d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Rock/punk Rock - Temat Oficjalny > (+odmiany)
Prev17879808182127Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Feb 22 2011 01:56pm
Quote (heszu @ Feb 22 2011 09:48pm)
to nie wiem gdzie Ty na to patrzysz i kiedy, chyba w Azji. Ja za Dezertera 2 lata temu płaciłem 15 pln, a Kult wtedy kosztował gdzieś indziej w jakimś burżujskim klubie bo Kazik się nie poniży i nie zagra gdzieś indziej za ~50 pln.
Chociaż ostatnio Dezerter w Poznaniu z jakimiś w miarę dobrymi supportami chyba 35 pln kosztował.

Fakt, zrobiłem orta.

Klub Gwint, Białystok. Dezerter w tą sobotę + 1 suport. Nie nie mieszkam w Azji. Poza tym cena biletów nie zależy tylko od zespołu.

Quote (Sonic12 @ Feb 22 2011 09:55pm)
http://www.youtube.com/watch?v=4wg-yGPpkZQ

polska muzyka to syf : (

Wyjdź i nie wracaj tutaj więcej.

This post was edited by Pito on Feb 22 2011 01:57pm
Member
Warn: 100%
Feb 22 2011 01:57pm
Quote (heszu @ 22 Feb 2011 21:54)
oj Janek to widzę, że miałeś kiepskie początki z Pankrokiem :D
ja zaczynałem od Parafrazy, Upadek Komunizmu (Werwolf 77), Ramzesa & The Hooligans, Karcer, Zero, Psy Wojny, WC, TZN Xenna, Sexbomba -> Oni uratowaliby Panka, nie martw się :D

Gówno prawda :D
Ciesze się, że zaczynałem od polskiego brudnego panka, a nie od Oi i skin bandów których głownie słucham dzisiaj.
Member
Gold: 3,640.56
Feb 22 2011 01:57pm
Quote (Pito @ 22 Feb 2011 21:56)
Klub Gwint, Białystok. Dezerter w tą sobotę + 1 suport. Nie nie mieszkam w Azji. Poza tym cena biletów nie zależy tylko od zespołu.

no to widzę, że dużo koncertów organizowałeś :D w 90% przypadków zależy od kapeli.
a Białystok to Azja bo nie dośc, że za Koninem to jeszcze za Wisłą, podobnie jak moje rodzinne miasto ; o

Quote (Hate_Me @ 22 Feb 2011 21:57)
Gówno prawda :D
Ciesze się, że zaczynałem od polskiego brudnego panka, a nie od Oi i skin bandów których głownie słucham dzisiaj.

no to ja Ci przecież wymieniłem polskiego brudnego Punka :D nie ma tam żadnego skin bandu ; o

This post was edited by heszu on Feb 22 2011 01:58pm
Member
Gold: 212.45
Feb 22 2011 01:58pm
Quote (heszu @ 22 Feb 2011 20:39)
Och zdarzyło Ci się być na koncercie, to na pewno dużo o nich wiesz ^^
Siczka akurat jest spoko, Grabowski z Materą podobnież i Oni nie rządają zazwyczaj tak horrendalnych sum za swoje koncerty, no i raczej nikt z nich nie buduje sobie chałupy na Teneryfie. Pogadaj z Iglakiem i dowiedz się o stosunek do czerpania kasy z grania i wtedy twierdź, ze na pewno też by tak chcieli, to samo powie Ci Grabaż (z Parafrazy), który całą zarobioną kasę wolałby przeznaczyć na chore dzieci po tym jak Jego Syn chorował na raka.
A co to jest Lao Che ? widziaełm to na jakichś plakatch super elo studenckich i 'mega alternatywnych' festach pokroju Slota czy czegokolwiek innego.
A co do linka to z Ulicznego znam mało kawałków, bo nie przepadam za tą kapelą jeżeli chodzi o muzykę, ale towarzysko są naprawdę w porządku.

Jakbym napisał, że byłem 394058340958340598 razy na ich koncercie = że dużo o nich wiem? Podejżewam, że również byłeś na niewielu koncertach Kultu i mógłbym rzucić tutaj takim samym bzdurnym argumentem. Znam zespół pod względem muzycznym o czym mowa była na samym początku.
No i właśnie odnośnie Dezertera, to brali podobne sumy. A te sumy biorą się z tego, że Kult opłaca całość ZA SWOJE, tzn. ma swoich oświetleniowców, dzwiękowców, samochody, Spodek też sami wynajmowali licząc na zwrot kosztów. A temat z Teneryfy jest już tak oklepany, że nie chce mi się o tym pisać. Nie uwierzę, że mając możliwość zarobienia na muzyce takiej jak graja nadal nie skorzystaliby, choćby właśnie by przeznaczyć ją na te chore dzieci. Poza tym Kult nie wydaje w jakimś Universalu czy czymś tam, tylko w SPRecords, wytwórni kumpla, której Kult właściwie pozwolił nieco rozwinąć skrzydła.
Slot - nie wiem co to jest. A pisanie o Lao Che, że superstudenckiealternatywne itp nie znając zespołu, nie zapoznając się z nim jest po prostu śmieszne i ignoranckie. To tak samo jakbym napisał o kapelach grających na super elo alternatywnym Woodstocku. Odnośnie Ulicznego, to również nie jestem fanem. Towarzysko nie znam ich, gdyż jestem tylko słuchaczem muzyki w sumie.
Member
Feb 22 2011 02:00pm
Quote (heszu @ Feb 22 2011 09:57pm)
no to widzę, że dużo koncertów organizowałeś :D w 90% przypadków zależy od kapeli.
a Białystok to Azja bo nie dośc, że za Koninem to jeszcze za Wisłą, podobnie jak moje rodzinne miasto ; o

no to ja Ci przecież wymieniłem polskiego brudnego Punka :D nie ma tam żadnego skin bandu ; o

A Śląsk i Wielkopolska to Niemcy... Co do koncertów to byś się zdziwił.

This post was edited by Pito on Feb 22 2011 02:01pm
Member
Feb 22 2011 02:02pm
[QUOTE=Hate_Me,22 Feb 2011 20:49Mam na myśli właśnie Dezertera, Kult i tym podobne. CO NIE ZMIENIA PIERDOLONEGO FAKTU, ŻE GDYBY NIE ONI, TO MIELIBYŚMY KIEDYŚ GÓWNO A NIE PANK W POLSCE.

Jeśli ktoś chce 0 komerchy i pank-roka prosto z piwnicy w bloku, to polecam Krajzege i Krew z Nosa. Dwa zespoły ode mnie - z Konina.
Oba składy składały się mniej więcej z tych samych ludzi. Koniec końców przestali grać w ogóle, żeby nie zapić się na śmierć na próbach.[/QUOTE]

Do chuja pana, KULT NIGDY NIE BYŁ ZESPOŁEM PANKOWYM.
leże bardzo z 2 ostatnich zdań ; DDD

This post was edited by Kult91 on Feb 22 2011 02:04pm
Member
Gold: 3,640.56
Feb 22 2011 02:04pm
Nie jest śmieszne i ignoranckie, po prostu po usłyszeniu kilku miernych kawałków i zobaczeniu na żywo na jakichś juwenaliach doszedłem do takiego wniosku. Jest to typowy polski zespół Festiwalowy dla alternatywnej młodzieży, podobnie jak Akurat, Muchy, Strachy Na Lachy, Kult etc. Wystarczy popatrzeć na plakaty Juweanliów, festiwali i widać to dokładnie. Ale nie chce mi się dalej o to już kłócić.
A co do oświetleniowcó czy diźwiękowców, mogę to samo powiedzieć o kilku kapelach HC z USA, które potrafia przylecieć do Polski i za taką samą kasę jak Kult zagrać koncert (ale dziwne co nie). MOżna tutaj tez wspomnieć o Acid Drinkers i np. Titusie, którego zawsze można spotkac na mieście i napić się taniego wina nad Wartą, a też zarabia kasę i ejdnak się nie sprzedał. Wątpię, żebyś z Kazikiem mógł liczyć na coś takiego.

/e
"Do chuja pana, KULT NIGDY NIE BYŁ ZESPOŁEM PANKOWYM."

za wiki/last/cokolwiek:
punk rock, nowa fala (chodzi o zimna falę), post punk

This post was edited by heszu on Feb 22 2011 02:06pm
Member
Warn: 100%
Feb 22 2011 02:05pm
Quote (heszu @ 22 Feb 2011 22:04)
Nie jest śmieszne i ignoranckie, po prostu po usłyszeniu kilku miernych kawałków i zobaczeniu na żywo na jakichś juwenaliach doszedłem do takiego wniosku. Jest to typowy polski zespół Festiwalowy dla alternatywnej młodzieży, podobnie jak Akurat, Muchy, Strachy Na Lachy, Kult etc. Wystarczy popatrzeć na plakaty Juweanliów, festiwali i widać to dokładnie. Ale nie chce mi się dalej o to już kłócić.
A co do oświetleniowcó czy diźwiękowców, mogę to samo powiedzieć o kilku kapelach HC z USA, które potrafia przylecieć do Polski i za taką samą kasę jak Kult zagrać koncert (ale dziwne co nie). MOżna tutaj tez wspomnieć o Acid Drinkers i np. Titusie, którego zawsze można spotkac na mieście i napić się taniego wina nad Wartą, a też zarabia kasę i ejdnak się nie sprzedał. Wątpię, żebyś z Kazikiem mógł liczyć na coś takiego.

Z Much ostatnio mnie ochrona wynosiła i mam zakaz wstępu do dwóch lokali przez to :/ A jeden z nich bardzo lubiłem.
Member
Feb 22 2011 02:10pm
Quote (heszu @ Feb 22 2011 10:04pm)

/e
"Do chuja pana, KULT NIGDY NIE BYŁ ZESPOŁEM PANKOWYM."

za wiki/last/cokolwiek:

To widać strasznie obeznany jesteś. Znasz Kazia osobiście i wiesz czy można się z nim napić czy nie. Skoro Twoja wiedza to tylko kilka kawałków usłyszanych na juwenaliach to chuja wiesz akurat w tym temacie.
Member
Feb 22 2011 02:11pm
Quote (heszu @ 22 Feb 2011 21:04)

A jednak, po koncertach zespół zwykle wpada do pobliskiej knajpy, w Katowicach jest to np Kultowa. Picie wina nad Wartą jest wyznacznikiem tego czy ktoś się sprzedał czy nie? : D
Jakich miernych kawałków? No nie mów mi, że teksty o piwie, chlaniu, meczach i oj oj oj stoją na wyższym poziomie niż eklektyzm gatunkowy, np w Powstaniu Warszawskim - inspiracje twórczością pokolenia kolumbów, fragmenty nagrań archiwalnych, czy rozmowy z powstańcami?
Akurat, Much, SNL nie lubię.
Jakie kapele? Przykłady konkretne?

+ ja się nie kłócę z nikim, po prostu rozmawiam.

Quote (heszu @ 22 Feb 2011 21:04)
za wiki/last/cokolwiek:

wikipedia i last.fm gdzie każda osoba może otagować zrobić wpis jest bardziej wiarygodna od członków zespołu? Imo nie.

This post was edited by Kult91 on Feb 22 2011 02:13pm
Go Back To Polska Topic List
Prev17879808182127Next
Add Reply New Topic New Poll