Quote (Kubus @ 24 Nov 2010 18:02)
Może jest ktoś chętny podzielić się swoim top 10 anime?
Lucky Star 10/10 - Swietna i zabawna seria niby bez fabuly, a jednak mnie wciagnela i juz 3 razy ja obejrzalem.
Kanon (2006) 10/10 - Chyba najladniej narysowane anime jakie w zyciu widzialem, a do tego swietna fabula [jakos strasznie podchodza mi dramaty, wiadomo to kwestia gustu]
Clannad: After Story 10/10 - To co wyzej + chyba najlepsza sciezka dzwiekowa jaka w zyciu slyszalem, do tego fabula chyba nawet lepsza niz w Kanonie.
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu 10/10 - Seria, ktora mnie zupelnie oczarowala, obejrzalem cala w ciagu jednego dnia i nie potrafie powiedziec dlaczego tak mi sie spodobala, ale po prostu nie moglem sie od tego anime oderwac.
Full Metal Panic? Fumoffu 10/10 - Kolejne anime od Kyoto Animation, tym razem komedia, ktora nie probuje byc smieszna wciskajac widzom tony fanserwisu i slapstickowego humoru, ale bawi humorem wyzszych lotow.
Higurashi no Naku Koro ni 10/10 - Genialny horror/thriller psychologiczny ze slodkimi dziewczynkami w roli glownej. Zdecydowanie najlepsza linia fabularna jaka kiedykolwiek widzialem [tylko Death Note moze sie z tym rownac]
Death Note 9/10 - Nie trzeba opisywac, bo kazdy to zna, ale jak dla mnie genialna pierwsza polowa sezonu, a potem juz rozciaganie na sile i jazda na fali popularnosci pierwszych odcinkow. Ale fabula nie do powtorzenia, mimo tego, ze niektorzy mieli zdolnosci jak rasowy jasnowidz :x
Code Geass: Hangyaku no Lelouch 9/10 - Ostatnie z anime, ktore wciagnelo mnie tak, ze nie robilem nic innego oprocz ogladania. Polaczenie Death Note z Full Metal Panic. Swietna fabula, trzymajaca poziom rpzez oba sezony i najlepsze zakonczenie jakie w zyciu widzialem + cudowna sciezka dzwiekowa budujaca nastroj w genialny sposob.
Soul Eater 9/10 - Seria w teorii przeznaczona dla mlodszych widzow, ale w praktyce wybija sie ponad schemat naruto/dragon balla czy innych shounenow i prezentuje fabule i projekt postaci na bardzo wysokim poziomie. Niestety, w tym anime zobaczylem najgorsze zakonczenie jakie moglem sobie wyobrazic i dlatego anime nie dostalo najwyzszej oceny.
Toradora! 9/10 - Swietny i klimatyczny dramat, jednak nie poruszyl mnie tak bardzo jak Kanon/Clannad.
Kannagi 9/10 - Tak jak w przypadku Haruhi nie wiem dlaczego to anime tak mnie wciagnelo, ale postac Nagi jest po prostu epicka

A poza lista dorzuce Hellsing Ultimate, ktorego nie coeniam bo wciaz jest wydawany, jednak zdecydowanie jest warty uwagi bo rzadko zdarza sie taka hardkorowa seria z duza iloscia gore, ktore nie bije w oczy tak jak to mialo miejsce chociazby w przypadku Elfen Lieda, ktory byl crapem.
e/ Dorzucam openingi i endingi ze wszystkich trzech Serii Rozen Maiden, ktore byly tworzone przez Ali Project i sa po prostu genialne. Samo anime juz troche kuleje :<
This post was edited by Saygon on Nov 24 2010 11:21am