http://sf.kalais.net/bron.html - strona do porównywania broni.
A co do postaci, to wiadomo, że główna cecha powinna być najbardziej rozwinięta. Ja zwiadowcą, zbieram przedmioty głównie pod dexa, dlatego dexa mam najwięcej. Koszt dexa i vita u mnie wynosi mniej więcej tyle samo. Co do szczęścia na moim poziomie jeden punkt dexa równał się chyba 20 czy nawet więcej punktom szczęścia, dlatego też ostatnio ostro rozwinąłem tę cechę. Kumacie, kosztem kilku punktów dexa/wita rozwinąłem masę punktów szczęścia i znacznie mi krytyk podskoczył, atm mam coś koło 44%. Miałbym mniej, ale ostatnio znalazłem dobry łuk ze statami do @cech.
@Damundo chujowo, że doprowadziłeś do czegoś takiego, że nie masz ani jedej mikstury. Nie musisz wydawać grzybów na nowe przedmioty w sklepie, ja czasem robię tak: kupuję jakiś tańszy przedmiot i wtedy jest szansa, że na jego miejscu pokaże się jakaś mikstura. Masz mikstury, masz więcej dexa/vita/szczęścia. Dzięki temu masz większą szansę, że szybciej zrobisz kolejny loch, a w lochach wiadomo dużo expa, szansa na arty. Więcej expa za lochy to większy lvl, większy lvl, to większe zarobki.
e: i klaser, na tych poziomach co macie powinniście mieć już po 90%+