Quote (dawid9400 @ 8 Jan 2016 13:38)
http://olx.pl/oferta/bmw-seria-3-1-8-xenon-klimatronik-skory-parkometry-CID5-IDdo8S5.html#7f7e046685Imo wygląda nienajgorzej, wiem, że po zdjęciach niewiele można określić, ale pare osób z jsp ma e46 i może wprawne oko wychwyci coś podejrzanego. Cena dość ok, wyposażenie bardzo przyzwoite, boje się trochę silnika, bo podobno jak zaniedbany to lubi się pierdolić bardziej niż inne, przebieg trzeba będzie zweryfikować na miejscu, chociaż jak na benzyniaka w granicach wiarygodności.
Na coś szczególnie zwrócić uwagę bo e46? Jakieś typowe kosztowne usterki ten model posiada?
Nikt na podstawie kilku zdjęć (gówno na nich widać), bez VINu itp. nie podrzuci Ci nic użytecznego raczej.
Usterek będziesz miał dużo drobnych przy 12-13 letnim aucie z 300k przebiegu (tak zakladam, jeden chuj co ogloszenie mowi), a silniki nawet benzynowe to już nie są proste konstrukcje i potrafią denerwować. Masz dwumas, valvetronici, vanosy itp.
U mnie przez 2 lata z rzeczy drobnych, które robiłem i raczej nie związanych z konkretnym silnikiem: jeż dmuchawy, problemy ze sterownikiem silnika, el. szyby (jakieś prowadnice czy inne gówno), el. lusterka nie składają się jak powinny, wiązka tylnej klapy, mata pasażera, napinacz pasa kierowcy - nie licząc napinacza i sterownika wszystko to raczej standardowe usterki.
Im więcej poprzedni właściciel zrobił za Ciebie tym lepiej. Te pozostałe albo będziesz miał w dupie, że np. szyba się zacina przy odsuwaniu albo będziesz robił po 1-2 takiej pierdole co pare miesięcy.
Plus jest taki, że to auto bardzo popularne i części masz za grosze. Wypada tylko znaleźć ogarniętego mechanika, bo np. w Krakowie nieautoryzowane serwisy grzebiące przy BMW typu PimAutoSerwis czy Centrum BMW kasują często za pracę przy E46 tak jak za F10.
Z perspektywy czsasu raczej kupiłbym po prostu najbardziej zadbane auto mechanicznie i nie szukał na siłę konkretnego silnika. Jak masz pod nosem np. pewne 320d to brałbym jego i tyle.