

Jak przejdzie obniżka akcyzy, to poluję na lexa gs430 mkIII

Końcówka 2008, 530xd manual 235ps, musiałem kupić bo Bliźniaki w drodze i zakup auta chce mieć za sobą, a doczytałem, że kiepsko z tym podatkiem może być. .
Member
Apr 16 2016 02:29pm
Quote (zuz9 @ 16 Apr 2016 22:15)
Końcówka 2008, 530xd manual 235ps, musiałem kupić bo Bliźniaki w drodze i zakup auta chce mieć za sobą, a doczytałem, że kiepsko z tym podatkiem może być. .

Gratuluję bliźniaków, double the fun :D Betki też gratuluję, choć e60 i to w dieslu to odważny wybór. Ale jeśli właściciel dbał, to nie powinno się nic dziać.

Gdzie tak doczytałeś? Tak czy inaczej już zachorowałem na tego japońca, a w Polsce nie ma nawet w czym wybierać, ech.

This post was edited by zibib on Apr 16 2016 02:32pm
Member
Apr 16 2016 10:45pm
Quote (zibib @ 16 Apr 2016 21:29)
Gratuluję bliźniaków, double the fun :D Betki też gratuluję, choć e60 i to w dieslu to odważny wybór. Ale jeśli właściciel dbał, to nie powinno się nic dziać.

Gdzie tak doczytałeś? Tak czy inaczej już zachorowałem na tego japońca, a w Polsce nie ma nawet w czym wybierać, ech.

Juz nie pamiętam gdzie dokładnie, na jakimś portalu podatkowym.
Dzięki! M57 nie ma co się bać, początkowo byłem nastawiony na benzynę ale pompy wysokiego ciśnienia, wtryski, cewki, zawory dis, nagar w kolektorze ssącym mnie skutecznie zniechęcily. Dodatkowo LCI ma już poprawione kilka rzeczy, które przyprawialy problemy, typu przeniesiona elektronika z wnęki koła zapasowego, gdzie często dostawała się woda, poprawiona nawigacja, poprawiony kompresor tylnego zawieszenia. Szwagier ma 525d przed lifta i ostatnio mu się tylko dpf zabił, ale to wina nieprzypilnowania termostatow, wyszło wczoraj jak chcieliśmy chipowac.
Musze zakupić letnie opony, ktoś miał styczność z Yokohama Advan Sport V105?

L1pa, co dokładnie mu się sypie? Może te dokumenty to ma od Mirka z ***? Sprawdzal historie serwisową? Myślałem nad 535d ale wymiana samych hamulców przód jest droższa od 530d o 800zl, nie wspominając o 2 turbo.

This post was edited by zuz9 on Apr 16 2016 10:53pm
Member
Apr 17 2016 01:48am
Yokohamy zajebiście kleją, ale też szybko znikają. Sam jestem zwolennikiem miękkich mieszanek, więc Yokohamy jak najbardziej polecam. U mnie śmigają Dunlop sp sport maxx o podobnej charakterystyce. Jest cicho i pewnie, a to dla mnie dwie najważniejsze kwestie, jeśli chodzi o opony.

W 2008 wychodziły jeszcze m57? Skoro tak to lajtowo, bo to pancerna konstrukcja.

This post was edited by zibib on Apr 17 2016 01:48am
Member
Gold: 3.02
Apr 17 2016 01:52am
Quote (zuz9 @ Apr 17 2016 05:45am)
Juz nie pamiętam gdzie dokładnie, na jakimś portalu podatkowym.
Dzięki! M57 nie ma co się bać, początkowo byłem nastawiony na benzynę ale pompy wysokiego ciśnienia, wtryski, cewki, zawory dis, nagar w kolektorze ssącym mnie skutecznie zniechęcily. Dodatkowo LCI ma już poprawione kilka rzeczy, które przyprawialy problemy, typu przeniesiona elektronika z wnęki koła zapasowego, gdzie często dostawała się woda, poprawiona nawigacja, poprawiony kompresor tylnego zawieszenia. Szwagier ma 525d przed lifta i ostatnio mu się tylko dpf zabił, ale to wina nieprzypilnowania termostatow, wyszło wczoraj jak chcieliśmy chipowac.
Musze zakupić letnie opony, ktoś miał styczność z Yokohama Advan Sport V105?

L1pa, co dokładnie mu się sypie? Może te dokumenty to ma od Mirka z ***? Sprawdzal historie serwisową? Myślałem nad 535d ale wymiana samych hamulców przód jest droższa od 530d o 800zl, nie wspominając o 2 turbo.

przebieg był realny, sprawdzał mu kumpel i na każdym kole był taki sam, na jednym kilka km różnicy,
po sprowadzeniu od razu skrzynia 1.5k bo ciekła, klapki w kolektorach profilaktycznie, w serwis auta i naprawy w połtora roku ponad 15k wydał, ostatnio padł mu silnik, wymienili pojeździł tydzień i nagle nivo. Co chwile co innego na kompie.
albo on miał pecha albo chuj wie
Member
Gold: 0.00
Apr 17 2016 02:16am
Ale osobiście sprawdzał pieczątki u aso czy tylko 'jak są to zakładam że prawda".

This post was edited by hehehehehe on Apr 17 2016 02:16am
Member
Apr 17 2016 02:17am
Quote (l1pa @ 17 Apr 2016 08:52)
przebieg był realny, sprawdzał mu kumpel i na każdym kole był taki sam, na jednym kilka km różnicy,
po sprowadzeniu od razu skrzynia 1.5k bo ciekła, klapki w kolektorach profilaktycznie, w serwis auta i naprawy w połtora roku ponad 15k wydał, ostatnio padł mu silnik, wymienili pojeździł tydzień i nagle nivo. Co chwile co innego na kompie.
albo on miał pecha albo chuj wie

Niech sprawdzi historię serwisową, a nie z modułów - teraz magicy potrafią lakierować pod czujnik, a co dopiero poprzestawiać przebieg w modułach. 1.5k wydane na skrzynię automatyczną to normalna wymiana eksploatacyjna oleju wraz z filtrem i felerną prowadnicą wtyczki mechatroniki, przez którą często się poci. Klapki norma, nivo strzelam przetarty przewód doprowadzający powietrze, przeciera się za filterkiem i zasysa tamtędy kurz do kompresora - najlepiej wymienić prewencyjnie, kilka zł za 40cm przewodziku. Klapki norma w BMW, ale, że silnik zajechał :O Kupując takie auto trzeba się liczyć z kosztami serwisu większymi, niż w przypadku Passata w Tdiku.

zibib
M57TU2 dokładnie, jest już blok aluminiowy, wtryski piezo i słabszy rozrząd - zdarzały się przypadki zerwania w okolicach 200kkm. Dlatego ja od razu wymieniam łańcuchy, serwis olejowy i filtry. Jeszcze muszę dokupić właśnie filterek do nivo, ale to jak już będę miał auto na miejscu. Jestem już zdecydowany na Yoko, przy mojej jeździe wystarczą mi spokojnie na 4lata, a do tego cena atrakcyjna porównując właśnie do Dunlopa czy Contiego.
Member
Gold: 3.02
Apr 17 2016 02:31am
Quote (zuz9 @ Apr 17 2016 09:17am)
Niech sprawdzi historię serwisową, a nie z modułów - teraz magicy potrafią lakierować pod czujnik, a co dopiero poprzestawiać przebieg w modułach. 1.5k wydane na skrzynię automatyczną to normalna wymiana eksploatacyjna oleju wraz z filtrem i felerną prowadnicą wtyczki mechatroniki, przez którą często się poci. Klapki norma, nivo strzelam przetarty przewód doprowadzający powietrze, przeciera się za filterkiem i zasysa tamtędy kurz do kompresora - najlepiej wymienić prewencyjnie, kilka zł za 40cm przewodziku. Klapki norma w BMW, ale, że silnik zajechał :O Kupując takie auto trzeba się liczyć z kosztami serwisu większymi, niż w przypadku Passata w Tdiku.

zibib
M57TU2 dokładnie, jest już blok aluminiowy, wtryski piezo i słabszy rozrząd - zdarzały się przypadki zerwania w okolicach 200kkm. Dlatego ja od razu wymieniam łańcuchy, serwis olejowy i filtry. Jeszcze muszę dokupić właśnie filterek do nivo, ale to jak już będę miał auto na miejscu. Jestem już zdecydowany na Yoko, przy mojej jeździe wystarczą mi spokojnie na 4lata, a do tego cena atrakcyjna porównując właśnie do Dunlopa czy Contiego.

półtora za uszczelnianie tej samej skrzyni :D a poduszka nivo tylnia padła a druga juz była wymienona przez kogoś :D
silnik chodził jak marzenie, tyle co zrobiłem z nim kilometrów na trasie miasto, nikt sie nie spodziewał
Member
Apr 17 2016 02:40am
Quote (l1pa @ 17 Apr 2016 09:31)
półtora za uszczelnianie tej samej skrzyni :D a poduszka nivo tylnia padła a druga juz była wymienona przez kogoś :D
silnik chodził jak marzenie, tyle co zrobiłem z nim kilometrów na trasie miasto, nikt sie nie spodziewał

Musiał wymienić olej z filtrem (filtr wbudowany w miskę olejową), dlatego taka cena. Tam nie ma z czego innego się pocić, poza tą miską, wtyczką bądź uszczelniaczem na wałku. Wiesz co dokładnie się stało z motorem? Może właśnie łańcuch trafiło? Poduszki... też eksploatacja - guma się starzeję. Ktoś źle zrobił wymieniając tylko jedną wcześniej. Zawieszenie pneumatyczne jest bardzo prosto zrobione, bardzo podobnie jak w ciężarówkach, tam markowa poducha wytrzyma szmat kilometrów, także zmieniasz 2 i masz spokój. To już nie są auta, które naprawisz śrubokrętem i kluczem płaskooczkowym. :D

E: ale co jak co, mogli zrobić e61 też na sprężynach z tyłu, tak jak w e60, są też plusy, kupujesz tylko eibach pro kit na przód, tył obniżasz komputerowo i jest delikatną gleba niższym kosztem. :D

This post was edited by zuz9 on Apr 17 2016 02:43am
Go Back To Polska Topic List
Prev18088098108118121019Next
Add Reply New Topic New Poll