d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Maryhuanina > Main Topic
Prev1789101117Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 21 2010 04:29pm
Quote (whookash @ Jan 21 2010 11:26pm)
ja mam nerwicę ,kilka razy dostałem zapaści wszystko od jednej rzeczy, możesz poczytać sobie troche o tym
widze że macie po naście lat i pozytywne nastawienie do legalizacji o jak miło :wub:

kurwa nie ! gówno wiecie a pierdolicie jakbyscie zjedli piec ciastek
miałem podobne opinie jak wasze w gimnazjum i na poczatku liceum  po 10 latach myślę zupełnie inaczej

pozatym zjadłem chyba wszystko co znane łącznie z bieluniami itd a wszystko dlatego że mi się spodobało coś innego

Nie wierze ze jestes tak spierdolony i masz 2x lat :O
Member
Gold: 0.36
Jan 21 2010 04:31pm
Quote (Shapiro @ Jan 22 2010 12:29am)

Kurwa, Shapiro, chyba pierwszy raz się zgadzam z twoją wypowiedzią.
Member
Jan 21 2010 04:31pm
Quote (Msk @ Jan 21 2010 11:31pm)
Kurwa, Shapiro, chyba pierwszy raz się zgadzam z twoją wypowiedzią.

W sigu masz typa z mojej prowokacji :D
Member
Gold: 333.94
Warn: 100%
Jan 21 2010 04:32pm
Quote (Shapiro @ Jan 21 2010 11:29pm)

a co ma do tego wiek ? bardziej miejsce zamieszkanai koledzy i ciekawośc oraz chęc bycia fajnym ^^
Member
Gold: 0.36
Jan 21 2010 04:32pm
Quote (Shapiro @ Jan 22 2010 12:31am)
W sigu masz typa z mojej prowokacji :D

Dobrze wiedzieć ;) spodobała mi się ta prowokacja i tekst tego Assasina, więc dałem w siga ;P
Member
Jan 21 2010 04:33pm
Quote (Siematoja @ 21 Jan 2010 23:24)
No to już Ci mówię jak. Aktywnym składnikiem w Marihuanie jest tetrahydrokannabinol czyli tzw THC. Może być on podawane nawet dożylnie czy doustnie w celach naukowych i był jako związek badany wiele razy stąd te informacje. Ustalono nawet dokładnie dawkę śmiertelną i wynosi ona około 1 grama na kilogram ciała. Proponuje zajrzeć choćby na wiki.

Nie rozumiesz do czego zmierzam ale spłodzę jeszcze kilka postów żebyś zrozumiał do czego zmierzam i wtedy spadam pisać dalej prace.
To co napisałeś to ja wiem. Co do dawki śmiertelnej to nie wiem czy tak jest i z tym, że można to dożylnie przyjmować.
Nie praktykowałem/zajmowałem się jedynie inhalowaniem.

Z mojego najbliższego otoczenia MJ pali z 15-20 osób.
Część z nich pali regularnie/ praktycznie codziennie.
Część z nich pali co tydzień.
A część z nich pali raz na dłuższy czas.

Jeżeli zalegalizują MJ teraz i stanie się ona produktem spożywczym jak np. papieroski to problem nie polega na tym, że oni się spalą co jakiś czas.
Problem polega na tym, że Ci co już nagminnie palą będą palić jeszcze więcej i w końcu doprowadzą się do bardzo chujowego stanu.

Zapalić zielone raz na jakiś czas powiedziałbym nawet było by wskazane.
Trzeba jednak brać pod uwagę, że gdzieś to THC się odkłada. Nie pamiętam czy w korze mózgowej czy gdzie no nie ważne w każdym razie jak się skumuluje tego gówna za dużo to ktoś może na tym poważnie ucierpieć.

Alkohol tutaj jest inny pod jednym względem. Prawdą jest to, że uzależnia się człowiek jeżeli pije regularnie jakieś dawki. Pic w tym, że na dobrą sprawę w polsce ten alkohol ma bardziej charakter tradycji? W każdym razie coś w ten deseń.

Quote (rollen @ 21 Jan 2010 23:28)
lol czy my kurwa zyjemy w tym samym swiecie m8

jest dokladnie odwrotnie

zjaraj blanta i idz ze znajomymi co pija alk i wlasnie sie przekonasz jaka jest prawda

smiertelna dawka mj to ok 5kg aka 30k blantow gl wypalenie tego wiec nie pierdol bzdur na forum
jedyna mozliwoscia bylaby ostra alergia na thc ale nie slyszalem o tym

Ja paliłem jakieś 3 lata.
Czasami codziennie a czasami co miesiąc.
Więc wiem z czym się wiąże palenie.
Problem w tym, że ja paliłem wiaderka i nie jedno dwa czy trzy tylko z 8-9. Miałem też znajomych, którzy wypalali po 16 wiader.
Wiesz co im się zrobiło z mózgu kisiel kurwa.
Śmiali się z byle głupoty itd. itd. pierdole takie wyjałowienie umysłowe.

This post was edited by Magik69 on Jan 21 2010 04:39pm
Banned
Gold: 85.00
Jan 21 2010 04:33pm
Quote (Siematoja @ Jan 22 2010 12:09am)
1. Od czego niby zależy? ;)
2. Jak?
3. Brak sensownej odp
4. Jakość = większe bezpieczeństwo
5. Yyyyy jakim przedawkowaniu? Niezdatni do życia? Zaraz o czym my gadamy o gandzi czy o fecie?
6. Brak sensownej odp #2
7. Ilu ludzi pijących alkohol chwyta za twarde dragi?
8. OGRANICZYĆ powtarzam OGRANICZYĆ nie zlikwidować.

Ad1 Od ilości. Trawa niszczy glowę, pluca zapewne też tyle, że w mniejszym stopniu, Nie powoduje wzrostu ciśnienia, może być używana w medycynie. Szlugi z kolei powodują raka krtani/płuc , kawa może być zródlem choroby nadciśnieniowej, alkohol wiadomo - niszczy wątrobę i uklad nerwowy.
Chuj, że może być wykorzystywana w medycynie. Jest narkotykiem, a my żyjemy w dość konserwatywnym kraju, a i tak się złożyło, że w naszej szerokości picie kawy, alkoholu i palenie fajek jest uważane za bardziej normalne, niż używanie "miękkich narkotyków".
Ad2. Wypalając jej w chuj i jeszcze więcej...
Ad3. Narko-biznes i tak by kwitnął. Tu jest Polska.
Ad4. Chuj po tym bezpieczeństwie skoro naćpany gówniarz i tak siadlby za kółkiem i wpierdolil się w pobliskie drzewo.
Ad5.Jak najbardziej piszę o GANDZI. No po normalnym ...
Ad6. Patrz "Ad2", a następnie "Ad4".
Ad7. Zapewne tylu samo co tych lubiących trawę.
Ad8. Już to widzę ....

Reasumując; Żyjemy w RP - ludzie będą tutaj jarać szlugi, pić cysternę wódki rocznie - mordując się po tym wzajemnie - są to LEGALNE środki, lecz nigdy w życiu nie zaakceptują/ nie zalegalizują trawy - jest to narkotyk.
Uwarunkowania kulturowe.
Member
Gold: 26.46
Warn: 30%
Jan 21 2010 04:38pm
Quote (whookash @ Jan 22 2010 12:32am)
a co ma do tego wiek ? bardziej miejsce zamieszkanai koledzy i ciekawośc oraz chęc bycia fajnym ^^

miejsce zamieszkania: tak
koledzy: tak
ciekawość: tak
chęć bycia fajnym: tak

nie mieszkam w super fajnym sterylnym osiedlu tak jak inni, mam kolegów jakich mam, jestem ciekawy bo przecież człowiek rodzi sie ciekawy świata, nie
nie jestem fajny przez to że pale mj bo to jest decyzja jednostki która musi przemyśleć za i przeciw...w dzisiejszych czasach żyjemy w erze spierdolenia
i bycia zajebistym...
Member
Jan 21 2010 04:40pm
Quote (unstoppable_one @ 21 Jan 2010 23:33)

Reasumując; Żyjemy w RP - ludzie będą tutaj jarać szlugi, pić cysternę wódki rocznie - mordując się po tym wzajemnie - są to LEGALNE środki, lecz nigdy w życiu nie zaakceptują/ nie zalegalizują trawy - jest to narkotyk.
Uwarunkowania kulturowe.

Siemka!
To swoją drogą...
Member
Jan 21 2010 04:41pm
Quote (whookash @ Jan 21 2010 11:32pm)

wiek ma to do tego ze robisz z siebie jakiegos mentora bazujac na swoim wieku a w co drugim poscie bluzgasz ludzi i jestes spierdolony.
Go Back To Polska Topic List
Prev1789101117Next
Closed New Topic New Poll