Quote (Mentalista @ 10 Sep 2014 13:41)
Na jakiej zasadzie działa w automacie? No i jak to wygląda z pamięcią? Musisz co jakiś czas usuwać nagrania czy to jakoś automatycznie się usuwa? Pisze, że jest 32gb i to wystarcza na 8h nagrywania jak to wygląda wszystko w praktyce?
Jak będę kiedy przejazdem to skorzystam chętnie ; >
Na takiej zasadzie, że włącza się z zapłonem i wyłącza jak zgasisz silnik. Zależy jeszcze jak gniazdo 12V u ciebie działa, bo u mnie jest napięcie dopóki nie wyjmę kluczyka i tyle właśnie kamerka będzie aktywna.
Pamięć to karta micro SD, ja mam 8ke i wystarczy na ponad ~1,5h nagrania w full HD z dźwiękiem. Nagrania zapisują się w 3:01min kawałkach (ta dodatkowa sekunda, żeby nie było przerwy w nagrywaniu między jednym, a drugim plikiem).
Jak się miejsce skończy to usuwa poprzednie zaczynając od najstarszego, no chyba, że będzie zabezpieczony.
Zabezpieczyć plik przed nadpisaniem możesz ręcznie jak np. coś ciekawego nagrasz, a tak to masz G-sensor, który możesz ustawić na 3. poziomy czułości, ale jak miałem na najbardziej wyczulonym trybie to nawet mi zostawiało pliki z głębszych dziur. ;d
Generalnie całkiem spoko bajer i zawsze masz jakiś dowód jakby co.