Quote (dawid9400 @ 7 Feb 2015 15:26)
Aa jak wygląda różnica między oponami, mam na myśli enduro vs supermoto, jakie są bardziej uniwersalne, dadzą radę na asfalcie i bezdrożach? Czy po prostu jedno wyklucza drugie?
Nie wyklucza, ale uniwersalne są raczej do pyrkania w terenie. Chociaż w przypadku DT to nie będzie taką przeszkodą, bo to żadna hardkorowa koza i nie lecisz cały czas bokami.

Moim zdaniem lepiej jeździć na kostkach po asfalcie (suchym!) niż na tzw. uniwersalnych w terenie. Inna sprawa, że w supermoto masz mniejsze felgi i na nie nie założysz żadnych opon w teren.
Quote (saszas @ 7 Feb 2015 15:26)
Temat rzeka...
Przy starych sprzetach ja bym sie nie pakowal w 4t.
Laik bedzie mial problemy z utrzymaniem odpowiedniego serwisu.
Widac ile sztuk 4t stoi rozkreconych na alledrogo.
Koszt zakupu to pikus w porownaniu do ceny serwisu.
Nikt tu nie pisze o hardkorowych starych sześćsetkach o mocy 60km, tylko o głupiej DT. Koszty będą żadne, zwłaszcza, że nie ma starych roczników w 4T.
Quote (StreetFamily @ 7 Feb 2015 16:21)
no jazda solo jest niebezpieczna :-D jade, jade a tu koles z widlami do mnie leci :P bo ktos dzien wcześniej mu sie w pole wjebal :-D
Bardziej myślałem np. o zbyt głębokiej rzeczce i braku siły na wyciągnięcie sprzęta.

Że o glebie i złamaniu na jakimś zadupiu bez zasięgu nie wspomnę... Sam raz pojebałem drogi w terenie, wracając w nocy od kumpla i skończyło się w rowie z błotem. Na szczęście był zasięg i ratunek przybył po godzinie.
This post was edited by Xasthur on Feb 7 2015 10:19am