Quote (zuz9 @ 18 Jul 2015 16:43)
Obstawiam zbiorniczek wyrownawczy, częsta usterka w e46. Odnośnie klimy, oringi zima się kurczą i uciekło, teraz wszystko szczelne mam jak sprawdzałem.
Akurat nawoskowałem swoją babcię. :blush: btw zajebiste cardio
http://i59.tinypic.com/mrz1ok.jpgŁadne auto.
Słyszałem o wyrównawczych, że ludzie potrafią co miesiąc taki zbiornik zmieniać dopóki nie trafią na twardszą sztukę ;d
Nic nie widzę po podniesieniu maski, gdzieś były foty pękniętych wyrównawczych to ludziom potrafią się z góry na dół rozjebać.
Anyway pod autem jest plamka własnie mniej-wiecej w tym miejscu. Ale nie wiem czy tam nie ma jakiejś osłony w tych okolicach, więc może lecieć z innego miejsca a na ziemię kapać akurat pod wyrównawczy.
Rok temu była zmieniona chłodnica i w sumie wszystko co było ocenione jako "trzeba zrobić" albo "pojeździ pan jeszcze ale i tak będzie do zrobienia za rok czy dwa", więc raczej jestem spokojny.
Inne podejrzenie to pompa wody, bo wydaje mi się, że słyszę jakieś cykanie, w przyszłym tygodniu pan Mietek znajdzie czas to ogarnie co i jak. Zajebisty chłop, ostatnio 3 godziny auto odbierałem, bo pokazywał mi swoje samochody i quada.
Quote (Bart3k @ 18 Jul 2015 18:12)
mam 318i 118km, teraz nie bede bral silnika z mniej niz 190 (325,328,330 tylko wchodza w gre). Tylko to u mnie nie do konca pewne jeszcze ale sie rozwiaze niedlugo :/
z chlodzeniem tez problemy mialem, najpierw jakiś plasitkowy króciec był pekniety delikatnie i wyciekal płyn, potem jakas uszczelka ale wszystko bez wiekszych awarii :)
no jeszcze waz chlodniczy mi jebnal akurat chwile po zakoczeniu scigania sie z frajerem jakims ale na szczescie 200m od mechanika xd
Czyli przegrałeś ;d
Wydaje mi sie czy z tymi 4-cylindrowymi benzyniakami w E46 jest wiecej problemow niz z M52/M54?
Anyway jakbym drugi raz kupował auto to pewnie wziąłbym 330i w automacie.