Quote (Majonez @ 2 Aug 2016 16:10)
Ta technologia nie ma przyszlosci. Nikt normalny nie bedzie placil za niestabilne i zawodne streamingi, kiedy moze za 3-5k kupic sobie mega mocny komputer, ktory starczy na ~5 lat. Jak dla mnie przyszloscia bedzie ulepszony vr, a z czasem gry, ktore beda w jakis sposob projektowane bezposrednio do mozgu, albo chociaz sterowane myslami i wyswietlane w okularach.
za jakis czas przyznasz mi racje. rozwoj infrastruktury przewodowej i bezprzewodowej doprowadzi do tego, ze bedziemy nosic urzadzenia, ktore bez dostepu do internetu sa przyciskiem do papieru. ma to swoje zalety (niska cena czy brak obawy o utrate danych w przypadku uszkodzenia lub kradziezy), jak i wady.
zobacz jak ewoluowaly gry komputerowe, dzisiaj gry sa coraz czesciej darmowe, z mozliwoscia grania tylko w trybie online. do tego dochodza sklepy z wirtualnymi dodatkami, abonamenty premium, funkcje dostepne jedynie dla placacych itd. to samo bedzie z komputerami
/e
zgadzam sie, vr i wearables to przyszlosc, ale mi chodzilo bardziej o zasade dzialania, niz rodzaj sprzetu.
This post was edited by Elfisher on Aug 2 2016 08:23am