Quote (viewprofile @ 6 Dec 2013 13:57)
Znowu krotka lista filmow z ostatniego miesiaca:
K-Pax - 8/10. Dopiero teraz ogarnalem od poczatku do konca, a nie kawalkami. Nie ma co komentowac, mozna powiedziec ze pozycja obowizkowa dla kazdego. Spacey

Kac Vegas 3 - 6/10. Najslabsza z trylogii, ale jednak fajnie sie ogladala. Momentami mocno naciagana, jest jednak kilka dobrych motywow.
Klątwa Skorpiona - 6/10. Na 6 ze wzgledu na klimat, bo to chyba jeden ze slabszych filmow Allena jakie widzialem.
God Bless America - 7/10. Z początku ciekawy, ale z biegiem czasu traci to coś. Mimo wszystko bardzo fajnie sie to ogladalo.
Drobne Cwaniaczki - 6/10. Pierwsze 20 minut genialne, potem troche w innym tonie, ale nadal Allenowskie. Mozna zobaczyc.
Spring Brakers - 6/10. Wydaje mi sie, ze jest to chyba jeden z najbardziej niedocenionych filmow ostatniego czasu, moze ze wzgledu na to, ze nie kazdy lapie jego przekolorowane przesalnie.
Savages - 7/10. Rowniez jak dla mnie niedoceniany. Fajna narracja, zajebista obsada. Przyjemnie sie to ogladalo.
Zła kobieta - 6/10. Na nudny wieczor. Tyle.
Eurotrip - 6/10. Spodziewalem sie czegos wiecej, tymczasem dostalem komedie pelna stereotypow, chociaz nie ukrywam ze zabawnych.
I chyba 2 najlepsze filmy z ostatnich dni, które widziałem:
Prisoners - 8/10. Omawiany juz chyba z 10 razy. Fajny klimat, zajebiste kreacje, strasznie wciąga. Swoją drogą czy jedynie mi ogladajac ten film na mysl przychodzila "Rzeka tajemnic"? Widzialem mnnostwo podobienstw, mam nadzieje ze beda jakies nominacje dla tego filmu.
Clerks - 8/10. Film chlonalem z zapartym tchem. Mistrzostwo.
zartujezz ze dopiero teraz obejrzales kpaxa?
ja od dobrych 5 lat jest kurwa psychofanem tego filmu;O
pomijam co odjebał tam spejsi-miszcz, ale przewijająca się przez cały film wielka niewiadoma jest tu główną bohaterką...
do dzis kurwa zachodze w glowe czy to byl fejk psychol czy tru spejs treveler... normalnie ten film odcisnal pietno w moim mozgu...
Na prisonersach bylem w kinie i jak kurwa Hju Jackman rozpoznał ta skarpetke mlodej to kurwa nie wytrzymalem i łezke ukrecilem^^ mistrz film
w sumie fajny pomysl z takimi podsumowaniami miesiaca'
mozna w skrocie obczaic dosc duza ilosc filmow i podlapac nieco inspiracji - klarowny system ocen, wiem czy pakuje sie w gowno czy nie;)
Quote (Hver @ 6 Dec 2013 14:02)
Mam trochę niesmak po prisoners, cały film było bardzo fajnie, ale trochę zjebali końcówkę, tak jakby nagle się skapneli, że muszą jakoś zakończyć, also fajniejszy by był motyw z rozdwojeniem osobowości jak np w primal fear (1996), bo ewidentnie typ raz zachowywał się jak przygłup, a raz jak psychol, a tak to 7-8/10
omg typie, typowe zakonczenie z niedopowiedzeniem...
ty chyba liczyles na happy end gdzies rodzinka siedziala by przxy obiedzie i mocno sie kochała

P.S.. co mozecie powiedziec o nowych Hunger Games?This post was edited by mysz15 on Dec 6 2013 07:07am