Quote (dawid9400 @ 14 Aug 2014 00:33)
No dokładnie, chcę auto do codzienniego użytku, nie świrowania pawiana na zlotach, albo na rondach ze szperą, ewentualnie, jak starczy hajsu to można wstawić jakieś ciekawe felgi, żeby ładniej wyglądało.
Waszym zdaniem nie dostanę za 15k ładnej e46 po lifcie? Wersje jakie wchodzą w grę to sedan i coupe, compact odpada bo wygląda jak gówno, kombi to samo, nic nie wożę z reguły w samochodzie, wersja najlepiej 318, ew. trochę większa, ale wtedy z gazem.
Quote (Mentalista @ 17 Aug 2014 12:33)
Za 15k spokojnie. Od 13k się bodajże zaczynają ale to padała. Sam chcę teraz brac E46, najprawdopodobniej touring. Chcę się zmieścić w 16k ze wszystkim i za te hajsy można już znaleźć coś ładnego. Tylko, że mnie interesuje silnik 2.0d 150km ewentualnie 3.0d 204 km.
Kupowałem E46 w maju, troche widziałem. Jak za 16k chcesz to mimo wszystko wypada mieć backup jeśli chodzi o kasę, tym bardziej przy dieslu. Masz o tyle łatwiej, że połowa tych samochodów to 320d. Kusił mnie touring czasami, bo sedan jest niewiele bardziej praktyczny niż coupe. Nieskładana tylna kanapa w mojej sztuce to troche porażka.
Ja chciałem większą benzynę, po lifcie, sedan, fajnie jakby miał gaz, auto najlepiej w promieniu 100-200 km - z takimi założeniami do obejrzenia miałem może 5 aut, jakbym chcial jeszcze wybrzydzać wyposażenie itp. to nie byłoby co oglądać.
Szukanie rodzynka odpuściłem, budżet ustaliłem 20 tys., wydałem 16 tys. na auto, reszta poszła na doprowadzenie wszystkiego do porządku.
BTW. Jeśli ktoś ma firmę i chce wrzucić auto w koszty to przypominam, że samochód normalnie amortyzuje się 5 lat, ale wydatki na niego, nawet duże (np. kilka tys zł) można rozliczyć od razu. Czyli teoretycznie bardziej opłaca się kupić grata i go robić, niż sprawny samochód.