d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Topic O Literaturze Fantasy #3 > Kolejny Repost.
Prev16667686970205Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,777.00
Apr 25 2011 07:51am
Quote (kefir @ 25 Apr 2011 14:27)
Warto przeczytac cala sage? Bo szukam czegos ciekawego.

jak dla mnie lepsza niz wiedzmin
a wiedzmin jest genialny
Member
Gold: 28,575.00
Apr 25 2011 12:58pm
Quote (cOr @ 25 Apr 2011 15:51)
jak dla mnie lepsza niz wiedzmin
a wiedzmin jest genialny

Dla mnie nie, ale to kwestia gustu. Po prostu nie jestem zwolennikiem tego typu fantasy, ktore prezentuje Martin. Wole np. wiedzmina, ale sage Martina i tak warto znac.
Member
Gold: 6.24
Apr 25 2011 01:27pm
Quote (RoGh @ Apr 25 2011 08:58pm)
Dla mnie nie, ale to kwestia gustu. Po prostu nie jestem zwolennikiem tego typu fantasy, ktore prezentuje Martin. Wole np. wiedzmina, ale sage Martina i tak warto znac.

Ja zdecydowanie odwrotnie, ale każdy ma inny gust.
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Apr 26 2011 04:39am
Wielkie Polowanie zaliczone'd.
Mieszane uczucia mam, niby klasyk ale jakis taki bez jaj. Ciezko zastanawiam sie nad zakupem trzeciego tomu, ale jakos srednio mam na to ochote. Ktos czytal moze Smoka Odrodzonego?
Member
Apr 27 2011 04:05am
Wczoraj ogarnalem drugi odcinek Gry o Tron, poki co nawet spoko. Wkurwiaja mnie jedynie 2 osoby, i to niezmiernie. Joffrey - zbyt dretwy, zle dobrany jak dla mnie. I KASIA STARK, taka szpetna pizde dobrac, z tak chujowym wyrazem trwarzy to poezja.
Member
Gold: 295,440.29
Apr 27 2011 04:44am
Quote (CoD_id @ Apr 27 2011 10:05am)
Wczoraj ogarnalem drugi odcinek Gry o Tron, poki co nawet spoko. Wkurwiaja mnie jedynie 2 osoby, i to niezmiernie. Joffrey - zbyt dretwy, zle dobrany jak dla mnie. I KASIA STARK, taka szpetna pizde dobrac, z tak chujowym wyrazem trwarzy to poezja.

hmmm tak masz rację, też jakoś tak mi nie pasuje, ale tu raczej nie o wygląd chodzi, bo ten jest dobrze dobrany, dzieciak jakoś kiepsko gra, może się rozkręci. Co do Cat myślałem że bedzie ładniejsza ;<

[Spojler]Byłem ciekawy jak pokażą sny Brana, ale pominęli ten wątek szkoda bo ma on znaczenie w dalszej części.

Odcinek był ok, jestem ciekaw opinii ludzi którzy nie czytali książki, możliwe że nasz postrzeganie serialu jest nieco wypaczone, wiec chętnie poznał bym Wasze opije.
Member
Apr 27 2011 05:05am
Quote (iridius @ Apr 27 2011 10:44am)
hmmm tak masz rację, też jakoś tak mi nie pasuje, ale tu raczej nie o wygląd chodzi, bo ten jest dobrze dobrany, dzieciak jakoś kiepsko gra, może się rozkręci. Co do Cat myślałem że bedzie ładniejsza ;<

[Spojler]Byłem ciekawy jak pokażą sny Brana, ale pominęli ten wątek szkoda bo ma on znaczenie w dalszej części. 

Odcinek był ok, jestem ciekaw opinii ludzi którzy nie czytali książki, możliwe że nasz postrzeganie serialu jest nieco wypaczone, wiec chętnie poznał bym Wasze opije.

Wygladu czepiam sie tylko u Cat. Generalnie zauwazylem ze wiekszosc ludzi jest starsza niz powinna. Wszystkie dzieci Neda byly przedstawione jak osoby dopiero dojrzewajace. Robb mial 15 lat? Czy jakos tak? Tutaj wyglada na kolesia kolo 18. Jon jest jeszcze starszy. Jedynie do gustu przypadla mi Arya, nie potrafie w niej znalezc niczego nieodpowiedniego. Sansa, jak reszta braci - ciut za stara. Riccona za malo zeby oceniac. Ciekawi mnie jeszcze kilka postaci, mam nadzieje ze nikogo nie pomina - Hodor, Góra która jeździ, Varys, Renly, Rycerz Kwiatów i z pewnoscia w dalszych fazach serialu (a raczej sezonach) najwiekszy kozak w krolestwie Lord Tywim.
Member
Gold: 0.00
Apr 27 2011 10:32am
Tywin bedzie chyb chwilowo pokazany w pierwszym sezonie:

oto on.

pasuje jak chuj.

co do joffa, to koles poprostu troche dretwo gra, ale robienie przechuja, dobrze mu wychodzi.

Co do wieku, kazda postac zostala postarzona o jakies 3-5 lat.

Bran w serialu ma chyba 10 lat, podczas gdy w ksiazce zaczyna chyba w wieku 7 o ile dobrze pamietam. Mysle, ze dosc duzym powodem ku temu bylo prawo jakie panuje w stanach. Jak wiemy, w ksiazce normalnym bylo "puszczanie" sie po pierwszej miesiaczce, krwawi? to mozna ruchac. ogolnie taka zasada. ale jak wiemy, u amerykancow mozna decydowac o smierci innych ludzi (bron palna mozna nabyc w wieku 16 lat), ale o zeby decydowac o zyciu, to juz trzeba miec 18, tak wiec mysle, ze musieli zlagodzic to jakos, bo dymanie 13latek, to jakby pedofilia ...
Member
Gold: 6.24
Apr 27 2011 10:45am
Quote (cauchy @ Apr 27 2011 06:32pm)
Tywin bedzie chyb chwilowo pokazany w pierwszym sezonie:

http://www.game-of-thrones.co.uk/wp-content/uploads/2010/07/charles-dance-300x168.jpg

oto on.

pasuje jak chuj.

co do joffa, to koles poprostu troche dretwo gra, ale robienie przechuja, dobrze mu wychodzi.

Co do wieku, kazda postac zostala postarzona o jakies 3-5 lat.

Bran w serialu ma chyba 10 lat, podczas gdy w ksiazce zaczyna chyba w wieku 7 o ile dobrze pamietam. Mysle, ze dosc duzym powodem ku temu bylo prawo jakie panuje w stanach. Jak wiemy, w ksiazce normalnym bylo "puszczanie" sie po pierwszej miesiaczce, krwawi? to mozna ruchac. ogolnie taka zasada. ale jak wiemy, u amerykancow mozna decydowac o smierci innych ludzi (bron palna mozna nabyc w wieku 16 lat), ale o zeby decydowac o zyciu, to juz trzeba miec 18, tak wiec mysle, ze musieli zlagodzic to jakos, bo dymanie 13latek, to jakby pedofilia ...

W średniowiecznym świecie, panowały inne zasady. Aktorki wyglądają starzej niż w książce, to równie dobrze mogli je podstawić w jakichś erotycznych scenach i momentach - oczywiście tyle ile wymaga choćby wzmianka.
Co do Lorda Tywima, się nie zgodzę, według książki był łysy.
Joffrey gra chujowo i bardzo wątpliwe jest twierdzenie, że się zmieni. Jego twarz wkurwia pewnie wszystkich.
Z Catelyn mamy zgodność, jej uroda niestety nie grzeszy. Wyraz twarzy i jakakolwiek próba mimiki gestów wypada po prostu fatalnie. Podsumowując gorszej aktorki i starszej już chyba nie mogli wybrać :(

Member
Gold: 0.00
Apr 27 2011 12:10pm
a to pokaz, jakiego aktora chcialbys widziec jako Tywina :)

A tak swoja droga, dlaczego piszecie Tywim? Tak bylo w polskim tlumaczeniu?
Go Back To Polska Topic List
Prev16667686970205Next
Add Reply New Topic New Poll