Quote (crunk_mp @ Mar 17 2013 01:59am)
Wczoraj po 3 awkach 2 grzyby na plusie, dzisiaj nawet nieźle się zapowiada. Wczoraj art z misji - Epicka przepustka vipa +205 do wszystkich cech, w tym tygodniu to już drugi artefakt z misji, 3 dni temu poleciał mi Pas pogromcy demonów jakoś ponad 1k do szczęścia więc kibled.
195 lvl atm i tylko pierwszy poziom wieży zrobiony, chyba muszę zaopatrzyć się w eq dla pomagierów i ogarnąć dalej tę wieżę.
Najlepszym rozwiązaniem jak ktoś gra bez kupowania grzybów, jest jednak staranie się żeby podróżować non stop na smoku. Grzybów powinno starczyć od wykupienia jednego do następnego, średnia musi być 2 grzyby dziennie, a jeśli bierzemy najkrótsze misje to powinniśmy się wyrobić. Wiadomo, że w weekendy takie jak ten trzaskamy 6 awek, jak widać po powyższych postach mamy te 4 awki w dwa dni tak jakby gratis.
Ostatnio w weekend z expem miałem raptora i 20 grzybów, wszystkie poszły na awanturniczność, co było chyba jednak nie za dobrym posunięciem, wystarczyło dozbierać 5 grzybów i 2 tygodnie śmigałbym na smoku, czyli przez 14 dni miałbym więcej o 20 procent awki każdego dnia. Wydaje mi się, że nawet jeśli w weekend z expem mamy smoka i około tych 20 grzybów to i tak lepiej będzie zainwestować w smoka niż trzaskać awkę. Jeśli nie kupujemy grzybów to teoretycznie jakieś 2 tygodnie nam odpadają i musimy podróżować na raptorze. Jak myślicie, ma to sens?
Ja osobiście czuję się nieco niekomfortowo jak śmigam na raptorze, wkurzający czas misji i tak jakoś mniej stylowo, lol.
Ja od początku leciałem na raptorze ( nie kupuje grzybów), i imo, chyba lepiej zapłacić tylko tego jednego grzyba na dwa tygodnie niż 25. Jesteśmy 14 grzybów do przodu, czyli prawie 3 awki, nie musimy wybierać najkrótszych misji, żeby uzbierać te 25 grzybów, tylko możemy się skupić na misjach z expem/goldem.
Tak jak napisałem wcześniej, nie korzystałem ze smoka, więc moje porównanie jest czysto teoretyczne, a wypadanie grzybów to czysty przypadek

Wierzchowiec -50% = szansa na grzybka 5% - z eventem 15%
Wierzchowiec -30% = szansa na grzybka 6% - z eventem 18%
Wierzchowiec -20% = szansa na grzybka 7% - z eventem 21%
Wierzchowiec -10% = szansa na grzybka 8% - z eventem 24%