Quote (elkabel @ 29 Jan 2013 02:14)
Mi się wydaję, że Tom Bombadil był praprzodkiem krasnoludów i hobbitów. Tak jak elfowie mieli swoich praprzodków tak Tom Bombadil mógł być kimś, kogo Eru zesłał na świat przed elfami. Tom Bombadil miał jakieś tajemnicze moce sterowania nad naturą w której się znajdował. Na 100% pochodzi on sprzed lub maksymalnie na początku stworzenia świata i nie jest tak potężny jak Ainurowie i Valarowie. Jest czymś w rodzaju Majara, ale nie sługą/pomocnikiem Valarów. Myślę, że posiada troszkę większą moc od Majarów. Sklasyfikował bym go według mnie, że jest to potężna istota między 7 wielkimi Valarami i 7 Valier'ami a najpotężniejszymi Majarami. Tom Bombadil wd. mnie to po prostu zbuntowany potężny Majar, który stał się niezależny, przybrał postać materialną próbując naśladować Valara - stać się tak potężnym jak Valar. Oczywiście nigdy nie będzie tak potężny jak Valar, ale mógł stać się potężniejszym od Majara. Jest na tym samym poziomie co Sauron, z tą różnicą, że Sauron dzięki swojemu sprytowi i przebiegłości potrafi zwyciężyć Toma Bombadila. Sam Tom jest wd. mnie uczniem jakiegoś Ainura jeszcze sprzed powstania świata, który został zesłany na ziemie. Druga moja teoria najbardziej wd. mnie prawdopodobna jest taka, że Tom Bombadil jest dzieckiem Aule i Yawanny i odziedziczył po nich część mocy. To by tłumaczyło, dlaczego Tom Bombadil potrafi okiełznać naturę wokół niego i to, czemu wygląda jak krasnoludo - człowiek, a może krasnoludo - elf
n1 google skill
http://forum.o2.pl/temat.php?idp=4650888&start=30e:
Żeby nie było spamu również django na +
This post was edited by Alyx on Jan 28 2013 06:19pm