Quote (toyo @ 23 Jul 2015 14:12)
W A6 C6 chyba wszystkie silniki są mocno średnie. Zdaje się, że ten 2.4 jedyny sensowny i nadaje sie do gazu.
Obczaj koszt wymiany rozrządu, żebyś się później nie zdziwił :) Cały ten model z ekonomią ma chyba niewiele wspólnego.
Wczoraj byłem u mechanika z tym wyciekiem płynu, myślałem, że to zbiorniczek wyrównawczy, a była pompa wody.
Przyjechał akurat gość z BMW X5 1. generacji, świeżo po zakupie, dobrą minę trafił. Wycena 7 tys. zł na doprowadzenie wszystkiego do porządku i to u mechanika, który dłubie w swoim garażu. Większy serwis skasowałby go pewnie na kilkanaście tysięcy. Auto kupione oczywiście za ostatnie pieniądze i będzie robione na raty, bo pan nie ma żadnych oszczędności. Podobno to standard i wiekszosc pierwszych wizyt tak wyglada :)
Więc ten teges, sprawdzajcie dobrze samochody przed zakupem.
zaciagniete z forum a6
W tych 2.4 jest problem z rozrządem na łańcuchu, siadają napinacze. Co prawda nie jest to tak nagminne jak w innych modelach Audi (być może jest to kwestia tego, że relatywnie mało tych silników jeździ w C6), ale jednak może wypłukać parę dolców z sakiewki. Jeśli chodzi o dynamikę to nie jest szatan, ale moim zdaniem w zupełności wystarcza do normalnej jazdy, jest cichy, elastyczny (vka) i fajnie dźwięczy.
sam rozrzad to nie jest chyba droga sprawa 500-600zł. Ja do mojego musialem kupic za 750zł z jakims kurwa podwójnym napinaczem