Quote (ibs @ 28 Apr 2023 18:43)
^sow_ozi dużo czytasz :~)
Ja jestem na internacji i mają tutaj jakąś biedną bibliotekę - właśnie sobie odłożyłem na bok biblię :mellow: niektórych pozycji nie da się czytać, robię to dla zabicia czasu.
Zakładałem ten temat, aby zmotywować również samego siebie do czytania. W ostatnim czasie również zepsuł mi się rower, więc mam więcej czasu do czytania w drodze do pracy.
Quote (ibs @ 1 May 2023 10:35)
no i skończy się na tym, że będę biblię czytał. od deski do deski.
Wystarczyły mi urywki, które czytałem przy okazji czytania "Bóg urojony" Dawkinsa, aby wiedzieć, że szkoda mi na to czasu

Majówka była dość owocna:
SolarisAutor: Stanisław Lem - Wydaje mi się, że jest to najsłynniejsza powieść tego pisarza i od niej też zacząłem swoją przygodę. Coś specyficznego dla Lema, co jest językiem bardzo technicznym, mi osobiście zbytnio się nie podobało. Jednak historia i zawarte w niej pytania są nadal aktualne i sprawiają, że książka wciąga mocno.
A co ciebie obchodzi, co myślą inni? Dalsze przypadki ciekawego człowiekaAutor: Richard Feynman - swego rodzaju ciąg dalszy biografii noblisty. Ta pozycja niestety jest mniej "rozrywkowa" i mocno skupia się na pracy w komisji po katastrofie promu Challenger. Trochę się zawiodłem, jednak nadal polecam.