Quote (toyo @ 5 Jan 2015 14:25)
Robił ktoś research za oponami zimowymi? Dopiero teraz będę zmieniał, bo jeździłem autem mamy od kilku tygodni.
Potrzebuje 205/55/16 do BMW 6 litruw.
Z tego co sprawdzałem wygrywają zazwyczaj Continental TS850 albo Michelin Alpin 5, ok. 350-370 zł/szt kosztują teraz.
Jest coś jeszcze lepszego za podobną kasę albo niewiele gorszego za mniejszą? Niby cena bez większego znaczenia, bo i tak wrzucam w koszty, ale wiadomo jak jest.
Nie czaje jak ktoś może nie zmieniać opon na zimę, ja mam teraz 15km do przejechania na letnich z zadupia pod blok i już się wkurwiam, bo wiem jak ta jazda będzie wyglądała.
Mam nokiany wr d3 tego rozmiaru w e36 2.8 dłubniętym na 210km, ciężko zerwać przypadkowo przyczepność, nawet jak leży śnieg lub błoto pośniegowe. A nawet jak już puści, to od razu łagodnie wraca. Polecam, bo stosunek cena/jakość chyba nie do rozjebania. Jedyny minus to lekkie drżenie kiery w zakresie 120-140km/h, ale na tyle pomijalne, że nawet nie będę ich dodatkowo wyważał. Też kminiłem nad continentalami, ale wychodzi na to, że mają opłacane testy. Poczytałem opinie na forach bmw i ludzie preferują nokiany (lub inne naprawdę w chuj drogie opony, których nie brałem pod uwagę, bo wolę włożyć kasę w co innego, a różnice na tym poziomie są już znikome i więcej do powiedzenia ma zdrowy rozsądek, niż dodatkowe 200zł za 1 oponę).
Styling 50 jak dla mnie chujówka, ale kwestia gustu. A standardowe to jakie? Ja śmigam na styling 42, na którym fabrycznie wychodziło e46, ale na lato wrzucę styling 32, bo to według mnie najlepiej prezentująca się felga w 16".
This post was edited by zibib on Jan 5 2015 02:00pm