Dom w głębi lasu ostatnio obejrzałem. Zaskoczył mnie nawet, imo spoko, ale bez szaleństwa. 6/10
Quote (crunk_mp @ 16 Jan 2013 23:02)
Ten post będzie zawierał szczegóły dotyczące fabuły filmu Fight club, więc jeśli są tacy którzy tego filmu nie widzieli, a chcą go zobaczyć, niech ominą ten wpis. tak
Szukam filmu z klasycznym przykładem Doktora Jekylla i mr Hydea. Rozdwojenie jaźni głównego bohatera powinno być głównym wątkiem filmu, tak miało to miejsce chociażby w Mr Brooksie, gdzie widzimy drugą twarz Earla - Marshalla. Czy w serialu Herosi Grająca przez Ali Later bohaterka ma rozdwojenie osobowości - Niki i Jessica na zmianę "sterują" jej ciałem. Gollum z władcy pierścieni, nie pamiętam w której części prowadził dialog ze swoją ciemniejszą stroną. Kamera przeskakiwała z jednego ujęcia w drugie i w każdym z nich było pokazane inne oblicze tego bohatera.
Nie szukam nic podobnego do Fight Cluba, gdzie dopiero na końcu okazuje się, że przyjaciel głównego bohatera to nasz pan Hyde.
Chyba jasno wszystko wyjaśniłem i wiadomo ocb. Gatunek, kraj produkcji, rok produkcji bez znaczenia. Abym to mógł znaleźć gdzieś w wypożyczalni.
Podbijam. ISO MOAR. Lęk pierwotny obejrzałem przed chwilą, film klasyk, Norton niesamowity, a soundtrack magiczny. Zajebistość.