d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Dota 2 > Temat Oficjalny
Prev16970717273672Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 500.00
Apr 9 2012 03:26pm
Quote (raiderpl @ Apr 9 2012 10:07pm)
wbiłem tutaj tak na chwile poczytać i co ja widzę...

Widać jesteś trochę przyślepawy, nie wiem czy wiesz, ale rioci niedawno dla takich graczy wypuścili tryb colorblind. Może jak go sobie odpalisz to zauważysz, że postaci które mają potencjał na czystych supportów jest nie mniej niż 16. tak na szybko policzyłem z lol wiki, nie chce mi się wymieniać. A najlepszych (najczęściej granych) supportów jest co najmniej 5.
Nie mówiąc już u postaciach ''które mają coś supportowego'', bo takich jest oczywiście więcej.

To ostatnie jest fajne, jestem pewien, że osiągnąłeś w lolu WSZYSTKO i dlatego przerzuciłeś się na dote/hona czy w co tam grasz i ślepo go hejtuejsz, bo jest zbyt prosty i prymitywny dla takiego gamelorda jak Ty :).
Jak zapewne się NIE domyślasz, ciężko utrzymać chirurgicznie precyzyjny balans między prawie setką postaci. Pewno to powód, dla którego co 2-3 tygodnie wychodzą nowe patche. Nie mniej jednak gra nie jest zdelansowana do poziomu - jeden champ bije wszystkich.

nie rzucaj liczbami z dupy (matematycy czuwają). poza tym - co ma używanie many u postaci do jej ogarnięcia? tak sie składa - co powinieneś wiedzieć, bo przecież lol Cię już znudził - że kilka najtrudniejszych do ogarnięcia postaci właśnie nie używa  many (nie jest to reguła).
na chwilę obecną mamy 95 champów, z czego 14 nie używa many (głupie liczenie na małym monitorze z lol wiki, mogłem się pomylić o 1-2). To jest akurat 14.7%, dla ładnej równej liczby przyjmę sobie 15%.
Nie wiem czy opinia osoby, która ma takie problemy z dodawaniem i mnożeniem jak Ty (bład 'na oko' na poziomie około 250%) jest warta uwagi. Życzę Ci powodzenia na egzaminie gimnazjalnym, bo przy takich obliczeniach możesz go nie zdać.
Btw - jestem retardem w lola, ale gram około pół roku głównie jednym champem ( lee sinem ) i sam się czasem dziwię, że jeszcze nie ogarnąłem go do końca. pewno dlatego, że jestem jebanym idiotą, bo Ty ogarnąłeś go po rozegraniu partii z botami (w końcu nie ma many).
przewinąłbym kilka stron dalej żeby jeszcze Cię pobesztać ale w sumie to chyba mi się nie chce. zresztą jak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie, że sam się besztasz.

Życzę miłej lektury fanom doty 2 :).

no to:

ad1.

Nie wiem czy wiesz czy mejst postac supportowa, anyway, grajac w lola nie spotkałem konkretnego supportu, raczje nie grales w dote wiec nie wiesz o czym mowie.

ad2.

Nie, nie osiagnalem w lolu wszystkiego bo ta gra nie ma dla mnie duzego potecjalu, nie opiera sie az tak na teamplayu (tak widzialem jak farmer ktory farmil cala gre bez teamu mogl sobie caly team zabic ot tak, trendacośtam, duzo osob twierdzilo ze jest op, nie wiem jak teraz, w kazdym razie troche nudno, co?

ad 3

no uzywanie many jest chyba takim troszke utrudnieniem ? Bo nie czuwasz tylko and hp, ale i mozliwoscia uzywania skilli ? Moze tez dlatego.
Pol roku granie jedym bohaterem nie sprawi ze bedizesz lepiej gral w gre, wrecz przeciwnie, dlatego moze powinienes sprobowac czegos innego ?
Sproboj poogladac streamy z doty/hona i lola, porownaj sobie te poziomy, i ta roznice w umiejetnoscia jakie sa potrzebne do "ogarniecia"

Lol to gra casualowa, dla kogos kto chce sobie "pociupac"

w tamtych dwóch liczy sie nie tylko wlasny skill ale zgranie, i to jak potrafisz wykozystac potecjal kazdej postaci dla teamu.

/e Spróbuj zagrać chcociaż 5 męczy w hona, bo jest darmowy (watpie ze do doty masz invite) a zobaczysz ja kwielka przepaść dzieli te gry

This post was edited by blejdowy on Apr 9 2012 03:39pm
Member
Gold: 0.01
Warn: 100%
Apr 9 2012 04:26pm
Quote (kefir @ 9 Apr 2012 22:04)
Zapomnialem emotek. SRY.

Nigdy nie pisalem, ze lol jest lepszy od hona/doty.

Osiagnac wysoki poziom w lola/dote/hona jest tak samo trudno i wymaga w ch*j pracy. Przestan wypisywac glupoty.

Jedno slowo - Chu.
Smiesza mnie lolplayerzy, ktorzy nie mieli stycznosci z innymi grami, a sie wypowiadaja jaki to lol jest zbalansowany, unikalny i hero sa podzieleni na konkretne role :D To jest po prostu smiechu warte i cieszy mnie to, ze wiekszosc tych jednostek nigdy nie zawita w moich meczach hona i doty.
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
Apr 9 2012 11:21pm
No Chu absolutna czolowka lola:DDDDDDDDDDDDDDDD Sprawdzilem przed chwila i nawet nie ma go w top 1000 na amerykanskim serwerze(zagral okolo 1500 rankedow w tym sezonie) Wczesniej chyba sobie radzil lepiej ale obecnie osmiesza hona jesli tam byl pro.
Member
Apr 10 2012 01:31am
Quote (kefir @ 10 Apr 2012 07:21)
No Chu absolutna czolowka lola:DDDDDDDDDDDDDDDD Sprawdzilem przed chwila i nawet nie ma go w top 1000 na amerykanskim serwerze(zagral okolo 1500 rankedow w tym sezonie) Wczesniej chyba sobie radzil lepiej ale obecnie osmiesza hona jesli tam byl pro.

Byl numerem 1 w docie, potem byl numerem 1 w honie, potem stwierdzil, ze jest w stanie byc top 1 w lolu i zrobil to w ciagu chyba miesiaca grania. Jakos nie widze waszych lolowych graczy, zeby podbijali rankingi hona i doty. Po osiagnieciu tego chu skonczyl z lolem i przerzucil sie na dote 2.
Member
Apr 10 2012 01:41am
Co za brednie. Od kiedy ranking oznacza, ze ktos jest najlepszy? :D Obecnie jakis typ ma 2,7k elo i nikt nie powie o nim, ze jest najlepszy. Licza sie turnieje i skrimy.

Nie przestal grac w lola, 1500 rankedow w tym sezonie to chyba sporo?
Member
Apr 10 2012 01:47am
Quote (kefir @ 10 Apr 2012 09:41)
Co za brednie. Od kiedy ranking oznacza, ze ktos jest najlepszy? :D Obecnie jakis typ ma 2,7k  elo i nikt nie powie o nim, ze jest najlepszy. Licza sie turnieje i skrimy.

Nie przestal grac w lola, 1500 rankedow w tym sezonie to chyba sporo?

Zaraz uslysze, ze jak ktos ma pierwsze miejsce na olimpiadzie to tez jest chujowy. Twoj bol dupy i fanboizm jest juz legendarny i nie bardzo wiem co probujesz osiagnac placzac w kazdym temacie o to samo. A tak btw to nigdzie nie napisalem, ze byl najlepszy, ale fanboye maja to do siebie, ze widza to co chca widziec.
Aczkolwiek pisanie, ze licza sie turnieje tez nie do konca ma pokrycie w rzeczywistosci bo tam sie gra 5v5 i w takim wypadku powinno sie pisac o rankignu calego teamu, a nie pojedynczego gracza.
Member
Apr 10 2012 01:55am
Top 1 w rankingu przez jakis krotki czas to jak olimpiada. Rozjebales mnie tym:DDDD
Gra sie 5v5 i jak ktos jest w stanie carrowac swoj team grajac z najlepszymi, zgranymi druzynami to chyba znaczy, ze jest dobry. Czy moze nie? Koles zagraj juz tysiace rankedow i ma ma nawet 2k elo. Byl w czolowce doty/hona ale jakos nie potrafi utrzymac sie w lolu.
Member
Gold: 100.00
Apr 10 2012 01:57am
blejdowy gniecie was na pewniaka.
Member
Apr 10 2012 01:58am
Quote (Saygon @ Apr 10 2012 07:47am)
Zaraz uslysze, ze jak ktos ma pierwsze miejsce na olimpiadzie to tez jest chujowy. Twoj bol dupy i fanboizm jest juz legendarny i nie bardzo wiem co probujesz osiagnac placzac w kazdym temacie o to samo. A tak btw to nigdzie nie napisalem, ze byl najlepszy, ale fanboye maja to do siebie, ze widza to co chca widziec.
Aczkolwiek pisanie, ze licza sie turnieje tez nie do konca ma pokrycie w rzeczywistosci bo tam sie gra 5v5 i w takim wypadku powinno sie pisac o rankignu calego teamu, a nie pojedynczego gracza.

Mozesz wyjasnic o co chodzi z moim fanboizmem?

Member
Apr 10 2012 02:02am
Quote (kefir @ 10 Apr 2012 09:55)
Top 1 w rankingu przez jakis krotki czas to jak olimpiada. Rozjebales mnie tym:DDDD
Gra sie 5v5 i jak ktos jest w stanie carrowac swoj team grajac z najlepszymi, zgranymi druzynami to chyba znaczy, ze jest dobry. Czy moze nie? Koles zagraj juz tysiace rankedow i ma ma nawet 2k elo. Byl w czolowce doty/hona ale jakos nie potrafi utrzymac sie w lolu.

Hahaha rozjebalo mnie to. Z tego co wiem to on nigdy nie probowal sie utrzymac w czolowce, ani hona, ani lola. Po prostu rzucil wyzwanie na forum hona, ze ebdzie top 1 w rankingu lola i po zrobieniu tego wysmial ta gre i graczy po czym przerzucil sie na dote 2, a na jego koncie najprawdopodobniej gra ktos inny bo watpie czy chcialoby mu sie ciagle grac w taka biedna gre, keidy moze bawic sie ze swoim klanem w dote.

Quote (kefir @ 10 Apr 2012 09:58)
Mozesz wyjasnic o co chodzi z moim fanboizmem?

Niczym pies wyczuwasz wszystkie slowa wypowiedziane przeciwko twojej ukochanej gierce i szczekasz na wszystkich tak dlugo, az im sie znudzi. Niestety mi sie to nie nudzi, wiec twoje placze na mnie nie zadzialaja, tylko zastanawiam sie dlaczego spamujesz w temacie o docie, zamiast ubustwiac lola w temacie do tego stworzonym.
Go Back To Polska Topic List
Prev16970717273672Next
Add Reply New Topic New Poll