d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Topic O Literaturze Fantasy #2 > Repost
Prev1678910Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 28,575.00
Oct 21 2009 01:28pm
Quote (Usopp @ Wed, Oct 21 2009, 09:22pm)
Już dostałeś? Słyszałem że jest ona całkiem inna niż dotychczasowe pozycje Sapkowskiego. Słuchał ktoś nowego audio-booka narrenturm? Podobno naprawdę się postarali.

Nie, dopiero dzisiaj zamowilem. Wiem tylko ze akcja rozgrywa sie w Afganistanie, ale w roznych okresach dziejow. A co do audio-bookow, to nie przepadam za nimi, jedynie sluchalem bajek na kasetach :P
Member
Gold: 2.00
Oct 21 2009 01:56pm
a czytałeś jego trylogie husycką? a co do jej Audio-b to jest to podobno najdroższe przedsięwzięcie w polskiej historii tej rozrywki :)
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 60%
Oct 21 2009 02:17pm
czy warto przeczytac nową powiesc Sapkowskiego jestem wielkim fanem wiedzmina ale nie kupuje ksiązek jak nie jestem do nich pewien
Member
Oct 21 2009 03:58pm
Quote (Massimus @ Wed, Oct 21 2009, 10:17pm)
czy warto przeczytac nową powiesc Sapkowskiego jestem wielkim fanem wiedzmina ale nie kupuje ksiązek jak nie jestem do nich pewien

Na podstawie czyichs opinii nigdy nie mozna byc ksiazki pewnym ;p

Quote (Usopp @ Wed, Oct 21 2009, 09:56pm)
a czytałeś jego trylogie husycką? a co do jej Audio-b to jest to podobno najdroższe przedsięwzięcie w polskiej historii tej rozrywki :)

Oczywiscie, ze czytalem. Co nie zmienia faktu, ze naleze do grona tych staroswieckich osob, ktore lubia ksiazke czytac, a nie jej sluchac ;p
Member
Gold: 216.00
Oct 29 2009 11:33am
Po 313893120 godzinnych poszukiwaniach odnalazlem topic, zeby moc sie z wami podzielic wiadomoscia, iz wczoraj zostala wyslana do mnie paczka zawierajaca 3 (lub 1 jak kto woli) czesc Wiedzmina.
Dziekuje za uwage.
Member
Gold: 0.26
Oct 29 2009 11:38am
ja mam do przeczytania Charakternika Piekary, dobre to jest?
Member
Gold: 63,461.00
Oct 29 2009 01:47pm
Ogolnie po BG1 zaczalem sie jarac D&D i zostalo mi sporo ksiazek ze swiata Forgotten realms (saga drizzta 1 wydania, sadzawka przasku , Morze piaskow etc) i po pojedynczych egzemplarzach ze swiatow Ravenloft i Dragonlance - ogolnie ksiazki z systemu RPG Dungeons and Dragons - kiszka jezeli chodzi o wartosc literacka, ale czyta sie fajnie.
Roberta E.Howarda 2 ksiazki Conan Barbarzyńca i Conan z Cymerii - W I E L K I E dziela - zajebisty bohater, wyjebane pod wzg. literackim i czyta sie kozak - nie mylic z tomami powstalymi po smierci Howarda.
Polskiego Wiedzmina mam tylko Miecz Przeznaczenia - jakos juz nie inwestowalem w ksiazki pozniej , ale uwazam Wiedzmina za zajebistego bohatera (nie jakis tam praworzadny heros) do tego wartosc literacka Sapka jest na swiatowym poziomie. Mam tez Trylogie i Silmarilion - na szczescie przebrnalem przez to w podstawowce - imo to przereklamowany shit, ale pod wzg. literackim bardzo dobre. Ogolnie juz nie czytam fantasy, ale Wiedzmina na pewno dokupie ten Zbior opowiadan i sage (to pewnie ze 150zl :( ) Jeszcze raz polecam Conana osobom ktore zafascynowal Wiedzmin i tego typu bohater chaotyczny. W zeszle wakacje porzyczylem od kumpla Kossakowskiej Siewce Wiatru - przyzwoita, nie meczyla i dosc pochlaniala.

This post was edited by Guzzz on Oct 29 2009 01:51pm
Member
Nov 1 2009 08:45pm
Quote (vVanted @ Oct 29 2009 06:33pm)
Po 313893120 godzinnych poszukiwaniach odnalazlem topic, zeby moc sie z wami podzielic wiadomoscia, iz wczoraj zostala wyslana do mnie paczka zawierajaca 3 (lub 1 jak kto woli) czesc Wiedzmina.
Dziekuje za uwage.

A ja odebralem "Zmije" Sapkowskiego, jutro sie za nia zabiore i napisze co o tym mysle. Niedawno skonczylem "Ostrze Tyshaelle'a" , 2 ksiazke Matthew Woodringa Stovera. Nie jest to dzielo wybitne, bo to wlasciwie polowa drugiej ksiazki, jako ze sporo mu sie napisalo w ramach drugiego tomu, to wydawca postanowil to rozbic na 2, czyli trzecia ( a wlasciwie druga polowa drugiej czesci) ma wyjsc w grudniu i ma ona potencjal na calkiem dobre czytadlo.

Quote (ElusiveS @ Oct 29 2009 06:38pm)
ja mam do przeczytania Charakternika Piekary, dobre to jest?

Piekara sam w sobie jest dobry, Charakternika nie czytalem, wiec napisz wrazenia jak skonczysz ;p
Member
Warn: 100%
Nov 2 2009 12:53am
Quote (Guzzz @ Oct 29 2009 07:47pm)
Ogolnie po BG1 zaczalem sie jarac D&D i zostalo mi sporo ksiazek ze swiata Forgotten realms (saga drizzta 1 wydania, sadzawka przasku , Morze piaskow etc) i po pojedynczych egzemplarzach ze swiatow Ravenloft i Dragonlance - ogolnie ksiazki z systemu RPG Dungeons and Dragons - kiszka jezeli chodzi o wartosc literacka, ale czyta sie fajnie.
Roberta E.Howarda 2 ksiazki Conan Barbarzyńca i Conan z Cymerii - W I E L K I E dziela - zajebisty bohater, wyjebane pod wzg. literackim i czyta sie kozak - nie mylic z tomami powstalymi po smierci Howarda.
Polskiego Wiedzmina mam tylko Miecz Przeznaczenia - jakos juz nie inwestowalem w ksiazki pozniej , ale uwazam Wiedzmina za zajebistego bohatera (nie jakis tam praworzadny heros) do tego wartosc literacka Sapka jest na swiatowym poziomie. Mam tez Trylogie i Silmarilion - na szczescie przebrnalem przez to w podstawowce - imo to przereklamowany shit, ale pod wzg. literackim bardzo dobre. Ogolnie juz nie czytam fantasy, ale Wiedzmina na pewno dokupie ten Zbior opowiadan i sage (to pewnie ze 150zl :( ) Jeszcze raz polecam Conana osobom ktore zafascynowal Wiedzmin i tego typu bohater chaotyczny. W zeszle wakacje porzyczylem od kumpla Kossakowskiej Siewce Wiatru - przyzwoita, nie meczyla i dosc pochlaniala.

Blasku*
Co do Connana to nie uznawalbym tego za wielkie dziela :~)
Member
Warn: 100%
Nov 2 2009 06:11am
Rano nie zdazylem jeszcze dopisac. Czytam atm Starszych Bogów Davida Eddingsa i jego zony. Pierwszy tom cyklu Marzyciele. Ksiazka sama w sobie dosci dziwna, widac 2 rozne sytle pisania (nie wiem jak dokladnie wyglada wspolpraca przy tworzeniu przez to malzenstwo). Dla fanow Eddings pozycja moze byc dosc ciekawa, dla zwyklego czytelnika raczej nie bedzie rewelacja.
Go Back To Polska Topic List
Prev1678910Next
Closed New Topic New Poll