Quote (Elfisher @ 26 Dec 2012 01:04)
wlasnie wrocilem z hobbita i jestem zawiedziony. film nie trzyma sie ksiazki, nie przypominam sobie zadnej sytuacji ktora chociaz w wiekszosci pokrywalaby sie z ksiazka. wszystko przekoloryzowane i rozdmuchane. kilka akcji pomineli, kilkanascie dodali nie wiem po co. szkoda ze ten film bedzie tak dlugi (podejrzewam jakies 8h) bo jesli kolejne czesci beda tak samo kiepskie to sie wkurwie. film zrobiony dobrze, efekty swietne, 3d fajnie sklejone. wszystko oczywiscie nawiazuje do filmow LoTR'a, szkoda ze ma malo wspolnego z ksiazka.
jestem rozczarowany bo czekalem na ten film jakies 2 lata, 2 miesiace temu przeczytalem setny raz ksiazke, a bilety mialem w kieszeni juz 2 tygodnie temu. film polecam tym, ktorzy nie przeczytali ksiazki, wtedy bedzie swietny.
no i dostalem figurke gandalfa do zestawu cola + popcorn

Ja wczoraj bylem, ksiazki nie czytalem i nie mam pojecia co w niej jest. Ale mi sie film super podobal - moze wlasnie dlatego, ze ksiazki nie widzialem.
Polecam, jedyne co mnie lekko wkurzylo, ze na koncu akcja zaczyna sie rozkrecac i boom. Koniec filmu