d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev16926936946956961019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 751.00
Jun 21 2015 02:07am
Quote (toyo @ Jun 20 2015 06:08pm)
Nie, prawdopodobnie od znajomego odkupię auto za nieduże pieniądze. Na tyle nieduże, że tam już nie ma nawet co zaniżać i tak się przypierdolą, że cena niższa niż auto warte. Auto normalnie krajowe itp.
Co mi da kupienie tego na kogoś innego?

Chyba zostaje kupić, wstawić do garażu na pół roku i sprzedać na wiosnę.

Nie wiem czy muszę to przerejestrować na siebie, może da się bez, ale potem przy sprzedaży i tak by źle wyglądało.
Jeszcze ile wyszłoby ubezpieczenie.

u pół roku zamrożone pieniądze? + spadnie wartość samochodu. To chyba nie za dobra opcja
Member
Gold: 11.00
Jun 21 2015 02:18am
Quote (Janusz_Tracz @ 21 Jun 2015 10:05)
cebula wylatuje nogawkami

No nie wiem, autko pali 12/100 i włożył w nie całkiem sporo (mitsubishi galant 2.5L V6 z 2001). A jebanie w dupę państwa zawsze spoko.
Member
Gold: 178.33
Jun 21 2015 02:21am
Quote (zibib @ 21 Jun 2015 10:18)
No nie wiem, autko pali 12/100 i włożył w nie całkiem sporo (mitsubishi galant 2.5L V6 z 2001). A jebanie w dupę państwa zawsze spoko.

wszak o to chodzi cebulaku
Member
Jun 21 2015 02:26am
W sensie, wyrzucanie hajsu na opłaty skarbowe, akcyzy i inne sposoby krojenia obywateli uważasz za synonim bogactwa? Ja wolałbym się tym hajsem podcierać, niż oddawać go kurwom, ale co kto lubi :rolleyes:
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Jun 21 2015 02:29am
Quote (toyo @ Jun 20 2015 06:46pm)
Rejestracja teoretycznie jest do 30 dni, w praktyce nie ma kary za przekroczenie tego czasu, tj. urzędnik nie ma możliwości, żeby Cię ścigać.
Swoje auto rejestrowałem spóźniony, bo nie miałem czasu tego wcześniej ogarnąć i przy okazji czekania na dowód podpytywałem o to gościa za biurkiem. Mówił, że ludzie potrafią 2-3 lata po kupnie przyjść je przerejestrować :)

Za to z tego co pamiętam to przy kontroli jeśli policjant stwierdzi, że dane w dowodzie rejestracyjnym różnią się od faktycznego stanu pojazdu to może zatrzymać dowód.

Sprawdzę to ubezpieczenie, mam chyba z 7 lat samochód na siebie, skończone 25 lat, więc OC może nie będzie wysokie.
Gorzej z ewentualnym AC, bo za mocne auto to pewnie jakaś fajna 4-cyfrowa kwota, ale to mi raczej niepotrzebne.

tyle, ze to ac to ci raczej niepotrzebne z tego co piszesz, wiec podstawowa umowa z tym oc to bedzie kwota 3-cyfrowa.
Member
Gold: Locked
Jun 21 2015 03:42am
Quote (zibib @ 21 Jun 2015 10:18)

Kurwa kolejny debil się ośmiesza. Już był tutaj taki jeden, co chwalił się, że mieszka na socjal i pracuje na czarno, byle tylko państwu nie dać, bo kurwy i złodzieje.
To jest definicja polskiej cebuli jak jasny chuj. Chaos widzę, że wiele się nie różnisz mentalnie od jebanych januszy z wąsem i wielorazowymi torebkami z biedry. Ta sama spierdolina umysłowa.

Nie - nie jesteś jedyny, który ma tak nasrane w głowie i w tym jest problem państwa. Narzekają tak jak ty tutaj:

Quote (zibib @ 21 Jun 2015 10:26)
W sensie, wyrzucanie hajsu na opłaty skarbowe, akcyzy i inne sposoby krojenia obywateli uważasz za synonim bogactwa? Ja wolałbym się tym hajsem podcierać, niż oddawać go kurwom, ale co kto lubi :rolleyes:

a sami do tego doprowadzacie i jeszcze się chwalicie tym. Bądź z siebie dumny cioto :rolleyes: .
Member
Jun 21 2015 03:47am
Quote (Nothus @ 21 Jun 2015 11:42)
Kurwa kolejny debil się ośmiesza. Już był tutaj taki jeden, co chwalił się, że mieszka na socjal i pracuje na czarno, byle tylko państwu nie dać, bo kurwy i złodzieje.
To jest definicja polskiej cebuli jak jasny chuj. Chaos widzę, że wiele się nie różnisz mentalnie od jebanych januszy z wąsem i wielorazowymi torebkami z biedry. Ta sama spierdolina umysłowa.

Nie - nie jesteś jedyny, który ma tak nasrane w głowie i w tym jest problem państwa. Narzekają tak jak ty tutaj:

a sami do tego doprowadzacie i jeszcze się chwalicie tym. Bądź z siebie dumny cioto :rolleyes: .

Czym innym jest żerowanie na socjalu, a czym innym jest sprawianie, by wypracowany przez Ciebie kapitał podlegał rynkowej redystrybucji, a nie wpadał w czarną dziurę zwaną skarbem państwa (i trafiał do darmozjadów, czy to tych na górze, czy też tych, którzy żerują na socjalu). Jeśli nie widzisz różnicy, to jesteś kolejnym jebanym lemingiem, którego mi nawet nie żal.

This post was edited by zibib on Jun 21 2015 03:49am
Member
Gold: Locked
Jun 21 2015 03:59am
Quote (zibib @ 21 Jun 2015 11:47)
Czym innym jest żerowanie na socjalu, a czym innym jest sprawianie, by wypracowany przez Ciebie kapitał podlegał rynkowej redystrybucji, a nie wpadał w czarną dziurę zwaną skarbem państwa (i trafiał do darmozjadów, czy to tych na górze, czy też tych, którzy żerują na socjalu). Jeśli nie widzisz różnicy, to jesteś kolejnym jebanym lemingiem, którego mi nawet nie żal.

Widzisz, to ty czegoś tutaj nei dostrzegasz, bo ta pętla się zamyka. Zacznijmy od januszy, biorących socjal bez potrzeby i dodatkowo pracują na czarno i okradają w ten sposób Państwo. Osoby, którym się należy dostają zdecydowanie niższy socjal i mają gorsze możliwości na poprawienie swoich warunków życiowych. Gdyby (utopijnie) wszystkie osoby kantujące w ten sposób, zaprzestały swoich działań, więcej pieniędzy byłoby dla potrzebujących i/lub nie byłoby takiego zadłużenia ze strony socjalu.

Teraz do twojego kantowania: Nie twierdzę, że akcyzy, dodatkowe podatki i inne duperele to nie rozbój w biały dzień. Ale wszyscy obywatele dostają po równo po łbach. Im więcej patafianów kantuje na tym, tym mniejsze środki trafiają do skarbu Państwa i tym gorsze będą konsekwencje dla uczciwych obywateli. Rozumiesz?
Takie podatki i opłaty nakłada na ciebie Państwo i masz to płacić, jak się nie podoba, to wypierdalasz - to jest chyba proste i zrozumiałe, tak? Bo siedząc na dupie w państwie i okradając je, tylko dokładasz cegiełkę do pogorszenia dobrobytu reszty Polaków.

Z drugiej strony, zgodnie z krzywą Laffera im większy podatek, tym więcej osób będzie zatajało dochody lub okradało Państwo w inny sposób. Nie jest to jednak usprawiedliwienie do kradzieży.
Member
Gold: 751.00
Jun 21 2015 04:08am
Quote (Nothus @ Jun 21 2015 09:59am)
Widzisz, to ty czegoś tutaj nei dostrzegasz, bo ta pętla się zamyka. Zacznijmy od januszy, biorących socjal bez potrzeby i dodatkowo pracują na czarno i okradają w ten sposób Państwo. Osoby, którym się należy dostają zdecydowanie niższy socjal i mają gorsze możliwości na poprawienie swoich warunków życiowych. Gdyby (utopijnie) wszystkie osoby kantujące w ten sposób, zaprzestały swoich działań, więcej pieniędzy byłoby dla potrzebujących i/lub nie byłoby takiego zadłużenia ze strony socjalu.

Teraz do twojego kantowania: Nie twierdzę, że akcyzy, dodatkowe podatki i inne duperele to nie rozbój w biały dzień. Ale wszyscy obywatele dostają po równo po łbach. Im więcej patafianów kantuje na tym, tym mniejsze środki trafiają do skarbu Państwa i tym gorsze będą konsekwencje dla uczciwych obywateli. Rozumiesz?
Takie podatki i opłaty nakłada na ciebie Państwo i masz to płacić, jak się nie podoba, to wypierdalasz - to jest chyba proste i zrozumiałe, tak? Bo siedząc na dupie w państwie i okradając je, tylko dokładasz cegiełkę do pogorszenia dobrobytu reszty Polaków.

Z drugiej strony, zgodnie z krzywą Laffera im większy podatek, tym więcej osób będzie zatajało dochody lub okradało Państwo w inny sposób. Nie jest to jednak usprawiedliwienie do kradzieży.

jaki kurwa spoleczniak
Member
Jun 21 2015 04:23am
Quote (Nothus @ 21 Jun 2015 11:59)

Jesteś, kurwa, debilem i rakiem toczącym tę planetę. Jeśli chcesz być uczciwy wobec złodzieja, który cię okrada, to nie ukrywaj przed nim majątku :D Niczego nie oczekuję od zjebanego, sztucznego tworu zwanego "państwem" i nie chcę, żeby on oczekiwał czegoś ode mnie. Nie potrzebuję państwa opiekuńczego, które nie umie się zaopiekować nawet samym sobą, za to potrafi zajebać realne 40-60% wypracowanego dochodu, w zamian, kurwa, za co?

To naprawdę przykre, że młodzi ludzie potrafią mieć tak spierdolone myślenie jak ty. Ale może twoja rodzinka to urzędasy lub inne pachoły przy korytku, wtedy wszystko byłoby jasne.

This post was edited by zibib on Jun 21 2015 04:27am
Go Back To Polska Topic List
Prev16926936946956961019Next
Add Reply New Topic New Poll