d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev16536546556566571019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Feb 7 2015 02:51pm
Quote (Xasthur @ Feb 7 2015 05:11pm)
Nie wyklucza, ale uniwersalne są raczej do pyrkania w terenie. Chociaż w przypadku DT to nie będzie taką przeszkodą, bo to żadna hardkorowa koza i nie lecisz cały czas bokami. :) Moim zdaniem lepiej jeździć na kostkach po asfalcie (suchym!) niż na tzw. uniwersalnych w terenie. Inna sprawa, że w supermoto masz mniejsze felgi i na nie nie założysz żadnych opon w teren.

Nikt tu nie pisze o hardkorowych starych sześćsetkach o mocy 60km, tylko o głupiej DT. Koszty będą żadne, zwłaszcza, że nie ma starych roczników w 4T.

Bardziej myślałem np. o zbyt głębokiej rzeczce i braku siły na wyciągnięcie sprzęta. :) Że o glebie i złamaniu na jakimś zadupiu bez zasięgu nie wspomnę... Sam raz pojebałem drogi w terenie, wracając w nocy od kumpla i skończyło się w rowie z błotem. Na szczęście był zasięg i ratunek przybył po godzinie.

wiem, wiem o co chodzi tak tylko podałem przyklad. Nie wiadomo co Cie moze spotkac :D samemu nie ma co wariować. Mniie jak na razie to spotkało tylko to :) często mi pomaga wsteczny :P bo jeszcze sie nie ladowalem w baardzo wielkie ciapy/bloto, jedynie w wode, ktora zakryła koła ;)
Member
Gold: 6,207.00
Feb 7 2015 03:26pm
Quote (StreetFamily @ 7 Feb 2015 21:51)
wiem, wiem o co chodzi tak tylko podałem przyklad. Nie wiadomo co Cie moze spotkac :D samemu nie ma co wariować. Mniie jak na razie to spotkało tylko to :) często mi pomaga wsteczny :P bo jeszcze sie nie ladowalem w baardzo wielkie ciapy/bloto, jedynie w wode, ktora zakryła koła ;)

Ja miałem pół cylindra zakrytego raz i cały silnik. Jakby moto zgasło to tylko płacz by pozostał, bo to rzeka była. :D

This post was edited by Xasthur on Feb 7 2015 03:26pm
Member
Feb 7 2015 03:54pm
Quote (Xasthur @ Feb 7 2015 10:26pm)
Ja miałem pół cylindra zakrytego raz i cały silnik. Jakby moto zgasło to tylko płacz by pozostał, bo to rzeka była. :D

leel! ja to sie nie pakuje w niepewne przejazdy przez wodę :D boje się, ze nagle jeb jakaś dziura i maszyny nie widać :D nie było innego przejazdu czy tak po prostu chciałeś spróbować :D ? jedynie gdzie się umęczyłem wyciągając quada too hmm jak przejeżdżalismy przez jakąś łąkę po deszczach... wody po kolana i weź tu wyciągaj z trawska ;P wszędzie mi się to owinęło, cała oska :D ale się umęczyłem ja pierdziut... :D a kolega stał i się patrzył :)))) w tym samym dniu jak już wracaliśmy przejeżdżaliśmy przez taki wąski tunel, spojrzałem w dół i lewym kołem zahaczyłem o prawa ścianę, jak mnie obróciło, drążek zgięło w pół i rozwaliłem nadgarstek :p Potem powrót do domu z krzywą kierownicą -,-
Member
Gold: 6,207.00
Feb 7 2015 05:39pm
Quote (StreetFamily @ 7 Feb 2015 22:54)
leel! ja to sie nie pakuje w niepewne przejazdy przez wodę :D boje się, ze nagle jeb jakaś dziura i maszyny nie widać :D nie było innego przejazdu czy tak po prostu chciałeś spróbować :D ? jedynie gdzie się umęczyłem wyciągając quada too hmm jak przejeżdżalismy przez jakąś łąkę po deszczach... wody po kolana i weź tu wyciągaj z trawska ;P wszędzie mi się to owinęło, cała oska :D ale się umęczyłem ja pierdziut... :D a kolega stał i się patrzył :)))) w tym samym dniu jak już wracaliśmy przejeżdżaliśmy przez taki wąski tunel, spojrzałem w dół i lewym kołem zahaczyłem o prawa ścianę, jak mnie obróciło, drążek zgięło w pół i rozwaliłem nadgarstek :p Potem powrót do domu z krzywą kierownicą -,-

To była taka przeprawka dla terenowych aut przez całą szerokość rzeki z płyt betonowych (tylko trochę zakryta wodą), ale przednie koło mi z nich spadło i w efekcie całe moto. Po jajca w wodzie stałem, bo im dalej od płyt tym głębiej. Jakoś dałem radę. Żałowałem tylko, że nikt nie kręcił. :)

Co do zgiętej kiery to raz po deszczu chciałem zaszpanować na mieście i na drugim biegu na zakręcie chciałem driftem polecieć. A że moto miało całkiem spory moment, to szybko sytuacja się wymknęła spod kontroli. Efekt? Przeleciałem przez moto (zakręt w prawo, spadłem na lewo), kiera zgięta, klamka sprzęgła ułamana. Auta za mną stoją, wstyd jak chuj. Dobrze, że w kasku to nikt facjaty nie widział. :D

Zresztą gleb było więcej, ale nigdy żadnej poważnej kontuzji.

This post was edited by Xasthur on Feb 7 2015 05:43pm
Member
Gold: 20.11
Feb 8 2015 12:31am
znowu te kurwy będą sypać solą :cry: to powinno podchodzić pod jakiś paragraf...
Member
Gold: 11.00
Feb 8 2015 02:53am
Ja mam profi zabezpieczenie antykorozyjne i sól mi niestraszna, polecam :D
Member
Gold: 20.11
Feb 8 2015 09:14am
Quote (zibib @ 8 Feb 2015 10:53)

Typu wosk?
Member
Feb 8 2015 02:53pm
Quote (Xasthur @ Feb 8 2015 12:39am)
To była taka przeprawka dla terenowych aut przez całą szerokość rzeki z płyt betonowych (tylko trochę zakryta wodą), ale przednie koło mi z nich spadło i w efekcie całe moto. Po jajca w wodzie stałem, bo im dalej od płyt tym głębiej. Jakoś dałem radę. Żałowałem tylko, że nikt nie kręcił. :)

Co do zgiętej kiery to raz po deszczu chciałem zaszpanować na mieście i na drugim biegu na zakręcie chciałem driftem polecieć. A że moto miało całkiem spory moment, to szybko sytuacja się wymknęła spod kontroli. Efekt? Przeleciałem przez moto (zakręt w prawo, spadłem na lewo), kiera zgięta, klamka sprzęgła ułamana. Auta za mną stoją, wstyd jak chuj. Dobrze, że w kasku to nikt facjaty nie widział. :D

Zresztą gleb było więcej, ale nigdy żadnej poważnej kontuzji.

no dzisiaj pojeździłem z bratem bo śniegu nawaliło :P ale nie trwało to zbyt długo... nie obyło sie bez małych awarii :D dobrze, ze sam nie pojechałem :P pierwsze 10min jazdy, omijaliśmy drzewa, jakoś mnie zniosło na prawo i uderzyłem prawym kołem w drzewo. No wiec daje wsteczny, ruszam do przodu co mnie tak kur... znosi ! patrze a tu wisi drążek ;D uyebało mi końcówkę drążka -,- no więc wsiadam na brata quada i lecę do domu bo gdzieś miałem jeszcze 1 końcówkę. Trochę potem zbieżność była inna, ale to na śniegu była tylko jazda, więc jeździło się normalnie. Potem brat przewrócił się na lewą stronę i ujebał klamkę od sprzęgła xdd i jak tu wrócić do domu :O bo do domu spory kawałeczek, ale dobrze, ze w raptorze linka od sprzęgła jest po lewej stronie na widoku. Wiec wziąłem śrubokręt i zrobiłem taka "dźwignię" żeby ruszyć to sprzęgło i wbić 1 :D wiec udało się bez żadnych problemów :) potem wbił 2 i jakoś dojechaliśmy powoli do domu :P
Member
Gold: 103.00
Warn: 10%
Feb 8 2015 03:30pm
Quote (zibib @ 8 Feb 2015 09:53)

No to jest dobra opcja. U mnie też progi zabezpieczone i nic nie chwyta, ale i tak wkurwia ta sól.
Member
Gold: 11.00
Feb 8 2015 04:25pm
Quote (Mentalista @ 8 Feb 2015 16:14)
Typu wosk?

E, raczej chodziło mi o spód auta. Na auto nic nie nakładam, bo mi szkoda czasu i za dużo jeżdżę, po prostu co 2 dni myjka ciśnieniowa. A przed zimą ogarnąłem wszelkie ubytki lakiernicze, coby nic się nie wdarło. Jakby były jakieś ubytki, to bym zapierdalał z woskowaniem...
Go Back To Polska Topic List
Prev16536546556566571019Next
Add Reply New Topic New Poll