d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Wojna Temat Oficjalny
Prev1678910Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,137.69
Warn: 10%
Jun 25 2025 03:41pm
Zostawcie ironfajtera niech sobie żyje w rezerwacie swojego mózgu
Member
Gold: 0.00
Jun 25 2025 04:01pm
co myślisz o Polakach przyjmujących pod swój dach ukraińców podczas wojny i pandemii ? B)

Myślę, że to wspaniali ludzie, oby więcej takich polaków :) Jestem przekonany, że ukraińcy zrobiliby dla nas to samo gdyby u nas była wojna :)
Member
Gold: 1,047.06
Jun 25 2025 05:49pm
Dzięki temu, że jest wojna, to poznałem spoko Ukraińca, który teraz mi załatwia tytoń. Lubi również postawić setkę, ale od 6 dni nie piję i nie chcę, by się to zbyt szybko zmieniło. W ogóle zauważyłem, że to nie jest problem odstawić alkohol, wystarczy sobie dobrze w głowie poukładać, no i mieć jakieś zajęcie, które głowę zajmuje. To tyle na temat wojny :lol:

jak ukrainiec kupi ci setke to nie wypijesz?
Member
Gold: 1,040.00
Jun 25 2025 05:56pm
jak ukrainiec kupi ci setke to nie wypijesz?

Raz mi kupił, to wypiłem, a raz mi chciał kupić, ale podziękowałem.
Member
Gold: 2,390.15
Jun 25 2025 06:21pm
przynajmniej w tym temacie dowiedzieliśmy się z 1 reki ze iron nie ma nic wspólnego z informatyka :wub:

Napisze ci tak.
informatykę, programowanie trzeba lubić, to nie jest praca gdzie klepiesz 8h, to styl życia. Ciągłe dokształcanie. Generalnie owszem zarabiają najlepsi, tacy jak ja, 100zl+ za godzinę, ale zazwyczaj to jest za godzinę pracy, gdzie jesteś do dyspozycji tego co cię zatrudnia. A szlifowanie wiedzy, coś co sprawi że będą chcieli ci to 100zl/h zapłacić, to już generalnie trzeba we własnym zakresie, popołudniami, wieczorami, weekendami czy w dni wolne.
W tej branży najtrudniej mają właśnie początkujący, mało kto chce zatrudniac początkujących, słabszych pracowników. Kapitalizm jest dziki, ta branża też jest dzika, chociaż wydaje się, że zarobki niezłe.
Ale z takim podejściem, że "chciałem wejść w gastronomie ale nie wyszło więc spróbuje IT" to nie wróżę sukcesu. To jest branża dla specyficznego rodzaju nerdów, którzy lubią to co robią.
Member
Gold: 0.00
Jun 25 2025 11:59pm
Skoro tutaj sami informatycy najwyzszych lotow to powiecie jak wojna wplynelaby np na komunikacje? Rozumiecie ze jak wszystko pierdolnie to na kompie co najwyzej w paint mozna bedzie posiedziec, chyba ze jestescie turbo informatykami to moze was wciagna w jakies wojskowe struktury
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Jun 26 2025 12:05am
Napisze ci tak.
informatykę, programowanie trzeba lubić, to nie jest praca gdzie klepiesz 8h, to styl życia. Ciągłe dokształcanie. Generalnie owszem zarabiają najlepsi, tacy jak ja, 100zl+ za godzinę, ale zazwyczaj to jest za godzinę pracy, gdzie jesteś do dyspozycji tego co cię zatrudnia. A szlifowanie wiedzy, coś co sprawi że będą chcieli ci to 100zl/h zapłacić, to już generalnie trzeba we własnym zakresie, popołudniami, wieczorami, weekendami czy w dni wolne.
W tej branży najtrudniej mają właśnie początkujący, mało kto chce zatrudniac początkujących, słabszych pracowników. Kapitalizm jest dziki, ta branża też jest dzika, chociaż wydaje się, że zarobki niezłe.
Ale z takim podejściem, że "chciałem wejść w gastronomie ale nie wyszło więc spróbuje IT" to nie wróżę sukcesu. To jest branża dla specyficznego rodzaju nerdów, którzy lubią to co robią.

informatyka to nie programowanie, to tylko jedno z dziedzin ja sie np programowaniem nie zajmuje wcale, dla mnei to najnudniejsza rzecz jaka jest.

100+zl za godzine "najlepsi" matko chlopie xD ja od 10+ lat zarabiam minium 450zl/h, nie ta liga nie znam nikogo dobrego kto by zarabial 100zl xD
Teraz pewnie bedzie ze sie popisuje i chwale, nie po prostu stawka 100zl to dla niezbyt lotnych...

No bez żartu, ale akurt formaty wymiany danych w polskich firmach IT to jest jakiś dramat B) Studentów jestem jeszcze w stanie zrozumieć, ale jak typ ma kilkanaście lat doświadczenia i nie potrafi sobie skonwertować prostego yamla na json czy odwrotnie to jest smuteg.

wieszky smutek dla mnie to gosc ktory mowi ze jest informatykiem a na pytanie co robi to mowi ze tlumaczy yamla przez tickety w jirze :rofl:

This post was edited by RedGentooHat on Jun 26 2025 12:07am
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Jun 26 2025 12:18am
Skoro tutaj sami informatycy najwyzszych lotow to powiecie jak wojna wplynelaby np na komunikacje? Rozumiecie ze jak wszystko pierdolnie to na kompie co najwyzej w paint mozna bedzie posiedziec, chyba ze jestescie turbo informatykami to moze was wciagna w jakies wojskowe struktury

wpływa juz bardzo mocno, jak przejrzysz sobie raporty cybersec to zobaczysz ze polskie koleje są atakowane po kilkadziesiąt razy na dzień. O zagłuszaniach GPS pewnie tez słyszałeś. Tego jest dużo więcej. Trzeba tylko odróżnić realne ataki od zabaw domorosłych hakerów bo polska infrastruktura to takie dno ze po 2h szkolenia możesz wywalić pół służby zdrowia.
Member
Gold: 410.00
Jun 26 2025 01:26am
Napisze ci tak.

Wyśmienita pasta z galerii cytatów, widzę że nawet nowy kolega już tam trafił :thumbsup:
Member
Gold: 2,137.69
Warn: 10%
Jun 26 2025 02:15am
Ej ale o którą wojnę chodzi bo się już pogubiłem
Go Back To Polska Topic List
Prev1678910Next
Add Reply New Topic New Poll