Quote (martyna_fajny_mish @ 26 Dec 2012 01:13)
no ja w sumie czytalem ksiazke i za chuja nie moglem rozkminic jak oni mogli podzielic ten film na trzy czesci, ale jak piszesz, ze nie trzymaja sie ksiazki, to juz chuj
ja sie spodziewalem tego od kiedy uslyszalem ze film bedzie podzielony na 3 czesci. ksiazka hobbit to jakies 2/3 kazdej czesci lotra, a film bedzie ponad 2 razy dluzszy. nie ma co sie dziwic ze dodali sceny korych nie ma w ksiazce. szkoda, bo o ile filmy wladcy pierscieni w miare sie trzymaja ksiazek, to w tym przypadku jest kompletne dno. gdybym nie czytal ksiazki, bylbym pewnie zachwycony filmem bo oglada sie go bardzo dobrze i mimo 3h spedzonych w kinie, nie nudzilem sie. efekty naprawde robia wrazenie, a wszystko poteguje efekt 3d. nie wiem jak zrobili wersje z dubbingiem bo wolalem nie ryzykowac. znajac polakow dialogi froda mowi pazura, a gandalfa stuhr. kostiumy swietnie dobrane, sam nie wyobrazalem sobie krasnoludow tak dobrze, jak parobek petera jacksona. gandalf wyglada dokladnie tak jak w lotrze, ale krasnoludy pierwsza klasa. mam tylko nadzieje ze trylogia nie doczeka sie remake'u bo spierdola ja pewnie tak jak hobbita, a sprzedawac ja beda na 1TB dyskach.