d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Wojna Temat Oficjalny
Prev178910Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Jun 26 2025 02:41am
Napisze ci tak.
informatykę, programowanie trzeba lubić, to nie jest praca gdzie klepiesz 8h, to styl życia. Ciągłe dokształcanie. Generalnie owszem zarabiają najlepsi, tacy jak ja, 100zl+ za godzinę, ale zazwyczaj to jest za godzinę pracy, gdzie jesteś do dyspozycji tego co cię zatrudnia. A szlifowanie wiedzy, coś co sprawi że będą chcieli ci to 100zl/h zapłacić, to już generalnie trzeba we własnym zakresie, popołudniami, wieczorami, weekendami czy w dni wolne.
W tej branży najtrudniej mają właśnie początkujący, mało kto chce zatrudniac początkujących, słabszych pracowników. Kapitalizm jest dziki, ta branża też jest dzika, chociaż wydaje się, że zarobki niezłe.
Ale z takim podejściem, że "chciałem wejść w gastronomie ale nie wyszło więc spróbuje IT" to nie wróżę sukcesu. To jest branża dla specyficznego rodzaju nerdów, którzy lubią to co robią.

dopisze tylko ze zgadzam się z całością poza stawka w IT od 20 lat pracuje i nie było miesiąca żebym się czegoś nowego nie uczył, tak na prawdę uczę się codziennie
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Jun 26 2025 04:25am
dopisze tylko ze zgadzam się z całością poza stawka w IT od 20 lat pracuje i nie było miesiąca żebym się czegoś nowego nie uczył, tak na prawdę uczę się codziennie

To była pasta. ;) Zgadnij czyja.
Member
Jun 26 2025 04:49am
To była pasta. ;) Zgadnij czyja.

a nie wiem ja nie śledzę jinternetuf pod tym katem, wystarcza mi pasty tutaj o jirze i yamlu u informatyka xD
Member
Warn: 20%
Jun 26 2025 05:32am
a nie wiem ja nie śledzę jinternetuf pod tym katem, wystarcza mi pasty tutaj o jirze i yamlu u informatyka xD

żelazny pięściarz'd :ph34r:
Member
Jun 26 2025 06:51am
żelazny pięściarz'd :ph34r:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Member
Jun 26 2025 07:06am
Ej ale o którą wojnę chodzi bo się już pogubiłem

Te w bończy
Member
Gold: 12,059.17
Jun 26 2025 12:17pm
ja zapytałem czym się w IT zajmujesz a ty napisałeś ze jesteś jakimś guzik wartym managerem, czyli nie zajmujesz się w IT niczym.

czekaj, teraz na 100% na serio napisze, ty wchodzisz w pliki yamla i tłumaczysz komuś co one robią? ale to tak na serio? jest mi na prawdę ciężko nawet opisać poziom głupoty tego stwierdzenia

family = {
"first_name": "Adam",
"last_name": "Bertram",
"hair_color": "Brown",
"married": True,
"spouse": {
"name": "Miranda",
"occupation": "Mom",
"interests": [
"Instagram",
"Facebook",
"keeping the Bertram family in check"
]

I ty komuś yaml tłumaczysz i ty masz cos wspólnego z informatyka? na moje ponad 10 pytań czym ty się zajmujesz w IT jak na razie użyłeś jednego technicznego określenia jakim jest yaml, jest to poziom nie wiem studenta w 1 miesiącu nauki? chyba nawet nie... ja się z ciebie śmiałem ze ty nic o it nie wiesz (bo tak twoje wypowiedzi brzmiały) a teraz jak weszliśmy w szczegóły tego czym ty się zajmujesz to się okazało ze pracujesz z jira i tłumaczysz komuś yamle, nie masz nic wspólnego z IT i chyba dobitnie to juz teraz pokazałeś, zajmujesz się jakimś gowno HRem dla działu IT w ktorym ktoś cos umie, czyli moje stwierdzenie ze kolo informatyka to ty co najwyżej stałeś...

Na prawdę nie masz na tyle wstydu ze jak juz rozmawiasz z informatykiem to żeby nie wchodzić w szczegóły bo wychodzisz na ... ?

Widzę że za mądry to Ty nie jesteś skoro się nie domyśliłeś, całkiem jak moi midzi rekrutowani ze stawkami 80zl/h brutto xd
Z tymi yamlami nie chodzi o jakiegoś Adama o kolorze włosów Brown, ale ze masz na przykład infrastructure as a code, gdzie masz najebane includow innych plików, możesz to mieć w różnych branchach czy repozytoriach gita, no i czasami niektórzy midzi nie są w stanie ogarnąć tego wszystkiego umysłem i jakiś senior, czyli ja, musi im powiedzieć jak to działa wszystko.
Member
Jun 26 2025 12:35pm
Widzę że za mądry to Ty nie jesteś skoro się nie domyśliłeś, całkiem jak moi midzi rekrutowani ze stawkami 80zl/h brutto xd
Z tymi yamlami nie chodzi o jakiegoś Adama o kolorze włosów Brown, ale ze masz na przykład infrastructure as a code, gdzie masz najebane includow innych plików, możesz to mieć w różnych branchach czy repozytoriach gita, no i czasami niektórzy midzi nie są w stanie ogarnąć tego wszystkiego umysłem i jakiś senior, czyli ja, musi im powiedzieć jak to działa wszystko.

I co mowisz im?
Member
Jun 26 2025 12:35pm

reasumujac piszesz juz 10 post o tym czym się zajmujesz ośmieszając się na każdym kroku i jedne co to wychodzi ze jesteś jakim nic nie wartym managerkiem z hr który kolo informatyka to stoi w kuchni robiąc sobie kawę xD

btw w branży piszemy IaC nikt z branży nie będzie pisał "infrastructure as a code" kolejny dowód ze nie masz pojęcia o czym piszesz xD to tak jakbyś w rozmowie o diablo 2 pisal "strzelałem invbisible guided arrow" xD

This post was edited by RedGentooHat on Jun 26 2025 12:37pm
Member
Gold: 12,059.17
Jun 26 2025 04:24pm
reasumujac piszesz juz 10 post o tym czym się zajmujesz ośmieszając się na każdym kroku i jedne co to wychodzi ze jesteś jakim nic nie wartym managerkiem z hr który kolo informatyka to stoi w kuchni robiąc sobie kawę xD

btw w branży piszemy IaC nikt z branży nie będzie pisał "infrastructure as a code" kolejny dowód ze nie masz pojęcia o czym piszesz xD to tak jakbyś w rozmowie o diablo 2 pisal "strzelałem invbisible guided arrow" xD

kolego skróty to są dobre jak wszyscy je znają, typu lol.
Dla mnie najważniejsze by wszyscy mnie zrozumieli, dlatego ograniczam skróty.
Go Back To Polska Topic List
Prev178910Next
Add Reply New Topic New Poll