Quote (Elfisher @ Jan 26 2014 02:23am)
to ogarnij motorole moto g, tania i niedlugo dostanie kitkata. przynajmniej masz pewnosc ze producent wierzy w swoj produkt i go wspiera.
nie patrz na te kosmiczne baterie, jak nie uzywasz smartfona do mocniejszych operacji to 2 dni i tak ci wytrzyma. na noc podepniesz pod ladowarke i chuj
więc według Ciebie czym mam się kierować w pierwszej kolejności przy doborze nowego telefonu?
Powiem tak :
- aparat odpada, nie używam telefonu jako aparatu i jestem zwolennikiem aparatów cyfrowych są o niebo lepsze, poręczne i tanie w porównaniu do tych w komórkach - więc telefon z aparatem dobrym odpada, jak dla mnie może nawet go nie mieć

chociaż takie modele to chyba już nie istnieją bez aparatu

z nowych..
- procesor - dobry procesor odpada, nie po to mam komputer, żeby grać na komórce w jakieś giereczki na mini ekraniku
- ram - nie potrzebuję go wiele ponieważ jw. nie gram w gry na komórce, więc myślę, że 1gb do samych operacji/aplikacji by mi w zupełności wystarczyło
- bateria - czasami dużo smsuję, chciał bym mieć tą wygodę, żeby nie mieć potrzeby ładować komórkę codziennie a raz na tydzień dla przykładu
- system - nie ma dla mnie wielkiego znaczenia, chociaż przyzwyczaiłem się do androida, znalazłem wiele aplikacji usprawniających dla mnie korzystanie z telefonu więc opcjonalnie android chociaż myślę, że każdy bym ogarnął po pewnym czasie, interesujący jest windows w telefonie

- obudowa - lubię solidnie wyglądające, płaskie telefony z ostrymi rogami
- wnętrze - preferuję dual sim - możliwość korzystania z dwóch sieci jednocześnie jest dla mnie wielką zaletą, (2 numery w 1 telefonie) oraz jak w przypadku pentagram monster możliwość włożenia karty aero do telefonu - (darmowy internet w telefonie bez żadnych opłat)
a i dodam jeszcze, że dobrze żeby miało obsługę kart micro sd 32gb i więcej jeśli są ponad 32gb xD cenie sobie pamięć, lubię w telefonie mieć dużo miejsca na ważne i mniej ważne pliki takie jak piosenki, filmy, zdjęcia..
wiem że starsze modele takie jak moja xperia x8 np. obsługują karty micro sd max 16gb.
This post was edited by justcontrol on Jan 25 2014 06:49pm