d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Janusz Korwin Mikke > Temat Oficjalny
Prev17891011144Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
May 11 2014 01:06pm
Widzę, że kurwa nikt się nie pofatygował żeby przeczytać, więc trzeba chyba przytoczyć kilka fragmentów. Czym się kieruje człowiek, który wyskakuje i robi aferę na cały sejm w momencie gdy przechodzi TRAKTAT Z MAASTRICHT ? Teraz jedzie po UE, ale wtedy nie przeszkadzało mu żeby zrobić false flag ?

Poseł Wojciech Arkuszewski (NSZZ „S”)
http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/main/01BF119D
.
„Traktat ma 300 stron, a ku mojemu ubolewaniu, otrzymaliśmy go parę tygodni temu, nie zaś w grudniu, kiedy już był dostępny w języku polskim. Będzie szansa wyjaśnienia tych wątpliwości w trakcie debaty w komisjach, która, podejrzewam, będzie długa, burzliwa i szczegółowa.” – [zamiast tegoż Korwin Mikke uruchomił burzę lustracyjną na posiedzeniu Sejmu w dniu 28 maja 1992 r. ]
„Chciałem tylko powiedzieć, że można by sobie zadać pytanie: czy całe Włochy są w EWG? Czy Sycylia jest także? Chciałbym bardzo, żebyśmy nie mieli takiej swojej Sycylii. (Oklaski)"

Poseł Ryszard Czarnecki (ZChN)
http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/main/6F3F1F11
.
„Wydaje mi się, że nasza debata potoczyła się w nie najlepszym kierunku. Powstaje wrażenie, jakoby nasz Sejm podzielił się na tych, którzy opowiadają się za wejściem Polski do Europejskiej Wspólnoty Gospodarczej i na tych, którzy są temu procesowi przeciwni. Wydaje mi się, że tak nie jest. … Na jakich warunkach, na jakich zasadach ma następować ta integracja? I to podzieliło dzisiaj tę salę.” [z pomocą nadania właściwego kierunku przybył Korwin Mikke zgłaszając pomysł lustracji w dniu 28 maja 1992 r.]

W 9 pkt. porządku obrad wraca z połączonych pięciu komisji pod obrady Sejmu Układ Europejski podpisany w Brukseli 16.12.1991 r. Posłem sprawozdawcą z prac tych komisji jest Marcin Przybyłowicz (z PC – ten sam poseł, który w imieniu klubu PC wychwalał 21.05.1992 r. ten Układ) – [stenogram: http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/main/6E04D89C ]. Z tekstu jego wystąpienia dowiadujemy się, że posiedzenia komisji odbyły się w dniach: 26 i 27 maja 1992 r., 2 i 10 czerwca 1992 r., a ostatnie 19 czerwca 1992 r. Przed komisjami wystąpili m.in.: Krzysztof Skubiszewski, Jacek Saryusz-Wolski, Andrzej Olechowski. Z łatwością można zauważyć, że po pierwszych 2-ch dniach [26 i 27.05.1992 r.] pracy połączonych komisji w dniu 28 maja 1992 r., w trybie nagłym wyskakuje na forum Sejmu z lustracją Korwin Mikke. Potem „prace” komisji toczą się bardzo szybko i kończą się w cieniu wrzawy lustracyjnej.
Member
Warn: 10%
May 11 2014 01:07pm
Quote (Luc- @ May 11 2014 09:06pm)
Widzę, że kurwa nikt się nie pofatygował żeby przeczytać, więc trzeba chyba przytoczyć kilka fragmentów. Czym się kieruje człowiek, który wyskakuje i robi aferę na cały sejm  w momencie gdy przechodzi TRAKTAT Z MAASTRICHT ? Teraz jedzie po UE, ale wtedy nie przeszkadzało mu żeby zrobić false flag ?

.
„Traktat ma 300 stron, a ku mojemu ubolewaniu, otrzymaliśmy go parę tygodni temu, nie zaś w grudniu, kiedy już był dostępny w języku polskim. Będzie szansa wyjaśnienia tych wątpliwości w trakcie debaty w komisjach, która, podejrzewam, będzie długa, burzliwa i szczegółowa.” – [zamiast tegoż Korwin Mikke uruchomił burzę lustracyjną na posiedzeniu Sejmu w dniu 28 maja 1992 r. ]
„Chciałem tylko powiedzieć, że można by sobie zadać pytanie: czy całe Włochy są w EWG? Czy Sycylia jest także? Chciałbym bardzo, żebyśmy nie mieli takiej swojej Sycylii. (Oklaski)"

.
„Wydaje mi się, że nasza debata potoczyła się w nie najlepszym kierunku. Powstaje wrażenie, jakoby nasz Sejm podzielił się na tych, którzy opowiadają się za wejściem Polski do Europejskiej Wspólnoty Gospodarczej i na tych, którzy są temu procesowi przeciwni. Wydaje mi się, że tak nie jest. … Na jakich warunkach, na jakich zasadach ma następować ta integracja? I to podzieliło dzisiaj tę salę.” [z pomocą nadania właściwego kierunku przybył Korwin Mikke zgłaszając pomysł lustracji w dniu 28 maja 1992 r.]

W 9 pkt. porządku obrad wraca z połączonych pięciu komisji pod obrady Sejmu Układ Europejski podpisany w Brukseli 16.12.1991 r. Posłem sprawozdawcą z prac tych komisji jest Marcin Przybyłowicz (z PC – ten sam poseł, który w imieniu klubu PC wychwalał 21.05.1992 r. ten Układ) – [stenogram: http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/main/6E04D89C ]. Z tekstu jego wystąpienia dowiadujemy się, że posiedzenia komisji odbyły się w dniach: 26 i 27 maja 1992 r., 2 i 10 czerwca 1992 r., a ostatnie 19 czerwca 1992 r. Przed komisjami wystąpili m.in.: Krzysztof Skubiszewski, Jacek Saryusz-Wolski, Andrzej Olechowski. Z łatwością można zauważyć, że po pierwszych 2-ch dniach [26 i 27.05.1992 r.] pracy połączonych komisji w dniu 28 maja 1992 r.,w trybie nagłym wyskakuje na forum Sejmu z lustracją Korwin Mikke. Potem „prace” komisji toczą się bardzo szybko i kończą się w cieniu wrzawy lustracyjnej.

siema luc wejdz na tsa
Member
May 11 2014 01:38pm
Quote (Luc- @ May 11 2014 09:06pm)
Widzę, że kurwa nikt się nie pofatygował żeby przeczytać, więc trzeba chyba przytoczyć kilka fragmentów. Czym się kieruje człowiek, który wyskakuje i robi aferę na cały sejm  w momencie gdy przechodzi TRAKTAT Z MAASTRICHT ? Teraz jedzie po UE, ale wtedy nie przeszkadzało mu żeby zrobić false flag ?

.

.

W 9 pkt. porządku obrad wraca z połączonych pięciu komisji pod obrady Sejmu Układ Europejski podpisany w Brukseli 16.12.1991 r. Posłem sprawozdawcą z prac tych komisji jest Marcin Przybyłowicz (z PC – ten sam poseł, który w imieniu klubu PC wychwalał 21.05.1992 r. ten Układ) – [stenogram: http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/main/6E04D89C ]. Z tekstu jego wystąpienia dowiadujemy się, że posiedzenia komisji odbyły się w dniach: 26 i 27 maja 1992 r., 2 i 10 czerwca 1992 r., a ostatnie 19 czerwca 1992 r. Przed komisjami wystąpili m.in.: Krzysztof Skubiszewski, Jacek Saryusz-Wolski, Andrzej Olechowski. Z łatwością można zauważyć, że po pierwszych 2-ch dniach [26 i 27.05.1992 r.] pracy połączonych komisji w dniu 28 maja 1992 r.,w trybie nagłym wyskakuje na forum Sejmu z lustracją Korwin Mikke. Potem „prace” komisji toczą się bardzo szybko i kończą się w cieniu wrzawy lustracyjnej.

Ten artykuł przeczytałem jak tylko został tu umieszczony. Jednak już na początku lektury jego treść wydała mi się znajoma. Józef Bizoń i wszystko jasne. Polecam w tym względzie zaznajomić się z przemówieniami sejmowymi upr z tamtej kadencji (kilka wskazówek w książce ,,Rząd rżnie głupa''.)

Member
May 11 2014 01:53pm
Słucham wyjaśnień tu i teraz. Co masz koleżko do powiedzenia na ten temat ?
Member
Gold: 12,059.17
May 11 2014 02:09pm
Wiem już chyba prawie wszystko :) Ostatnie 3 pytania do KongresuNowejPrawicy:

1. Można się spodziewać że część społeczeństwa pozbawiona zasiłków i pomocy społecznej wkroczy na drogę przestępstwa.
Rozumiem że policja zostanie wzmocniona a działanie sądów usprawnione ale co dalej? Utrzymanie jednego więznia to jeśli dobrze pamiętam koszt ok 4000pln/miesięcznie.
Stać nas na to?

2. Jaka kara w opinii KNP byłaby właściwa za kradzież desek sąsiada?

3. Czy jeśli w 90% zgadzam się z linią programową KNP ( http://nowaprawicajkm.pl/info/program-wyborczy/program-wyborczy-knp ) i będę głosował na KNP przy czym nie podobają mi się styl i kontrowersyjność niektórych wypowiedzi JKM to jestem lewak czy nie?

Powiem tylko, że ostatnio u lekarza byłem 2 może 4 (bo ja wiem) lata temu.

Polecam zainteresować się badaniami profilaktycznymi krwi/moczu itp które powinno się robić co roku. Nawet prywatnie to nie jest duży koszt. Zakres badań różni się w zalezności od wieku i płci, szczegóły google.pl

Member
Gold: 500.00
May 11 2014 02:15pm
Quote (Ironfister @ May 11 2014 09:09pm)
Wiem już chyba prawie wszystko :) Ostatnie 3 pytania do KongresuNowejPrawicy:

1. Można się spodziewać że część społeczeństwa pozbawiona zasiłków i pomocy społecznej wkroczy na drogę przestępstwa.
Rozumiem że policja zostanie wzmocniona a działanie sądów usprawnione ale co dalej? Utrzymanie jednego więznia to jeśli dobrze pamiętam koszt ok 4000pln/miesięcznie.
Stać nas na to?

2. Jaka kara w opinii KNP byłaby właściwa za kradzież desek sąsiada?

3. Czy jeśli w 90% zgadzam się z linią programową KNP ( http://nowaprawicajkm.pl/info/program-wyborczy/program-wyborczy-knp ) i będę głosował na KNP przy czym nie podobają mi się styl i kontrowersyjność niektórych wypowiedzi JKM to jestem lewak czy nie?

Polecam zainteresować się badaniami profilaktycznymi krwi/moczu itp które powinno się robić co roku. Nawet prywatnie to nie jest duży koszt. Zakres badań różni się w zalezności od wieku i płci, szczegóły google.pl

badanie krwi masz za frajer ja kidziesz krew oddac, a jesszce czekolady dostajesz i fame.
Member
May 11 2014 02:30pm
Zadałem pytanie i koleś się ewakuował. Być może przygotowuje ripostę - zaczekamy co ma do powiedzenia.
Member
Gold: 12,059.17
May 11 2014 02:58pm
Quote (Luc- @ 11 May 2014 21:30)
Zadałem pytanie i koleś się ewakuował. Być może przygotowuje ripostę - zaczekamy co ma do powiedzenia.

Wiem że nie mnie pytasz ale skoro pytasz publicznie to się wtrące.

W 1992 nie byliśmy w UE, co więcej: nie było do końca pewne czy do niej na pewno wejdziemy. Przygotowania i ustalenia zajęły 12lat.

Obradowanie na temat statusu UE w 1992 niewiele by dało gdyż ówczesne państwa UE podejmowały decyzje sami.

Myslisz że gdyby dzisiaj Ukraińcy lub Macedończycy lub Gruzini powiedzieli że nie podoba im się to czy tamto w UE to ktokolwiek w UE by to wziął na poważnie?
Ja myśle że raczej by powiedzieli: skoro Wam się nie podoba UE to wracajcie do Putina.

Inna sprawa że w 1992 politycy musieli sporo pracować nad ważnymi ustawami bo polskie prawo dopiero się odbudowywało po prl, nie było czasu na dogłębne zastanawianie się nad tym co się dzieje poza granicami kraju.
Member
May 11 2014 03:01pm
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

Ironfister, wypierdalaj, antypolaku.
Banned
Gold: 38.00
Warn: 20%
May 11 2014 03:06pm
Haha
Go Back To Polska Topic List
Prev17891011144Next
Add Reply New Topic New Poll