Quote (Msk @ Mon, 17 Aug 2009, 22:17)
Lustrzanek nie ma małych

poza tym jak jesteś amatorem i nie ogarniasz wszystkich funkcji to imo nie opłaca się kupować lustrzanki, żeby robić fotki na auto programach

Wlasnie o tym myslalem...czytajac fora ludzie strasznie podniecaja sie lustrzankami , to dobry kompaktk robi o wiele gorsze jakosciowo zdjecia ? jak to jest ?
Ponoc po wakacjach zawsze tanieja aparaty , prawda to ?
Quote (MuFfaS @ Mon, 17 Aug 2009, 22:24)
na poczatku porobi na auto,a pozniej przeskoczy na manuala, ja uzywam tylko Av (priorytet przyslony) i M (manual) w sumie Av to takie prawie auto, ktore pozwala wykorzystac wiekszosc mozliwosci, oczywiscie ostrosc bardzo czesto lapie recznie, w sumie wszystkie makto ktore wrzucalem byly robione na MF
co do wielkosci to canony xxxD albo xxxxD nie sa jakies super wielkie, a jak juz sie pakowac w lustro to tylko Canon/Nikon w ostatecznosci alfa, ale do niej jest malo obiektywow, pentaksy olimpusy i reszta producentow, do piet nie dorasta canonowi/nikonowi i predzej czy pozniej i tak trzeba zmienic brand, co sie wiaze ze sporymi kosztami
ja osobiscie z calego serca polecam kupno lustrzanki ;]
no tak ale jedynie na co byloby mnie stac to ten nikon d80 za 1500zl lub jakas alfa za 1400 czy cos kolo tego a one raczej duze sa
This post was edited by ko-wal on Aug 17 2009 02:27pm