Quote (fro5tbite @ 19 Mar 2010 00:12)
ehh jak czytam o tym, ze ludzie sie decyduja na konsole, bo pad wygodny to mnie krew zalewa. co, rece ci odpadaly po 2 godzinach grania na padzie od ps3? wlasnie przez takie podejscie "sciagne sobie kazda gre ktora mnie zaciekawi" xbox w polsce ssie, gracze robia microsoft w chuja, to i on robi ich w chuja ciagle obiecujac polski live i nie dotrzymujac slowa, oraz banujac konsole, jak tylko zostana podlaczone do neta. co do gier, na ps3 wychodza ostatnio tytuly, ktore na prawie wszystkich serwisach zgarniaja oceny rzedu 9-10, no ale spoko, jak wolisz strzelac ufoludki pistoletem na wode i robic hyper mega quadruple jumpy w halo to have fun, ja zostane przy killzonie

z tego co ogarniam to z tych ekskluzywow grales w jedna gre, i jesli to uncharted 1, a nie 2 to straciles bardzo duzo epickosci, ktorej na x360 nie uswiadczysz. osobiscie ciesze sie, ze do grona ludzi piracacych xboxa dolaczy kolejna osoba, bo to kolejna cegielka do spowolnienia rozwoju xboxa w polsce

"od grania przez neta jest pc" moze kiedys w koncu polska trafi do grona panstw cywilizowanych, gdzie ludzie juz ogarneli, ze do grania jest konsola, a do pracy/nauki pc

i musze stwierdzic, ze ja jestem tym debilem, co wyda kase na gre z 2007 roku, jesli bedzie dobra. kupie to gta, czy burnouta za te 70 zl, niech strace.
Jeśli dla Ciebie nie robi różnicy na jakim padzie grasz, kup sobie tego od Pegasusa. Dla mnie ma to duże znaczenie, bo pad ma być wygodny i ma się wygodnie na nim grać.
Co do ekskluzywów, szczerze mówiąc gówno mnie obchodzi ile dostają we wszystkich serwisach, na ile oceniają przejście postaci między 2 drzewami, nie sugeruje się takimi opiniami, mam własne zdanie, własny
rozum i sam potrafię stwierdzić czy gra mi się podoba. Jeśli Ty kupujesz gry ze względu na to ile mają gwiazdek, jaką ocenę w skali 1/10 to podejrzewam, że panowie w krawatach będą manipulowac Twoim zdaniem jeszcze dluuugi czas.
Co do ekskluzywów, jak wspomniałem, pościągałem demka prawie wszystkich tych, które obecnie są znane na rynku i chętnie kupowane. Grałem w killzone, mgs, lbp, uncharted 2, heavy rain, gow'a, battlefielda i szczerze mówiąc
żadna oprócz gowa nie zrobiła na mnie dużego wrażenia. Jedynie battlefield był fajny, co daje 2 gry spośród 20 na rynku - czy dla tych dwóch tytułów warto trzymać ps3 ? Jestem amatorem gier, dla mnie konsola ma być
sposobem na wieczorną relaksację po ciężkim dniu czy też pograniu ze znajomymi, nie dbam o to, czy będzie dokładnie widać aparaty szparkowe liści. Gra ma dawać radość i ogólne pozytywne wrażenie, na co m.in. składają się
wszystkie czynniki, na które Ty patrzysz w innych kryteriach, tak samo jak Panowie od testów, taka ich praca, coś trzeba podczas 8 godzin pracy napisać

Co do gier na xbox'a to jeśli uważasz, że na xboxa nie ma ciekawych tytułó
to jesteś conajmniej w dużym błędzie. Nikt nie mówi, że gry na ps3 są złe. Mi po prostu nie podchodzą, może nie czuję klimatu Sony, ale to moje prywatne zdanie i mam do niego prawo, przykłądowo nie każdy musi lubić Porsche 911.
Gier na xbox''a jest naprawdę dużo, przy których na pewno nie będę się nudził. Zresztą konsola i tak będzie mi slużyć głównie do Pesa i Guitar Hero

Gry, które jak na razie wpadły mi w oko to: Gears Of War, Halo, Forza, Fable, Alan Wake, Bioshock 2, Mass Effect 2, Dante's Inferno, Darksiders, nawet nie chce mi się wypisywać.
Pewnie i tak nie znajdę czasu żeby pograć chociaż w połowę z tych gier, ale zawsze coś ciekawego się znajdzie, zresztą nie było jeszcze odpowiedzi od Microsoftu na falę eksluzywów od Sony, może coś ciekawego wpadnie

Generalnie nie mówię, że PS3 jest złe, bo jest na pewno pod względem technicznym dużo lepsze od xbox'a, ale grafika jest moim zdaniem lepsza jednak w x'ie, klimat gier również, tytuły gier podobnie, pad wygodniejszy, możliwość
przerobienia, nie widzę przeszkód żeby kupić x'a.