d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev17167177187197201019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,096.27
Aug 15 2015 05:06am
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

ujzedzam matke griga
Retired Moderator
Gold: 1,218.00
Trader: Trusted
Aug 15 2015 05:11am
Quote (Jonaszgoldberg @ 15 Aug 2015 13:00)
To nabij sobie przed nastepnym latem, na chuj na zime nabijac,

Licz sie z duzo wyzszym spalaniem, do tego vectra v6 to miala pewnie z 12 wlascicieli, kazdy skatowal do oporu i puscil dalej. Pozatym diesel lepiej trzyma cene niz benzyna, no i jak masz swoje sprawdzone, a chcesz sie zamienic na to samo tylko mocniejsze ale chuj wie w jakim stanie tak naprawde, to chyba nie ma wiekszego sensu

Spalanie mnie nie przeraza. Auto wyglada ok na pewno bym sprawdzil go dokladnie w oplu zanim bym kupil. Kwestia dolozenia 6k - 8k do mojego i zostawienia go w rozliczeniu. Bardziej mi zalezy zeby awaryjny nie byl w stosunku do diesla.
Zazwyczaj ludzie wymieniaja na inne auto - mi moje odpowiada pod kazdym wzgledem tylko silnik zeby benzynowy byl.
Czyli kiepski pomysl?

This post was edited by miton84 on Aug 15 2015 05:20am
Member
Gold: 0.00
Aug 15 2015 05:21am
Quote (miton84 @ Aug 15 2015 01:11pm)
Spalanie mnie nie przeraza. Auto wyglada ok na pewno bym sprawdzic go dokladnie w oplu zanim bym kupil. Kwestia dolozenia 6k - 8k do mojego i zostawienia go w rozliczeniu. Bardziej mi zalezy zeby awaryjny nie byl w stosunku do diesla.
Zazwyczaj ludzie wymieniaja na inne auto - mi moje odpowiada pod kazdym wzgledem tylko silnik zeby benzynowy byl.
Czyli kiepski pomysl?

a czemu diesel ma byc awaryjny? jak lejesz dobre paliwo, zmieniasz olej i filtry regularnie (oczywiscie olej lejesz dedykowany) nie napierdalasz go na zimnym jak wariat to nie powinno byc problemow,

ogolnie moje zdanie jest takie - jak zmieniac, to zawsze na cos nowszego, wiec zamiast pchac sie w koszta na ta vectre, opierdol swoja, doloz z dyche i kup sobie cos lepszego
Retired Moderator
Aug 15 2015 05:24am
Quote (Jonaszgoldberg @ 15 Aug 2015 13:21)
a czemu diesel ma byc awaryjny? jak lejesz dobre paliwo, zmieniasz olej i filtry regularnie (oczywiscie olej lejesz dedykowany) nie napierdalasz go na zimnym jak wariat to nie powinno byc problemow,

ogolnie moje zdanie jest takie - jak zmieniac, to zawsze na cos nowszego, wiec zamiast pchac sie w koszta na ta vectre, opierdol swoja, doloz z dyche i kup sobie cos lepszego

No wlasnie jak doloze dyche to nie za bardzo cos nowszego kupi a benzynie. Serwisuje auto w oplu, rocznie robie 12k km glownie po miescie. Dpfa nie mam ale wiadoko dwumasz turbina wtryski jak sie zrypia to moze to kosztowac. Auta nie katuje ale taki strach jest zeby nic sie nie zrypalo ^^
Member
Aug 15 2015 07:10am
Quote (miton84 @ Aug 15 2015 01:24pm)
No wlasnie jak doloze dyche to nie za bardzo cos nowszego kupi a benzynie. Serwisuje auto w oplu, rocznie robie 12k km glownie po miescie. Dpfa nie mam ale wiadoko dwumasz turbina wtryski jak sie zrypia to moze to kosztowac. Auta nie katuje ale taki strach jest zeby nic sie nie zrypalo ^^

wait wat, zakladam ze ta twoja vectra to nie jest dwulatek, wiec na chuj w oplu serwisowac, u nas autoryzowane serwisy czesto obsysaja kutasa, kasuja koszmarne pieniadze a robote robia wcale nie lepiej niz jakis janek grzebacz w przydomowym garazu, ktory ci wszystko w tej vectrze naprawi bez wiekszych problemow
12k rocznie to niewiele ogolnie, szczegolnie jak jezdzisz na krotkich odcinkach to przy dieslu lipa, warto od czasu do czasu mu zapierdolic porzadnie wyzsze obroty na trasie
dwumasa to jest element eksploatacyjny, w koncu i tak bedziesz musial wymienic, tego nie unikniesz, ale wystarczy chociaz troche dbac o nia i powinna posluzyc dlugo - gasisz i odpalasz auto ze wcisnietym sprzeglem, staraj sie nie jezdzic ponizej 1500 obr, dwumas "nie lubi" tez gwaltownego przyspieszania - jak ma sie ku koncowi to bardzo wyraznie slychac na polsprzegle, slychac takie gluche rytmiczne "huczenie"
na turbine nie masz za bardzo wplywu, wymieniaj regularnie olej w silniku i nie przyspieszaj jakos gwaltownie na niskich biegach to jeszcze pojezdzi
a wtryski chuj, poki so to niech so

This post was edited by Jonaszgoldberg on Aug 15 2015 07:13am
Retired Moderator
Aug 15 2015 07:32am
Quote (Jonaszgoldberg @ 15 Aug 2015 15:10)
wait wat, zakladam ze ta twoja vectra to nie jest dwulatek, wiec na chuj w oplu serwisowac, u nas autoryzowane serwisy czesto obsysaja kutasa, kasuja koszmarne pieniadze a robote robia wcale nie lepiej niz jakis janek grzebacz w przydomowym garazu, ktory ci wszystko w tej vectrze naprawi bez wiekszych problemow
12k rocznie to niewiele ogolnie, szczegolnie jak jezdzisz na krotkich odcinkach to przy dieslu lipa, warto od czasu do czasu mu zapierdolic porzadnie wyzsze obroty na trasie
dwumasa to jest element eksploatacyjny, w koncu i tak bedziesz musial wymienic, tego nie unikniesz, ale wystarczy chociaz troche dbac o nia i powinna posluzyc dlugo - gasisz i odpalasz auto ze wcisnietym sprzeglem, staraj sie nie jezdzic ponizej 1500 obr, dwumas "nie lubi" tez gwaltownego przyspieszania - jak ma sie ku koncowi to bardzo wyraznie slychac na polsprzegle, slychac takie gluche rytmiczne "huczenie"
na turbine nie masz za bardzo wplywu, wymieniaj regularnie olej w silniku i nie przyspieszaj jakos gwaltownie na niskich biegach to jeszcze pojezdzi
a wtryski chuj, poki so to niech so

moj i tamten to rocznik 2007, serwisuje w oplu bo inne serwisy bardzo mnie zawiodly, glownie chcieli mnie naciagnac a robota nie byla dobrze zrobiona, a na tym konkretnym serwisie nigdy sie nie zawiodlem.
Zapewne masz racje - pomysle jeszcze.
dzieki :)
Member
Aug 15 2015 07:40am
no to spoko, ale przy takim roczniku w zyciu bym nie serwisowal w aso, no ni chuja
Member
Gold: 20.11
Aug 19 2015 09:21am

BAJKA :drool:
Member
Gold: 871.28
Aug 23 2015 12:58pm
Przegladam sobie otomoto w poszukiwaniu jakiegos bolidu do 30, 35 tys. Co polecaja tutejsze mirki? Nieduzy wytrzymaly motor rzedu 1.9 tdi, bo do wroclawskich korkow nic wiecej nie trzeba. Poki co przegladam jakies golfy V-VI, leony, octavie II, asterki. Wole nizszy model ale w nowej budzie, niz mirkowe mercedesy na bogato.
Nie mam duzych wymagan, ma sie nie jebac, ma jezdzic, no i wygladac w miare.

This post was edited by markov on Aug 23 2015 12:59pm
Member
Gold: 20.11
Aug 23 2015 02:11pm
Quote (markov @ 23 Aug 2015 20:58)
Przegladam sobie otomoto w poszukiwaniu jakiegos bolidu do 30, 35 tys. Co polecaja tutejsze mirki? Nieduzy wytrzymaly motor rzedu 1.9 tdi, bo do wroclawskich korkow nic wiecej nie trzeba. Poki co przegladam jakies golfy V-VI, leony, octavie II, asterki. Wole nizszy model ale w nowej budzie, niz mirkowe mercedesy na bogato.
Nie mam duzych wymagan, ma sie nie jebac, ma jezdzic, no i wygladac w miare.

Chyba sirocco dostaniesz za takÄ… kasÄ™. Z tego co piszesz to chyba takiego samochodu szukasz.
Go Back To Polska Topic List
Prev17167177187197201019Next
Add Reply New Topic New Poll