d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev16386396406416421411Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Jan 17 2013 07:33am
Quote (Kubus @ Jan 17 2013 01:19pm)
Ok, widzę, że mam do czynienia z jednym z tych "wolniej kojarzących". Z tego zdania wynika tylko to, że Złote Globy i Oscary otrzymują czasami różne filmy. Dlaczego ma to prowadzić do supremacji złotych globów - nie wiem. Zerknąłem sobie też jakie filmy otrzymywały złote globy w poprzednich latach i nie dość, że ZG powtarzają 90% błędów akademii, to jeszcze z lubością dokładają swoje własne kompromitacje jak chociażby nagroda dla Avatara (vs Hurt Locker i Bękarty), Pokuty (vs To nie jest kraj dla starych ludzi i Aż poleje się krew) i Zapachu Kobiety (vs Bez przebaczenia) za najlepszy dramat, dla Moulin Rouge za najlepszą komedię/ musical (vs Gosford Park) czy za scenariusz dla Pięknego Umysłu (vs Gosford Park, Memento i Mulholland Drive). Jeśli dołożymy do tego żałosną tegoroczną edycję, gdzie nagrodzonego "zaledwie" sympatycznego, poprawnie wykonanego akcyjniaka (Argo) i jedną z największych wpadek Pixara (Meridę), pominięto natomiast rewelacyjnego Phillipa Seymoura Hoffmana, to wyjdzie, że ZG są, obok BAFT, najdziwaczniej rozdawanymi nagrodami cieszącymi się jakąkolwiek renomą. Zwłaszcza, że ci słynni "przynudzający konserwatywni starcy" z Akademii obsypali w tym roku nominacjami niepoprawny etycznie europejski dramat i niezależny debiut 30-letniego reżysera. Rzeczywiście, Złote globy rządzą

tl;dr
A tak na powaznie to kazdy ma swoje zdanie. Ja uwazam, ze ZG wypadaja lepiej od Oscarow i jest to tylko moja subiektywna opinia. Mozesz sie z nia zgadzac lub nie. Generalnie gratuluje przewertowania i wykonania analizy, ale sa gusta i gusciki i np ja uwazam ze Piekny Umysl mial jak najbardziej prawo wygrac z Mulholland Drive (ktory tak rly nie trafi w gusta 80% ludzi, bo jest specyficzny jak wszystko od Lyncha), czy Memento, ktore bylo czyms innowacyjnym i bardzo dobrym, ale jednak nie tak dobrym jak poruszajacy Piekny Umysl (inna sprawa, ze Nolan jest z reguly przez wszystkie komisje olewany). Co do Pixara sie nawet nie wypowiadam bo dla mnie jedynymi animacjami godnymi uwagi sa Toy Story (ze wzgledu na dziecinstwo), Shrek i Epoka Lodowcowa. Reszty tych gowien nie ogladam i nie bede ogladal, wiec tutaj czego by nie wybrano to bedzie isntym gownem. Mozemy polemizowac tak dalej, bo jak juz napisalem to tylko moja opinia i kazdy ma miec prawo do swojej, szczegolnie w tematyce filmowej.

Zupelnie inna sprawa jest, ze zdziwiony jestem, ze nazywasz mnie wolniej kojarzacym. Faktycznie mialem problem, zeby z posta:

Quote (Kubus @ Jan 17 2013 10:38am)
???

wspartego:

Quote (Kubus @ Jan 17 2013 10:47am)
Naprawdę sądzisz, że w tym zdaniu nie ma nic dziwnego?

wywnioskowac:

Quote (Kubus @ Jan 17 2013 01:19pm)
Ok, widzę, że mam do czynienia z jednym z tych "wolniej kojarzących". Z[...][za dlugi post] Zwłaszcza, że ci słynni "przynudzający konserwatywni starcy" z Akademii obsypali w tym roku nominacjami niepoprawny etycznie europejski dramat i niezależny debiut 30-letniego reżysera. Rzeczywiście, Złote globy rządzą

Jesli tak to mialo wygladac to faktycznie, jestem wolniej kojarzacy.
Member
Gold: 0.00
Jan 17 2013 07:40am
Quote (Kubus @ 17 Jan 2013 14:27)
Norweski  ;)

Eh, pomyliło mi się z filmami refna, które oglądałem ostatnio. Jak już wyżej wspomniałem gorączka koło 40 :D
Member
Gold: 35.00
Jan 17 2013 07:41am
Quote (CoD_id @ Jan 17 2013 03:33pm)
tl;dr
A tak na powaznie to kazdy ma swoje zdanie. Ja uwazam, ze ZG wypadaja lepiej od Oscarow i jest to tylko moja subiektywna opinia. Mozesz sie z nia zgadzac lub nie. Generalnie gratuluje przewertowania i wykonania analizy, ale sa gusta i gusciki i np ja uwazam ze Piekny Umysl mial jak najbardziej prawo wygrac z Mulholland Drive (ktory tak rly nie trafi w gusta 80% ludzi, bo jest specyficzny jak wszystko od Lyncha), czy Memento, ktore bylo czyms innowacyjnym i bardzo dobrym, ale jednak nie tak dobrym jak poruszajacy

Te dwa tytuły to tak "na dokładkę" - chodziło mi przede wszystkim o nagrodzone oscarem Gosford Park

Co do Pixara sie nawet nie wypowiadam bo dla mnie jedynymi animacjami godnymi uwagi sa Toy Story (ze wzgledu na dziecinstwo), Shrek i Epoka Lodowcowa.

Dwa ostatnie nie są Pixara, jeśli dobrze pamiętam.

Zupelnie inna sprawa jest, ze zdziwiony jestem, ze nazywasz mnie wolniej kojarzacym. Faktycznie mialem problem, zeby z posta:

??

wspartego: "Naprawdę sądzisz, że w tym zdaniu nie ma nic dziwnego?"

wywnioskowac:"Ok, widzę, że mam do czynienia z jednym z tych "wolniej kojarzących". Z[...][za dlugi post] Zwłaszcza, że ci słynni "przynudzający konserwatywni starcy" z Akademii obsypali w tym roku nominacjami niepoprawny etycznie europejski dramat i niezależny debiut 30-letniego reżysera. Rzeczywiście, Złote globy rządzą"

Jesli tak to mialo wygladac to faktycznie, jestem wolniej kojarzacy.

Tylko dwa pierwsze zdania odnosiły się do moich poprzednich postów i komentowanej przeze mnie wiadomości, reszta nawiązuje do twoich wcześniejszych postów.
Member
Jan 17 2013 07:51am
Quote (Kubus @ Jan 17 2013 01:41pm)
Te dwa tytuły to tak "na dokładkę" - chodziło mi przede wszystkim o nagrodzone oscarem Gosford Park

Tylko dwa pierwsze zdania odnosiły się do moich poprzednich postów i komentowanej przeze mnie wiadomości, reszta nawiązuje do twoich wcześniejszych postów.

Quote (Kubus @ Jan 17 2013 01:41pm)

I to zdanie mialo miec taki sens. Tzn - to ze dostala zlotego globa nie przesadza o tym, ze dostanie Oscara bo z tym bywalo roznie. Inna sprawa jest, ze uwazam zlote globy za nagrody ciekawsze, ale w tym poscie nie o to chodzilo. Tyle.
Nie ogladam animacji zadnej wytowrni tak rly i nie chodzilo mi tu tylko o Pixara, nazewnictwo mialo byc tylko zaczepieniem do odpowiedniej czesci posta, coz moglem napisac Merida. Nie kreca mnie, nudza mnie, humr jest strasznie denny. Cenie tylko 3 wczesniej wymienione i dlatego uwazam ze na to nie ma co patrzec. Ciekaw jestem za to Rust and Bone bo Cotillard podobno wypadla znowu genialnie w swojej roli, a nominacji do Oscara nie ma, Zlotego Globa dostal ktos inny. Pewnie za jakis czcas zobacze obydwa filmy i sam sie przekonam.
Member
Gold: 984.30
Jan 17 2013 08:57am
Quote (Shapiro @ 17 Jan 2013 11:35)
pocalunek wampira moze z mikolajem klatka

T4i, wypożyczam.
Quote (colonymike @ 17 Jan 2013 11:41)
Lęk pierwotny z Nortonem elo
.

Pamiętam ten tytuł, byłem nawet bardzo blisko od obejrzenia go, ale pożyczałem masę filmów i przypadkiem w moje ręce wpadł Primar fear z Purcellem. Jakieś gówno które od razu wyjebałem bez oglądania. :d

T4i, wypożyczam oczywko.
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Jan 17 2013 08:58am
cod id wolno kapuje czasami
Member
Gold: 15.00
Jan 17 2013 09:25am
Wczoraj byłem w kinie na filmie na podstawie książki Lee Childa - Jednym strzałem. Zostałem mile zaskoczony rolą Cruise'a, a byłem przekonany, że jego sylwetka nie sprosta wymaganiom. Film oceniam na 7/10. Kilka ważnych rzeczy z książki zostało jednak pominięte...
Member
Jan 17 2013 10:12am
Quote (Paavo @ Jan 17 2013 03:25pm)
Wczoraj byłem w kinie na filmie na podstawie książki Lee Childa - Jednym strzałem. Zostałem mile zaskoczony rolą Cruise'a, a byłem przekonany, że jego sylwetka nie sprosta wymaganiom. Film oceniam na 7/10. Kilka ważnych rzeczy z książki zostało jednak pominięte...

Ostatnio na interia.pl dosc to chwalili

Quote (41fyrezs @ Jan 17 2013 02:58pm)
cod id wolno kapuje czasami

http://i47.tinypic.com/34rj71s.jpg
Jan 17 2013 11:36am
Inappropriate Post Content
Member
Jan 17 2013 11:37am
wymyslilbys cos swojego i zalatwil jakies aktualne zdjecie :'DDDDDDDDDD
Go Back To Polska Topic List