Quote (heszu @ 22 Feb 2011 21:04)
Nie jest śmieszne i ignoranckie, po prostu po usłyszeniu kilku miernych kawałków i zobaczeniu na żywo na jakichś juwenaliach doszedłem do takiego wniosku. Jest to typowy polski zespół Festiwalowy dla alternatywnej młodzieży, podobnie jak Akurat, Muchy, Strachy Na Lachy, Kult etc. Wystarczy popatrzeć na plakaty Juweanliów, festiwali i widać to dokładnie. Ale nie chce mi się dalej o to już kłócić.
A co do oświetleniowcó czy diźwiękowców, mogę to samo powiedzieć o kilku kapelach HC z USA, które potrafia przylecieć do Polski i za taką samą kasę jak Kult zagrać koncert (ale dziwne co nie). MOżna tutaj tez wspomnieć o Acid Drinkers i np. Titusie, którego zawsze można spotkac na mieście i napić się taniego wina nad Wartą, a też zarabia kasę i ejdnak się nie sprzedał. Wątpię, żebyś z Kazikiem mógł liczyć na coś takiego.
A jednak, po koncertach zespół zwykle wpada do pobliskiej knajpy, w Katowicach jest to np Kultowa. Picie wina nad Wartą jest wyznacznikiem tego czy ktoś się sprzedał czy nie? : D
Jakich miernych kawałków? No nie mów mi, że teksty o piwie, chlaniu, meczach i oj oj oj stoją na wyższym poziomie niż eklektyzm gatunkowy, np w Powstaniu Warszawskim - inspiracje twórczością pokolenia kolumbów, fragmenty nagrań archiwalnych, czy rozmowy z powstańcami?
Akurat, Much, SNL nie lubię.
Jakie kapele? Przykłady konkretne?
+ ja się nie kłócę z nikim, po prostu rozmawiam.
Quote (heszu @ 22 Feb 2011 21:04)
za wiki/last/cokolwiek:
punk rock, nowa fala (chodzi o zimna falę), post punk
wikipedia i last.fm gdzie każda osoba może otagować zrobić wpis jest bardziej wiarygodna od członków zespołu? Imo nie.
This post was edited by Kult91 on Feb 22 2011 02:13pm