Quote (blejdowy @ 28 May 2014 12:38)
ironizujesz?
Nie, dlaczego? Liczby są prawdziwe, sprawdź sobie w necie dowolny kalkulator podatkowy pensji. Standardowa zwykła umowa o prace jaką powinno mieć przynajmniej 80% Polaków.
Nie każdy wie, że kwota pensji "brutto" to jest taki sztuczny twór, coś pomiędzy pensją netto a tym co pracodawca musi przelać.
Przykład:
netto (przelew który pracownik dostaje): 6000
brutto 8515
Koszt Pracodawcy (przelew który pracodawca zleca księgowej do wykonania): 10 282
Quote (Elfisher @ 28 May 2014 15:45)
jeszcze miesiac temu byles dumny z tego ze rzad kradnie ci tyle kasy. jsp czyni cuda
Może nie aż tak ale faktycznie, moje poglądy zmieniły się nieco w ciągu ostatnich paru miesięcy ale też poparcie dla KNP eksplodowało w tym czasie.
Dodam też że dopiero w ostatnim czasie Tusk definitywnie zapowiedział wycofanie się z obniżek podatków i redukcji administracji, wcześniej żyłem złudzeniami że sobie przypomni o obietnicach

Z małej partii którą popierała garstka ludzi zrodził się sporej wielkości, kapitalistyczny ruch społeczny, w dużej mierze oddolny.
Do tego ten ruch społeczny chce mi wkładać do kieszeni dodatkowe 4k pln co miesiąc.
Powiedz sam, jak tu nie poprzeć takiej szczytnej inicjatywy?