Quote (SleepNowInThe Fire @ 25 Jul 2016 21:02)
hmmm
"Historia Iniesty o Ronaldinho...
Iniesta: "Kilka dni przed El Clasico, Ronaldinho zadzwonił do mnie po północy mówiąc: "Andres, wiem, że jest 3 rano, ale muszę ci coś powiedzieć... odejdę z Barcelony w czerwcu. Mój brat załatwił transfer do Realu, który zaoferował szalone liczby i nie potrafiłem odmówić. Jesteś młody i wiem, że mnie zrozumiesz, ale proszę nie mów o tym nikomu, żadnemu innemu piłkarzowi. Ufam ci bardziej, niż komukolwiek innemu. Nie zawiedź mnie, dobranoc Andres!"
Ronaldinho nie dał mi szansy na odpowiedź. Następnego dnia byliśmy na treningu i wyczuwałem, że coś dziwnego dzieje się na około mnie. Każdy zachowywał się bardzo dziwnie, każdy ściskał się z Ronaldinho jak nigdy wcześniej. Wtedy nadszedł dzień El Clasico i wszyscy siedzieliśmy w szatni na Bernabeu. Ronaldinho zaczął przemawiać do nas wszystkich: " Chłopcy, dzisiaj gramy bardzo ważny mecz. Oni są bardzo mocni, ale w ciągu kilku ostatnich dni zrozumiałem, że jesteśmy jak rodzina. Zadzwoniłem do każdego z was po północy mówiąc, że odejdę do Realu w czerwcu. Nikt z was nie wyjawił mojego sekretu. Po tym zrozumiałem, że każdy z nas jest w stanie cierpieć za drugiego. Zostanę w Barcelonie jeszcze przez wiele lat. Wyjdźmy na boisko i udzielmy Realowi lekcji futbolu!"
Tego wieczoru, Ronaldinho rozegrał swój najlepszy mecz na Bernabeu, strzelając dwa piękne gole Realowi, dostając owację od Bernabeu. "
To mi wyglada na jedna z tych historii z pewnej gazety, która zawsze się kończy słowami "do tej pory wspominamy ten dzień z usmiechami na twarzy"