Quote (zibib @ 5 Jan 2015 20:57)
Mam nokiany wr d3 tego rozmiaru w e36 2.8 dłubniętym na 210km, ciężko zerwać przypadkowo przyczepność, nawet jak leży śnieg lub błoto pośniegowe. A nawet jak już puści, to od razu łagodnie wraca. Polecam, bo stosunek cena/jakość chyba nie do rozjebania. Jedyny minus to lekkie drżenie kiery w zakresie 120-140km/h, ale na tyle pomijalne, że nawet nie będę ich dodatkowo wyważał. Też kminiłem nad continentalami, ale wychodzi na to, że mają opłacane testy. Poczytałem opinie na forach bmw i ludzie preferują nokiany (lub inne naprawdę w chuj drogie opony, których nie brałem pod uwagę, bo wolę włożyć kasę w co innego, a różnice na tym poziomie są już znikome i więcej do powiedzenia ma zdrowy rozsądek, niż dodatkowe 200zł za 1 oponę).
Styling 50 jak dla mnie chujówka, ale kwestia gustu. A standardowe to jakie? Ja śmigam na styling 42, na którym fabrycznie wychodziło e46, ale na lato wrzucę styling 32, bo to według mnie najlepiej prezentująca się felga w 16".
Yup, ostatnio się bawiłem na parkingu to traci na chwilę przyczepność, ale po czasie znowu łapie. Z racji przednionapędówki to często wystarczy mi gaz odpuścić, aby złapało na nowo przyczepność i dalej jazda.
Co do drgań to czasami musiałem ciśnienie skorygować, a ogólnie to w granicach 150-160 dopiero lekko coś tam czuć.
Generalnie opona jak dla mnie zdecydowanie win w kwestii cena/jakość. Letnie też mam nokiany i tak samo zero zastrzeżeń. (notabene spółka Nokii :D)