d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev16976986997007011019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 893.10
Jul 3 2015 03:42am
kumulacja wszystkich zalet a4 b6 sprzęgło, dwumasa, skrzynia biegów do wymiany :D
Member
Gold: 4.00
Jul 3 2015 08:42am
Z pół roku temu moje BMW przegoniła jakaś stara, obdrapana Ibiza i to w takim tempie, że zniknęła po kilku czy kilkunastu sekundach daleko na horyzoncie.
Wczoraj jechałem Audi S4 i podobnie wywaliła mnie jakaś Alfa Romeo GT. Cholera wie co tam siedziało, ale uwielbiam takie akcje.
U mnie w okolicy gimbusy bawią się starymi Civicami, cudów tam nie ma, bo max pewnie ze 120 koni, ale jest kilka aut szybszych niż się człowiek spodziewa po takim starociu.
Member
Gold: 893.10
Jul 3 2015 09:21am
Quote (toyo @ 3 Jul 2015 16:42)
Z pół roku temu moje BMW przegoniła jakaś stara, obdrapana Ibiza i to w takim tempie, że zniknęła po kilku czy kilkunastu sekundach daleko na horyzoncie.
Wczoraj jechałem Audi S4 i podobnie wywaliła mnie jakaś Alfa Romeo GT. Cholera wie co tam siedziało, ale uwielbiam takie akcje.
U mnie w okolicy gimbusy bawią się starymi Civicami, cudów tam nie ma, bo max pewnie ze 120 koni, ale jest kilka aut szybszych niż się człowiek spodziewa po takim starociu.

http://www.sadeczanin.info/wiadomosci,5/policjanci-przerwali-rajd-33-latka-jechal-seatem-z-predkoscia-prawie-200-km-h,68343#.VZaoEzN7aBY

Tak mi sie przypomniało może to on xd w tej ibizie było podobno ponad 300 km a to ta w najstarszej budzie ;)
Member
Gold: 4.00
Jul 3 2015 04:57pm
Nie, miasteczko niedaleko Krakowa ;) Opowiadałem o tej akcji koledze i mówił, że tam właśnie ludzie dłubią tak w tych starych 1.9 TDI. Pewnie wkładają tam turbo od Jelcza czy cokolwiek innego, byle sie maska domknęła. Jeśli jest przed Tobą to ciężko w ogóle do niego startować, jak depnie to taka czarna chmura z tłumika idzie, że nie wiesz gdzie jedziesz, trzeba w ciemno gonić za głosem przepalonego wydechu.

"U mnie" na wiosce jest podobnie ze starymi Hondami, raz na miesiąc tutaj jestem, ale może zrobie im kiedyś fotę jak stoją pod budą z kebabem ustawieni w rzędzie z pootwieranymi maskami, powiem, że chce na fanpejdża JDM wrzucić to się jeszcze jeden z drugim reprezentacyjnie bicka przypnie. Kostka brukowa wszędzie na placu jest czerwona, a czarna tylko tam gdzie stoją, bo zawsze tyle oleju spod silników nakapie, że nie da rady nic z tym zrobić.
Handlują jakimiś dolotami i grillami, jeden dolot daje +5 koni, inny +7, grill to wiadomo, że nic nie daje, ale jak już pod machą dłubnięte to by wypadało ze stokowego zmienić hehe.
Ostatnio i tak troche przystopowali, pewnie się starzy tych gimbusów połapali co i jak, bo się jeden typ zabił jak na prostej drodze wyleciał z drogi, pasażerce chyba obie nogi amputowali. Dzień wcześniej ktoś mi o tym aucie opowiadał, że chyba 2.5 litra wsadzone na miejsce 1.4, zawieszenie czy hamulce nie zmieniane, bo po co, lepiej kase w silnik wsadzić. I odchudzony - wyciągnięta tylna kanapa, koło zapasowe, troche wykładzin i miśki. Rozkład masy tam to chyba prawdziwe pareto, 80:20, na zakrętach powoli jeździł. Przegląd i tak przejdzie, nawet nie trzeba nigdzie jeździć, szwagier ma diagnostyke to podbije.

Co wy w ogóle kurwa wiecie jeden z drugim motoryzacji, BMW, Ople, Audi z wydrukowanym grillem czy każde inne auto młodsze niż 20 lat, to wszystko nie ma duszy. A ferrari, kurwa, żaden tutaj nigdy nie kupi ferrari, to dla cioty, żeby się polansować.
Ja pierdole co mi kurwa do łba przyszło, żeby z tej wioski wyjechać, przecież tutaj jest tak zajebiście. Zachciało się miasta i kariery, a mogłem dzisiaj podłubać przy Hondzie, potem jak co piątek i sobote grill, kiełbaska i karkóweczka przy piwku.
Co ja do chuja najlepszego zrobiłem, teraz zostało mi tylko płakać w internecie.

This post was edited by toyo on Jul 3 2015 05:16pm
Member
Gold: 751.00
Jul 3 2015 11:44pm
Quote (toyo @ Jul 3 2015 02:42pm)

kumpel wsadzil kiedys do civica starego silnik od preludy 2.2 chyba cos kolo 220 koni to tez niezla zdziwka byla na wiatłach np :D 5s do 100
Member
Gold: 11.00
Jul 4 2015 03:35am
Ach, te wieśbolidy do jazdy na wprost...
Banned
Gold: 3.56
Warn: 70%
Jul 4 2015 07:04am
Wlasnie widzialem bmw jakies stare, chuj wie jakie to, ale stary gruchot jebany. Maska pokryta folia karbonowa i typ tankowal obok mnie za 30 zl :DD
Member
Gold: 11.00
Jul 4 2015 07:52am
Jebany biedak. Ja tankuję za 300.

;(
Member
Gold: Locked
Jul 4 2015 07:55am
Quote (Latwiak @ 4 Jul 2015 15:04)
Wlasnie widzialem bmw jakies stare, chuj wie jakie to, ale stary gruchot jebany. Maska pokryta folia karbonowa i typ tankowal obok mnie za 30 zl :DD

to ja podjechałem swoim kaszlakiem na Orlen i tankuję 95-tkę, nagle słyszę basowy pomruk, odwracam się, a tam sportowy focus, matowo biały z maską i dachem czarnym (chyba folia karbonowa - nei znam się), ogromne rury wydechowe, obniżone podwozie, że palca nie wetkniesz między koło a nadkole. Myślę - spoko autko, pewnie na tor czy coś, a on z bagażnika wyjmuje tą dyszę do tankowania gazu, wkręca i bierze gazu za 40 zł xddd śmiechłem trochę.

btw jaki jest sens "tjuningowania" samochodu po to, aby jeździć na gazie?
Member
Gold: 2,986.38
Jul 4 2015 08:24am
Quote (Nothus @ 4 Jul 2015 15:55)
to ja podjechałem swoim kaszlakiem na Orlen i tankuję 95-tkę, nagle słyszę basowy pomruk, odwracam się, a tam sportowy focus, matowo biały z maską i dachem czarnym (chyba folia karbonowa - nei znam się), ogromne rury wydechowe, obniżone podwozie, że palca nie wetkniesz między koło a nadkole. Myślę - spoko autko, pewnie na tor czy coś, a on z bagażnika wyjmuje tą dyszę do tankowania gazu, wkręca i bierze gazu za 40 zł xddd śmiechłem trochę.

btw jaki jest sens "tjuningowania" samochodu po to, aby jeździć na gazie?

Moze to tylko wizualny tjuning typie, a pod maska 1.4 tsi
Go Back To Polska Topic List
Prev16976986997007011019Next
Add Reply New Topic New Poll