d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1716717718719720966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6.66
May 26 2014 09:34am
Quote (Elfisher @ 24 May 2014 22:25)
chodzi ci o aktualizacje z poprawkami (4.4.3) czy nowa wersje androida?
4.4.3 ma byc niedlugo ale nie wprowadzi zbyt wiele zmian. jestem ciekawy reakcji google'a na premiere lg g3 bo nexus 4 jest zbudowany na optimusie g, nexus 5 na lg g2 i gdyby seria nexusa byla kontynuowana powinnismy sie spodziewac nexusa 6 opartego o lg g3. wiele zrodel potwierdza koniec nexusow ktore zastapic ma seria silver, google nie bedzie juz konstruowac swoich urzadzen bo odpowiedzialny za to bedzie producent po spelnieniu odpowiednich warunkow. cos na zasadzie obecnych "google play edition". mozliwe ze po premierze lg g3 (27 maja) rzuca update do 4.4.3, albo nie bedzie nic.
o nowej wersji androida jeszcze nigdzie nie pisza nic konkretnego a takie wydarzenia zawsze sa poprzedzone co najmniej kilkoma przeciekami.

Idea nexusow od 4 kompletnie sie zmienila. Na poczatku mial to byc niszowy model skierowany tylko do developerow. Kiepska, zeby nie powiedziec fatalna sprzedaz skierowaly ten model na tory taniego, latwodostepnego i mocnego urzadzenia. Nexus 4 pod wzgledem wydajnosci do ceny przez rok nie mial sobie rownych. Teraz sytuacja troche sie zmienila. Coraz wiecej tanich dobrze wykonanych chinczykow zastanawia sie nad rozszerzeniem dystrybucji o europe i usa. Taki Oneplus one przy dobrej promocji moglby bardzo ladnie namieszac na rynku. Tak samo jak zrobila to motorola z modelem g. Do wszystkiego dochodzi duza fragmentacja systemu z ktora google powoli zaczyna walczyc. Nie zdziwie sie, gdy seria silver okaze sie budzetowymi modelami po 150$-200$ dla mas z dodatkowym certyfikatem dla innych producentow na mocniejsze modele zeby zastapic google play edyszyn.
Member
Gold: 50.00
May 26 2014 09:59am
Quote (Janusz_Tracz @ 26 May 2014 17:21)
windows phone to pseudo system. jedyny sluszny wybor to high end z androidem.

osobiescie sie nie zgadzam. mam lumie 920 i szczerze moge kazdemu polecic windows phone'a. swietny system, prosty, stabilny, mega szybki. wszystkie potrzebne aplikacje sa w markecie a co chwile dochodza nowe. po updacie do 8.1 wyskalem sporo funkcji ktorych wczesniej bardzo mi brakowalo. teraz, nawet gdyby mi ktos proponowal mocnego androida, nie chcialbym.

Member
Gold: 5.00
May 26 2014 10:06am
Quote (Elfisher @ 26 May 2014 16:59)
osobiescie sie nie zgadzam. mam lumie 920 i szczerze moge kazdemu polecic windows phone'a. swietny system, prosty, stabilny, mega szybki. wszystkie potrzebne aplikacje sa w markecie a co chwile dochodza nowe. po updacie do 8.1 wyskalem sporo funkcji ktorych wczesniej bardzo mi brakowalo. teraz, nawet gdyby mi ktos proponowal mocnego androida, nie chcialbym.

nie umialbym teraz uzywac telefonu ktorego bym nie mogl scustomizowac pod siebie
Member
Gold: 271.00
May 28 2014 01:13am
Mam pytanie odnośnie blokowania połączeń a mianowicie czy jest możliwość zablokowania danego numeru tak aby podczas próby połączenia się ze mną. Dostawał komunikat ,, numer zajęty" ,, numer nie odpowiada " czy choćby numer jest poza zasięgiem sieci ?. Chodzi mi głównie o to żeby ktoś nie mógł się do mnie dodzwonić. Telefon SGS4 (play) Android 4.4.2

/e i najważniejsza sprawa nie chcę żeby dzwoniący słyszał sygnał i dopiero po chwili był odrzucany.

This post was edited by rip_master2 on May 28 2014 01:19am
Member
Gold: 500.00
May 28 2014 01:20am
Quote (rip_master2 @ May 28 2014 08:13am)
Mam pytanie odnośnie blokowania połączeń a mianowicie czy jest możliwość zablokowania danego numeru tak aby podczas próby połączenia się ze mną. Dostawał komunikat ,, numer zajęty" ,, numer nie odpowiada "  czy choćby numer jest poza zasięgiem sieci ?. Chodzi mi głównie o to żeby ktoś nie mógł się do mnie dodzwonić.  Telefon SGS4 (play)  Android 4.4.2

/e i najważniejsza sprawa nie chcę żeby dzwoniący słyszał sygnał i dopiero po chwili był odrzucany.

nie iwem jak w sgs, ale mozna zrobic to w taki sposob ze w kontakcie w jego opcjach masz przekierowywanie na voicemail. Jak nie masz to go rozlaczy.

No i sa jakies programy w store.
Member
Gold: 271.00
May 28 2014 01:23am
Quote (blejdowy @ 28 May 2014 08:20)
nie iwem jak w sgs, ale mozna zrobic to w taki sposob ze w kontakcie w jego opcjach masz przekierowywanie na voicemail. Jak nie masz to go rozlaczy.

No i sa jakies programy w store.

tak są programy i teoretycznie działają tylko ,że jeśli ktoś do mnie dzwoni to jest 1 normalny sygnał a dopiero później dzwoniący jest odrzucany.
Member
May 28 2014 01:25am
Quote (rip_master2 @ May 28 2014 08:23am)
tak są programy i teoretycznie działają tylko ,że jeśli ktoś do mnie dzwoni to jest 1 normalny sygnał a dopiero później dzwoniący jest odrzucany.

nie wiem jak sie to zachowuje ale masz opcje "All calls to voicemail"
Member
Gold: 20.11
May 28 2014 03:34am
Quote (Elfisher @ 24 May 2014 23:25)
chodzi ci o aktualizacje z poprawkami (4.4.3) czy nowa wersje androida?
4.4.3 ma byc niedlugo ale nie wprowadzi zbyt wiele zmian. jestem ciekawy reakcji google'a na premiere lg g3 bo nexus 4 jest zbudowany na optimusie g, nexus 5 na lg g2 i gdyby seria nexusa byla kontynuowana powinnismy sie spodziewac nexusa 6 opartego o lg g3. wiele zrodel potwierdza koniec nexusow ktore zastapic ma seria silver, google nie bedzie juz konstruowac swoich urzadzen bo odpowiedzialny za to bedzie producent po spelnieniu odpowiednich warunkow. cos na zasadzie obecnych "google play edition". mozliwe ze po premierze lg g3 (27 maja) rzuca update do 4.4.3, albo nie bedzie nic.
o nowej wersji androida jeszcze nigdzie nie pisza nic konkretnego a takie wydarzenia zawsze sa poprzedzone co najmniej kilkoma przeciekami.

a kiedy będzie potwierdzone info? Bo póki co nie zmieniam telefonu bo czekam na Nexusa 6 właśnie a jeśli nie będzie go to zastanowię się nad tą 5. A ta seria silver - cóż to takiego?
Member
Gold: 50.00
May 28 2014 03:50am
Quote (Mentalista @ 28 May 2014 11:34)
a kiedy będzie potwierdzone info? Bo póki co nie zmieniam telefonu bo czekam na Nexusa 6 właśnie a jeśli nie będzie go to zastanowię się nad tą 5. A ta seria silver - cóż to takiego?

Google I/O jest 25-26 czerwca ale raczej nie zaprezentuja nowego smartfona, podejrzewam ze bedzie to dotyczylo smartwatchy itp oraz platformy android wear.
bardziej prawdopodobne jest, ze seria nexus jest juz martwa niz to, ze pokaza nastepce n5. seria silver ma byc tym, czym teraz sa wersje google play edition, z tym, ze to nie google bedzie je sprzedawac a producent bezposrednio. na przyklad: samsung wypuszcza note 4 ze swoja nakladka itd a chce miec tez wersje z czystym androidem. google narzuca samsungowi jakich podzespolow musi uzyc do produkcji (android jest optymalizowany pod snapdragony) i jak koreance dostana zielone swiatlo rzucaja do sklepow druga wersje note 4 z czystym androidem. mniej wiecej tak to bedzie wygladac, obecnie google niepotrzebnie zajmuje sobie czas dystrybucja urzadzen zewnetrznych producentow.
Member
May 28 2014 03:53am
Mysle ze seria nexus to jest naprawde dobra cena/jakos seria, a ze sie tak rozreklamowali to nie porzuca marki. Ciekawi mnie Androidwear - zwlaszcza smartwatch - jezeli bedize jakis z prawdziwego zdarzenia chetnie zakupie.
Go Back To Polska Topic List
Prev1716717718719720966Next
Add Reply New Topic New Poll