Quote (hehehehehe @ Aug 17 2016 11:17am)
Niech szuka na arregro. Moze być jeszcze gtx 950m lub gtx860m ale to niech poczyta recenzje czy warto. Imo dolozylbym te 500 stowek i kupił coś z 960m zwłaszcza że wystarczy mu to na parę lat. Patrz na gameragon lub xtreem bo tam czasami maja fajne zniżki lub promocje. :)
Nie wiem jak w pozostałych Lenovo ale ja w swoim y580 mogę wyjąć napęd, dołożyć ssd i zamienić z HDD. Podwójny profit bo dysk ma mniejsze temperatury.
Quote (markov @ Aug 17 2016 11:24am)
860m bym unikal bo sa jeszcze goretsze jak 9xx. Fajnie, ze 1060 ten problem rozwiazuje dosc mocno, tylko czekac az beda w cenach dla ludzi, bo to kompletnie inna kultura uzytkowania jak taki laptop ma 40 stopni a nie 80 w stresie.
Kup sobie wersje z miejscem na SSD i kup iridium pro 240gb od Goodramu za 300 zł. Oni pakuja jakies kupowate ssd w tej cenie, a Ty mozesz miec calkiem dobry dysk.
Wiekszy narzut i tak bedzie na CPU, wiec nie kupowalbym czegos z 2.2-2.4 turbo i mocna karta, skoro i7hq ma 3.2 i jest to odczuwalne w grach jak dota, lol i cs:go bo one maja duzy narzut na cpu.
Dzieki wielkie za rady.
Podsumowując:- CPU i7
- GPU najlpiej na coś z 950m / 960m
- Dysk kupić taki 1000 gb z 5400 obrotów -> wymienić za jakiś czas na iridiom pro 240 Goodram. Stary mogę zostawić, jako dysk zewnętrzny/ domowy.
- Na RAM nie patrze, mogę dokupić w późniejszym czasie
Polecane sklepy:
- Gameragon
- Xtreem
Ciężko będzie do 3k

Chyba będę musiał nagiąć budżet.