d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev16936946956966971019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Jun 21 2015 04:39am
Quote (zibib @ 21 Jun 2015 12:23)
Jesteś, kurwa, debilem i rakiem toczącym tę planetę. Jeśli chcesz być uczciwy wobec złodzieja, który cię okrada, to nie ukrywaj przed nim majątku :D Niczego nie oczekuję od zjebanego, sztucznego tworu zwanego "państwem" i nie chcę, żeby on oczekiwał czegoś ode mnie. Nie potrzebuję państwa opiekuńczego, które nie umie się zaopiekować nawet samym sobą, za to potrafi zajebać realne 40-60% wypracowanego dochodu, w zamian, kurwa, za co?

To naprawdę przykre, że młodzi ludzie potrafią mieć tak spierdolone myślenie jak ty. Ale może twoja rodzinka to urzędasy lub inne pachoły przy korytku, wtedy wszystko byłoby jasne.

No to już wszystko jasne. Nie potrzebujesz ani Państwa, ani Narodu. Ziemia, na której masz dom i mieszkanie ma należeć do ciebie, tylko i wyłącznie. No to kup sobie taką ziemię, co stoi na przeszkodzie? A... Zapomniałem, że mieszkasz na ziemiach POLSKICH, więc dostosuj się do wymogów tutaj, lub wypierdalaj na księżyc i nie płać podatków.

Tak - Państwo w chwili obecnej okrada nas wszystkich, zawsze okradało i będize okradać w przyszłości. Traktuj to jako cenę życia na danym terenie (nie mówię tylko o Polsce, ale każdym innym kraju). Tego nie zmienisz, zdajesz sobie z tego sprawę kretynie? No to wpadłem na zajebisty pomysł - BĘDĘ KRADŁ, a jak? Tak przecież łatwiej :lol:
Zrzeknij się Polskiego obywatelstwa, wypierdol i wtedy możesz pisać to co bolded. W przeciwnym razie sam sobie przeczysz :rolleyes: . Nie jestem urzędnikiem, ani w najbliższej rodzinie nie mam żadnego urzędnika państwowego, natomiast zostałem wychowany przez ćwierć wieku żeby nie kraść i być uczciwym. ty natomiast w przeciwieństwie do mnie jak widać wychowałeś się w cwaniactwie, cebuli i złodziejstwie u typowej matki kurwy i ojca janusza, który musiał kraść, żeby jego błąd w oszczędzaniu na kondomach miał co żreć. Jak widać odziedziczyłeś po nim również resztę cech.

Koniec dyskusji z kretynem :lol: , ale NAJLEPSZE w tym wszystkim jest to, że kurwa widać mentalność typowego kierowcy dwudziestoletniej BEEMKI. Dresowóz, cwaniactwo i cebula wysypuje ci się z trójpasiastych nogawek :D
Member
Gold: 11.00
Jun 21 2015 04:46am
To naprawdę piękne, że dopatrujesz się patriotyzmu w płaceniu podatków. Wzruszyłem się.

Tak - Państwo w chwili obecnej okrada nas wszystkich, zawsze okradało i będize okradać w przyszłości. Traktuj to jako cenę życia na danym terenie

Typowy resentyment u kogoś z mentalnością niewolnika - właśnie na takich zjebach oparty jest cały ten system, podziękuj sobie i sobie podobnym. Razem budujecie silne państwo! A nie, zwiększacie tylko ilość urzędniczego raka, a sami jesteście coraz biedniejsi. :rolleyes:

Ale skoro poleciały już wrzuty na rodziców, to najlepiej podsumowałeś swoją argumentację. Obywatelstwa chętnie bym się zrzekł, ale niestety jest to proces bardzo trudny i zależny jedynie od prezydenckiego widzimisię. Naturalnie zrobiłbym to tylko po to, by całkowicie nie podlegać jurysdykcji podatkowej, bo swej narodowej tożsamości się nie wyrzekam. ale u maluczkich twego pokroju naród = państwo, więc tu opcje dyskusji się zamykają.

I lekki offtop - stać mnie na nowe auto średniej klasy z salonu, jeżdżę tym, czym jeżdżę, bo sprawia mi to przyjemność. I powoduje ból dupy u ograniczonych kretynów twojego pokroju :)

This post was edited by zibib on Jun 21 2015 04:51am
Member
Jun 21 2015 04:55am
Quote (zibib @ 21 Jun 2015 12:46)
To naprawdę piękne, że dopatrujesz się patriotyzmu w płaceniu podatków. Wzruszyłem się.

Typowy resentyment u kogoś z mentalnością niewolnika - właśnie na takich zjebach oparty jest cały ten system, podziękuj sobie i sobie podobnym.

I lekki offtop - stać mnie na nowe auto średniej klasy z salonu, jeżdżę tym, czym jeżdżę, bo sprawia mi to przyjemność. I powoduje ból dupy u ograniczonych kretynów twojego pokroju :)

Wait, wait, wait, wait... Czyli co zalecasz? Pomóż mi zrozumieć, bo jestem zbyt głupi. Okradać wszystkich dookoła i/lub zburzyć systemy i państwa na całym świecie? Brak podatków, brak wojen, brak podziałów, tak? :D Tylko my i nasze stare beemki? Tym jest utopia wg ciebie?

Nie za bardzo chyba przyjmujesz do swojej ograniczonej świadomości pewną kwestię - na taki system podatków w żadnym państwie nie zmieni się na pewno za naszego życia - to mogę zagwarantować. Jeżeli miałbym wybierać, to wolałbym płacić podatki na wojsko, policję i ogólne zapewnienie bezpieczeństwa obywateli, ale tak się nie da i tak się nie stanie.

Swoją drogą, musisz być nie tylko ubogi intelektualnie, ale i finansowo, tak więc współczuję :)
Member
Jun 21 2015 05:01am
Różnimy się jednym - ty twierdzisz, że kontrolę nad twoim kapitałem powinno sprawować państwo, ja twierdzę, że mój kapitał jest mój oraz tych, z którymi chcę się dzielić (na przykład poprzez zakup dóbr).

W mojej utopijnej wizji świata pieniądz nie istnieje, jest tylko redystrybucja dóbr na zasadzie barteru, między niewielkimi społecznościami-plemionami składającymi się z max 200 osób. Dlaczego tylko 200 osób? Badania wykazują, że mniej więcej ta ilość jest graniczna jeśli chodzi o zarządzanie kontaktami międzyludzkimi, tzn wódz plemienia zna wtedy wszystkich swoich współplemieńców osobiście i wie, że przed każdym z osobna odpowiada za swoje decyzje, zaś jakiekolwiek struktury zarządzania są tu zbędne. Ale to temat na inny wątek, na pewno nie motoryzacyjny.

Quote (Nothus @ 21 Jun 2015 12:55)
Swoją drogą, musisz być nie tylko ubogi intelektualnie, ale i finansowo, tak więc współczuję :)

Jakbyś miał trochę wiedzy na temat współczesnej sytuacji gospodarczej, wiedziałbyś, że to właśnie najbogatsi najskuteczniej unikają obciążeń podatkowych. Kradno, skuhwysyny! Ale dzięki temu masz nowy telewizor za 2500, a nie za 5000.

This post was edited by zibib on Jun 21 2015 05:03am
Member
Gold: 178.33
Jun 21 2015 05:12am
Pytanie do kolegi z BMW- czy uważasz, że na zachodzie Europy ludziom żyje się dobrze?

@topic- mam auto z 4 kołami
Member
Warn: 10%
Jun 21 2015 05:12am
Toyo - nie zapłacisz dwa razy podatku dochodowego, tylko raz. Nie wiem dlaczego pojazd miałby "wpaść" w środki trwałe, co innego jakby był to powiedzmy samochód dostawczy służący firmie, ale nadal nie wiem dlaczego miałbyś płacić dwa razy ten sam podatek. Napisz do użytkownika Ezraaa, on się na tym zna.

A Ty Nothus wejdź na google i sprawdź co to krzywa Laffera i jakie są skutki zbyt wysokich podatków, podpowiem, że jeden ze skutków to użytkownik zibib, porównaj też do tego socjal i służby (w tym zdrowia) w Polsce.
Member
Jun 21 2015 05:14am
Quote (zibib @ 21 Jun 2015 13:01)
Różnimy się jednym - ty twierdzisz, że kontrolę nad twoim kapitałem powinno sprawować państwo, ja twierdzę, że mój kapitał jest mój oraz tych, z którymi chcę się dzielić (na przykład poprzez zakup dóbr).

W mojej utopijnej wizji świata pieniądz nie istnieje, jest tylko redystrybucja dóbr na zasadzie barteru, między niewielkimi społecznościami-plemionami składającymi się z max 200 osób. Dlaczego tylko 200 osób? Badania wykazują, że mniej więcej ta ilość jest graniczna jeśli chodzi o zarządzanie kontaktami międzyludzkimi, tzn wódz plemienia zna wtedy wszystkich swoich współplemieńców osobiście i wie, że przed każdym z osobna odpowiada za swoje decyzje, zaś jakiekolwiek struktury zarządzania są tu zbędne. Ale to temat na inny wątek, na pewno nie motoryzacyjny.

Jakbyś miał trochę wiedzy na temat współczesnej sytuacji gospodarczej, wiedziałbyś, że to właśnie najbogatsi najskuteczniej unikają obciążeń podatkowych. Kradno, skuhwysyny! Ale dzięki temu masz nowy telewizor za 2500, a nie za 5000.

Uważasz, że jesteś w stanie zrealizować swoje marzenia pod tym względem? Czym się różnisz w swoich poglądach od cyganów? Chyba niczym. Mają kilkudziesięcioosobowe obozy, nie odprowadzają podatków, bo to co zdobędą jest ich i tyle, państwu nic do tego (dodatkowo pobierają socjal z państwa, ale to szczegół), handlują między sobą na zasadzie barteru, ich wódz plemienia (tak to nazwałeś) zna wszystkich i za nich odpowiada.

Kurwa koleś :D serio?

Quote (dawid9400 @ 21 Jun 2015 13:12)
Toyo - nie zapłacisz dwa razy podatku dochodowego, tylko raz. Nie wiem dlaczego pojazd miałby "wpaść" w środki trwałe, co innego jakby był to powiedzmy samochód dostawczy służący firmie, ale nadal nie wiem dlaczego miałbyś płacić dwa razy ten sam podatek. Napisz do użytkownika Ezraaa, on się na tym zna.

A Ty Nothus wejdź na google i sprawdź co to krzywa Laffera i jakie są skutki zbyt wysokich podatków, podpowiem, że jeden ze skutków to użytkownik zibib, porównaj też do tego socjal i służby (w tym zdrowia) w Polsce.

No prezcież o tym napisałem O_O Powiedziałem, że z drugiej strony krzywa Laffera wyjaśnia zachowanie zibiba.

This post was edited by Nothus on Jun 21 2015 05:15am
Member
Jun 21 2015 05:37am
Hm, od Cyganów różnię się tym, że nie widzę wrogów we wszystkich spoza mojego otoczenia, lubię się umyć, a nawet posprzątać w mieszkaniu i nie dorabiam się na ludzkiej krzywdzie.

Pytanie do kolegi z BMW- czy uważasz, że na zachodzie Europy ludziom żyje się dobrze?

Byłem we Francji, Hiszpanii, Portugalii, Niemczech, UK, Czechach, Słowacji, Norwegii, Szwecji i na Węgrzech. Z tych wymienionych naprawdę dobrze żyje się w Norwegii i Niemczech, jeśli nie uwzględni się problemu zalewu imigrantami (a ciężko tego nie uwzględniać...). Norwegia jest krajem z ogromnymi obciążeniami podatkowymi, ale nie można jej porównywać do Polski - tam ich po prostu na to stać, nas nie. Co nie zmienia faktu, że najlepiej czuję się w Polsce i tu chciałbym dożyć starości, ale oczywiście nie względy finansowe są dla mnie decydującym czynnikiem.

This post was edited by zibib on Jun 21 2015 05:41am
Member
Gold: 4.00
Jun 21 2015 05:43am
Quote (jamjestpan @ 21 Jun 2015 10:07)
u pół roku zamrożone pieniądze? + spadnie wartość samochodu. To chyba nie za dobra opcja

Ludzie planują inwestycje na kilka-kilkanaście lat, co to jest pół roku? Tutaj w najgorszej opcji podwoje kase, szkoda przejść koło tego obojętnie. Wolnej kasy i tak mam pod dostatkiem.
Opłaci się, to jest 5-cyfrowa kwota.

Quote (dawid9400 @ 21 Jun 2015 13:12)

Nie pisałem, że zapłacę 2 razy, tylko, że robiąc to prywatnie poniżej pół roku zapłacę dochodowy lub handlując nim przez DG też zapłacę dochodowy. W sensie, że to jest nie do przeskoczenia i opcja z DG nic mi nie daje.
Wciągnięcie tego w środki trwałe mogłoby chyba dać kilka opcji, np. gdybym chcial włożyć kasę w to auto, ale ogólnie chyba nie warto.
Member
Warn: 10%
Jun 21 2015 05:51am
Quote (toyo @ Jun 21 2015 11:43am)
Ludzie planują inwestycje na kilka-kilkanaście lat, co to jest pół roku? Tutaj w najgorszej opcji podwoje kase, szkoda przejść koło tego obojętnie. Wolnej kasy i tak mam pod dostatkiem.
Opłaci się, to jest 5-cyfrowa kwota.

Nie pisałem, że zapłacę 2 razy, tylko, że robiąc to prywatnie poniżej pół roku zapłacę dochodowy lub handlując nim przez DG też zapłacę dochodowy. W sensie, że to jest nie do przeskoczenia i opcja z DG nic mi nie daje.
Wciągnięcie tego w środki trwałe mogłoby chyba dać kilka opcji, np. gdybym chcial włożyć kasę w to auto, ale ogólnie chyba nie warto.

A, to raczej nic nie zaradzisz, musisz odczekać pół roku, jest też nielegalny sposób na załatwienie tego, ale nie mam zamiaru pisać o takich rzeczach w internetach, na google też raczej o tym nie przeczytasz, ezoteryka :v
Go Back To Polska Topic List
Prev16936946956966971019Next
Add Reply New Topic New Poll