Quote (Kosior @ 13 Aug 2016 15:41)
potrzebuję pomocy w złożeniu pc-eta potrzebuję do renderingu i gier
pc do 4000zł
chodzi mi takie coś po głowie bazowe podzespoły
Procesor Intel Core i5-6500
Karta graficzna GeForce GTX 1060
Płyta główna jakaś nie wiem jaka
Dysk twardy 1TB jakiś nie wiem jakki
Zasilacz nie znam się
jakiś ram 8 lub 16 też nie wiem jaki
Ogólnie sugeruję się youtubem, ma ktoś jakieś ciekawe propozycję dotyczące pc sprawdzony sklep do 4000zł jeśli coś mnie zainteresuje płacę donujtuje fgzordami
jak widzicie jest ten pc w fazie kiełkowania jednak do końća miesiąca muszę coś kupić :I
edit:
Mam zainstalowane Diablo 2 :D, mediewal total war 2, i cywilizację 5 z gier xdd ogólnie to mało gram bardziej pod rendering żeby to było xd
Do renderingu w czym? Soft, jaki renderer i jak duże projekty. Modelowanie zwykle czy interior /exterior? Ile polygonow średnio na projekt?
Dobre tam spece, i5 po brzuszkach klepia pod rendering. Patriot ma kości tcl, Asus zjebane 1060tki a od bequit są lepsze i tańsze xtx. Przestancie kupować firmy a zacznijcie po przeczytaniu recenzji kupować udane modele.
Siana ogólnie mało jak na rendering. Z naciskiem na CPU to 6700k albo 5820 to raczej takie rozsądne minimum. No chyba że lubisz wydłużyć sobie tak o połowę na tym i5 render time.
16 gb Ram to tak starczy na niewielkie wnętrze bez zieleni, więc te 8 to sobie wybij z głowy.
Co do myszki, jak lubisz ciezkie myszki i dużo przycisków to g502. Nie ma sensu dopłacać do RGB w 602. Ewentualnie zobacz na pclabie test dreammachines, tania myszka z sensorem tym samym co ma ten Logitech, tylko pod innym numerkiem.
This post was edited by markov on Aug 14 2016 01:32pm