Quote (terazjanabicie @ 18 Mar 2010 16:31)
Korzystałem z konsoli może 2-3 tygodnie, w tym odpaliłem ją może z 3-4 razy. Oczywiście na pierwszy ogień poszło Uncharted, które na początku mnie wciągnęło, gdyż nigdy w podobny tytuł nie grałem. Potem szybko się znudziło,
więc przyszła kolej na grida, gdzie po przejechaniu paru wyścigów na padzie uznałem, że do samochodówki potrzebna jest kierownica, nie pad, więc wrzuciłem do konsoli gta, na ratcheta nawet nie chcialem patrzec.
Nie korzystam wcale z mozliwosci konsoli, od neta, filmow, muzyki mam kompa, co do gier tytuly z ps3 mi nie podchodzą za bardzo, jedyne co mi sie spodobalo to gow 3, ktorego przejde i sprzedam, wiec nie oplaca sie
dla 1 gr trzymac konsoli. Uncharted mnie znudzilo, banalna fabula, zagadki na poziomie przedszkola, Teraz jak jeszcze doszedlem do jakichś potworów to w ogóle porażka. Co do Gta to chyba jedna gra w którą gram oprócz
pesa z kumplem. Grida odpaliłem może 2 razy, Ratcheta nawet nie ruszyłem. Z nowych gier podobało mi się HR, Uncharted 2, GoW 3. Pograłem w demko HR, baaaardzo podobne do typowego filmu z fabułą "na tropie przestępstwa".
Ściągnąłem demko - nie podeszło mi jakoś. Uncharted 2 po ograniu jedynki już kompletnie odpadł z listy, w little big planet też grałem - nudne, to samo MGS4.Jedyne co teraz byłbym w stanie kupić to BF:BC2 i GoW 3. Teraz porównując xboxa i ps3 wedlug moich kryteriów uznalem, ze lepszy
uzytek zrobie z x'a. Dlaczego?
-Ograniczam sie tylko do grania w gry, nie wykorzystuje zadnej z dodatkowych funkcji ps3, ktorymi, rzekomo, goruje nad xboxem
-Szkoda kasy na gry, ktore w wiekszosci sa dobra zabawa na 1 raz, czyli pograc i sprzedac - nie mam czasu na zabawę w małego allegrowicza.
-Cholernie podobają mi się Gearsy i Halo + można ściągać milion różnych gier, więc nawet jeśli jakaś mnie znudzi, nie muszę od razu panikować i męczyć się ze sprzedażą.
-Pad od x360 jest milion razy wygodniejszy. Lepiej leży w dłoni, ułożenie analogów jest lepsze, przyciski L1,R1 są dużo lepsze niż w ps3, gdzie trzeba dobrze ułożyć palce żeby nie ześlizgiwały się.
Poza tym lepsze jest rozwiązanie z bateriami. Kupię akumulatorki za 20-30 pln, mam ładowarkę + komplet akumulatorów, więc nawet jak się rozładują, w 2 minuty podłączam je do ładowania i wkładam zastępczy komplet,
bez potrzeby ograniczania się zasięgiem metra od konsoli przez kabel i siedzeniem w sztywnej, niewygodnej pozycji z obawy przed okrzykiem "ale urwał!"
-Z PSN i tak nie korzystam, moim zdaniem konsola jest po to, żeby dobrze bawić się ze znajomymi z rl life, od grania przez neta moim zdaniem jest PC, nie konsola.
-Grafika jest praktycznie na tym samym poziomie, przy czym w xboxie wydaje się ona być żywsza, bardziej bajkowa, w ps3 zadbano o idealne dopracowanie detali, niesamowitą realistykę.
Moim zdaniem konsola jest od tego by się dobrze bawić, grafika bardziej spodobała mi się w xboxie po oglądnięciu miliarda testów porównawczych na samym poczatku już śmiałem twierdzić,
że xbox ma grafikę żywszą, ładniejsze kolory, przejrzystą.
-Na xbox'a mogę ściągnąć praktycznie każdą grę, która mnie zaciekawi. Na Ps3 ograniczam się tylko do ekskluzywów, bo co za debil wydawałby kasę na gry z 2007 roku, gdzie można dostać świetne tytuły z górnej półki,
z tym, że trochę droższe.
Jeśli ktoś jest na tyle znudzony, żeby przeczytać ten cholernie długi monolog, który męczył mnie dzisiejszej nocy do godziny około 4:00, zapraszam serdecznie do lektury.
Jest to moje prywatne zdanie oparte na dwutygodniowej styczności z konsolą Playstation 3, której, na dzień dzisiejszy, mam zamiar się pozbyć.
Oczywiście wszystko zależy od wymagań gracza. Moich konsola PS3 nie spełniła, zobaczymy jak będzie z X'em, możliwe, że sytuacja się potwórzy, w co wątpię, zobaczymy.
Przynajmniej będę mniej żałował bo konsola jest tańsza. Możliwe, że moje podejście do królowej konsol dla fanów Ps3 może być conajmniej niezrozumiałe, pozdrawiam Dizastera, ale ja jestem dziwny.
Czyli generalnie przesiadasz sie glownie ze wzgledu na to, ze wolisz krasc gry, anizeli kupowac oryginaly, heh typowe

Rob jak uwazasz, ja gearsami i halo tez sie na poaczatku zachwycalem, do czasu.