Quote (PaleNisko69 @ 5 Aug 2010 21:24)
Macie jakies rady dla poczatkujacego protosa :< ?
produkowac proby non stop, ale nie kolejkowac ich, tylko jak jeden jest tak na 90% dopiero dokladac drugiego. zuzywac chronoboosta. standardowy build to:
9 pylon
~13 gateway
~14 gaz
~15 drugi pylon
po pierwszym gatewayu od razu cybernetics, jak sie zrobi od razu warp gate tech researchujesz, warto raz chronoboostnac. tak to caly czas proby chronoboostujesz. w miedzy czasie dostawiasz kolejne 2 gatewaye. majac 3 masz potem kilka drog do wyboru, mozesz zostac na gateway techu, dostawic ewentualnie twilight council, w celu zrobienia blinka/zealot legsow, potem na terrana/zerga jeszcze templar archives, jesli ida w ladowa armie. ewentualnie po 3 gatewayu mozesz postawic robotics facility i jesli przeciwnik ma duzo jednostek pokroju marauderow, czy stalkerow walisz immortale, jesli ma lingi/hydry/mariny/ogolnie light unitsy dostawiasz robotics bay i cisniesz colossusy. o void ray rushach, rumunskich buildach na double stargate phoenixy, czy dt rushach nie bede ci opowiadal

przedstawilem najbardziej standardowy standard, moze jakis protoss mnie poprawi jak cos zle napisalem. prot to moja najgorsza rasa, wiec moge sie mylic

Quote (kefir @ 6 Aug 2010 15:04)
Szukam tp do 2v2. Przynajmniej platyna. ;]
ja mam w 2v2 silvera, czyli pewnie nie moge

chociaz w 1v1 diamond, ale pewnie zbyt low dla diamentowca w 2v2
This post was edited by fro5tbite on Aug 6 2010 07:11am