d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Rock/punk Rock - Temat Oficjalny > (+odmiany)
Prev17778798081127Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,640.56
Feb 22 2011 12:51pm
dla mnie Kazik jest wynalazkiem, który się sprzedał. Nie chcee mi sie tłumaczyć skoro sam tego nie łapiesz, dajmy na to przyrównajmy do Niego Parafrazę, Po Prostu, Werwolf 77, Bulbulators, na podstawie tego określ czy się sprzedał czy nie. Weź pod uwagę koncerty, ceny czy co tam chcesz.
Member
Gold: 212.45
Feb 22 2011 01:04pm
Quote (Pito @ 22 Feb 2011 19:40)
Z której strony niby? Poza tym podaj kryterium sprzedania się artysty czy nie. Sprzedała to się Chylińska czy inne takie wynalazki.

http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=35918492&f=230&o=530

#531 - #545

Quote (heszu @ 22 Feb 2011 19:51)
dla mnie Kazik jest wynalazkiem, który się sprzedał. Nie chcee mi sie tłumaczyć skoro sam tego nie łapiesz, dajmy na to przyrównajmy do Niego Parafrazę, Po Prostu, Werwolf 77, Bulbulators, na podstawie tego określ czy się sprzedał czy nie. Weź pod uwagę koncerty, ceny czy co tam chcesz.

Na podstawie tego określ kto gra jaką muzykę, to raz. Dwa, liczbę członków zespołu etc. Oraz dorobek dyskografii. Poza tym w/w zespoły nie żyją z grania, nie organizują całych tras koncertwoych i raczej prezentują muzykę zdecydowanie bardziej prymitywną od takiego Kultu np (co nie znaczy, że nie lubię tych kapel).

bez offtopa:
http://www.youtube.com/watch?v=TLBmAc3D8gA
Member
Feb 22 2011 01:18pm
Quote (Kult91 @ 22 Feb 2011 21:04)
http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=35918492&f=230&o=530

#531 - #545

Na podstawie tego określ kto gra jaką muzykę, to raz. Dwa, liczbę członków zespołu etc. Oraz dorobek dyskografii. Poza tym w/w zespoły nie żyją z grania, nie organizują całych tras koncertwoych i raczej prezentują muzykę zdecydowanie bardziej prymitywną od takiego Kultu np (co nie znaczy, że nie lubię tych kapel).

bez offtopa:
http://www.youtube.com/watch?v=TLBmAc3D8gA

to widzę, że Parafrazy ani Bulb nie słuchałeś w życiu skoro mówisz o prymitywnej muzyce.

Nie żyją z grania dlatego graja muzykę dla muzyki a nie muzykę dla pieniędzy. Organizują całe trasy koncertowe. A to, że Kazik żyje z grania, raczej zmusiło go nie do myślenia nad tym co chce zagrać tylko nad zrobieniem produktu, który się sprzeda w jak największej ilości (co widać w porównaniu do tego co grał kiedyś), żeby potem zagrać dla koncertach, na które pójdą gimbusy i zapłacą ~50 pln, żeby zobaczyć 'wielką gwiazdę'. Następną taką osobą jest Grabaż, który oczywiście zapomniał jaki był keidys odkąd zobaczył kasę i rpofity z tego płynące.
Member
Gold: 212.45
Feb 22 2011 01:31pm
Quote (heszu @ 22 Feb 2011 20:18)
to widzę, że Parafrazy ani Bulb nie słuchałeś w życiu skoro mówisz o prymitywnej muzyce.

Nie żyją z grania dlatego graja muzykę dla muzyki a nie muzykę dla pieniędzy. Organizują całe trasy koncertowe. A to, że Kazik żyje z grania, raczej zmusiło go nie do myślenia nad tym co chce zagrać tylko nad zrobieniem produktu, który się sprzeda w jak największej ilości (co widać w porównaniu do tego co grał kiedyś), żeby potem zagrać dla koncertach, na które pójdą gimbusy i zapłacą ~50 pln, żeby zobaczyć 'wielką gwiazdę'. Następną taką osobą jest Grabaż, który oczywiście zapomniał jaki był keidys odkąd zobaczył kasę i rpofity z tego płynące.

Parafrazę słyszałem, Bulbulatorsów bardzo lubię, nawet na koncercie zdarzyło mi się być. Całe trasy koncertowe? Po 4-5 koncertów to raczej nie jest dużo w porównaniu ~15. Poza tym podejrzewam, że gdyby te zespoły miały możliwość, to również by skorzystały z możliwości z grania. Żeby grać coś 'prawdziwego, własnego' nie wolno przy okazji wziąć za to pieniędzy? : DDD - dosyć płytkie myślenie. Poza tym, Kult dosyć wcześnie zaczął czerpać jakieś tam zyski z grania, więc bzdurą jest gadanie, że 'kiedyś to co grali było elo, a teraz nie, bo zarabiają na tym więcej'. + skąd stwierdzenie, że nie robią muzyki dla muzyki, a dla pieniędzy? To co piszesz jest baaardzo podobne do tego http://www.youtube.com/watch?v=M5qTJDA-Mko . A odnośnie Grabaża chyba się zgodzę. Jeszcze pytanie, KSU, Dezertery itp też komercha i chujstwo? Lao Che też?

topic:
http://www.youtube.com/watch?v=2N9GD0jtxU0
Member
Feb 22 2011 01:39pm
Och zdarzyło Ci się być na koncercie, to na pewno dużo o nich wiesz ^^
Siczka akurat jest spoko, Grabowski z Materą podobnież i Oni nie rządają zazwyczaj tak horrendalnych sum za swoje koncerty, no i raczej nikt z nich nie buduje sobie chałupy na Teneryfie. Pogadaj z Iglakiem i dowiedz się o stosunek do czerpania kasy z grania i wtedy twierdź, ze na pewno też by tak chcieli, to samo powie Ci Grabaż (z Parafrazy), który całą zarobioną kasę wolałby przeznaczyć na chore dzieci po tym jak Jego Syn chorował na raka.
A co to jest Lao Che ? widziaełm to na jakichś plakatch super elo studenckich i 'mega alternatywnych' festach pokroju Slota czy czegokolwiek innego.
A co do linka to z Ulicznego znam mało kawałków, bo nie przepadam za tą kapelą jeżeli chodzi o muzykę, ale towarzysko są naprawdę w porządku.
Member
Gold: 0.00
Feb 22 2011 01:42pm
Quote (heszu @ Feb 22 2011 09:39pm)
Och zdarzyło Ci się być na koncercie, to na pewno dużo o nich wiesz ^^
Siczka akurat jest spoko, Grabowski z Materą podobnież i Oni nie rządają zazwyczaj tak horrendalnych sum za swoje koncerty, no i raczej nikt z nich nie buduje sobie chałupy na Teneryfie. Pogadaj z Iglakiem i dowiedz się o stosunek do czerpania kasy z grania i wtedy twierdź, ze na pewno też by tak chcieli, to samo powie Ci Grabaż (z Parafrazy), który całą zarobioną kasę wolałby przeznaczyć na chore dzieci po tym jak Jego Syn chorował na raka.
A co to jest Lao Che ? widziaełm to na jakichś plakatch super elo studenckich i 'mega alternatywnych' festach pokroju Slota czy czegokolwiek innego.
A co do linka to z Ulicznego znam mało kawałków, bo nie przepadam za tą kapelą jeżeli chodzi o muzykę, ale towarzysko są naprawdę w porządku.

Bilet na kult - 30 zł/35 zł
Bilet na Dezertera - 25 zł/30 zł

W tym samym klubie. Poza tym się pisze żądają...
Member
Feb 22 2011 01:48pm
Quote (Pito @ 22 Feb 2011 21:42)

to nie wiem gdzie Ty na to patrzysz i kiedy, chyba w Azji. Ja za Dezertera 2 lata temu płaciłem 15 pln, a Kult wtedy kosztował gdzieś indziej w jakimś burżujskim klubie bo Kazik się nie poniży i nie zagra gdzieś indziej za ~50 pln.
Chociaż ostatnio Dezerter w Poznaniu z jakimiś w miarę dobrymi supportami chyba 35 pln kosztował.

Fakt, zrobiłem orta.
Member
Gold: 0.00
Warn: 100%
Feb 22 2011 01:49pm
Quote (Pito @ 22 Feb 2011 21:42)

Pierwsze zespoły pankowe jakich zaczynałem słuchać w podstawówce to Defekt muzgó, dezerter, cela nr3 - bo takie dorwałem na kaseciakach po ojcu.
Znam całą dyskografię Dezertera i kurwa z żalem stwierdzam, że to co ostatnio nagrali to jest gówno, gówno i jeszcze raz powtórzę gówno.
Poza tym, 90% tych niegdyś super buntowniczych zespołów teraz ma chuja wspólnego z pank rokiem. Mam na myśli właśnie Dezertera, Kult i tym podobne. CO NIE ZMIENIA PIERDOLONEGO FAKTU, ŻE GDYBY NIE ONI, TO MIELIBYŚMY KIEDYŚ GÓWNO A NIE PANK W POLSCE.

Jeśli ktoś chce 0 komerchy i pank-roka prosto z piwnicy w bloku, to polecam Krajzege i Krew z Nosa. Dwa zespoły ode mnie - z Konina.
Oba składy składały się mniej więcej z tych samych ludzi. Koniec końców przestali grać w ogóle, żeby nie zapić się na śmierć na próbach.
Możecie je znaleźć wpisując w google Krew z nosa wp mp3 i Krajzega wp mp3
tak troche lokalnego patriotyzmu ;d
Member
Feb 22 2011 01:54pm
oj Janek to widzę, że miałeś kiepskie początki z Pankrokiem :D
ja zaczynałem od Parafrazy, Upadek Komunizmu (Werwolf 77), Ramzesa & The Hooligans, Karcer, Zero, Psy Wojny, WC, TZN Xenna, Sexbomba -> Oni uratowaliby Panka, nie martw się :D
Member
Gold: 0.33
Feb 22 2011 01:55pm

polska muzyka to syf : (

This post was edited by Sonic12 on Feb 22 2011 01:55pm
Go Back To Polska Topic List
Prev17778798081127Next
Add Reply New Topic New Poll