Quote (toyo @ 10 Aug 2016 15:23)
Ja tych Delli mam +/- milion w biurze na codzień, więc znam je dobrze.
http://imgur.com/pkfN8kaTe monitory to właśnie mój pierwszy odruch, ale tak naprawde kij wiem o nich. Mam i nic mi nie przeszkadza, ale nie używałem za bardzo niczego innego.
Cena 1000-1100 zł/szt jest ok, ale nie lubie kupować sprzętu tylko dlatego, że taki już mam/kolega ma/coś tam, wolę odrobine czasu poświęcić i rozejrzeć się dookoła.
Budżet w sumie bez ograniczeń, bo 1) biorę fakturę, 2) to zakup na lata.
Nie chce z drugiej strony wydawać niepotrzebnie dużo, jakbym miał dostać to samo za 500 zł. W domu nie siedzę za wiele, jak mam coś grubszego do zrobienia np. w weekend to wolę do biura podjechać i tam usiąść.
W domu głównie po nocach szybko zrobie jakieś poprawki do swoich produktów czy jakiejś tam zlecenia raz jak na milion lat klepnę, jak mi studenciaki z AGH coś zawalą.
Inne wymaganie to VESA (zgaduje, że nie ma jej tylko w najtańszych modelach), bo na pewno będę je chciał na ramieniu zamontować (np. coś takiego
http://www.hart.pl/akcesoria-do-monitor%C3%B3w/techly-podw%C3%B3jne-rami%C4%99-biurkowe-do-monitora-led-lcd-13-27-2x10kg-regulowane-301740/p-c1436110 ), bo to świetnie odgraca biurko.
Jak nie masz dosc Delli i cos tam chcesz dolozyc, to polecam NEC EA274WMi, ewentualnie nowszy EA275WMi. 2560x1440 w 27" to akurat do pracy.
Sam mam 274WMi jako drugi monitor i jestem zadowolony, duzo lepsza kultura pracy jak schodzisz sobie do 60 cd/m2 i masz wciaz bialy monitor, a nie napierdala Ci Dell jak latarka po oczach wieczorowa pora.
Dell ma spoko tego U2415 ze wzgledu na chudziutka ramke, jak ktos ma 2-3 sztuki to jednak brak tych szerokich ramek robi swoje. Co do samych monitorow, to jeden kij ktory kupisz od Della, to i tak losowe matryce w innych opakowaniach. Byle IPS, byle 16:10 jak nie qhd.
Btw te uchwyty to sa brandowane chinczyki, najtaniej ma je chyba firma art, modele l-01, l-02. Ja korzystam z l-03 pomijajac srodkowy uchwyt i na ramieniach mam 2x 27", bo szkoda mi bylo hajsu jak juz go kiedys kupilem pod biedacki setup 19+23+19.
This post was edited by markov on Aug 10 2016 08:27am