Korzystajac z bumpa pragne powiedziec, ze przeczytalem Czarny Pryzmat, pierwszy tom nowej trylogii Brenta Weeksa.
Na kolana mnie nie powalila, przyjemnie sie czyta i co najwazniejsze, ma zadatki na niezla trylogie, bo akcja zdecydowanie sie rozkreca w dalszej czesci ksiazki, zreszta podobnie sie miala sytuacja z debiutancka trylogia Weeksa.
Pare dni temu zdecydowalem sie kupic Zombieslayera, czyli kolejny tom przygod Gotreka i Felixa. Wlasnie koncze, podoba mi sie bardziej niz wiekszosc G&F po przejeciu ich przez Nathana Longa, bardziej przypadl mi do gustu tylko Elfslayer.
Warto dodac, ze ksiazke kupilem po angielsku, poniewaz pare miesiecy temu z wydawania ksiazek Warhammera wycofal sie copernicus i obecnie trwaja poszukiwania nowego wydawcy, w zwiazku z czym nadal nie ma polskiej wersji Zombieslayera.
Przy okazji kupna podpytalem facetow z Faber&Faber ( chyba ostatni polski sklep stricte Warhammerowy, przy pl. Unii Lubelskiej w Warszawie ) czy wiedza cos o ewentualnym nowym wydawcy. Podobno realne jest, ze Warhammera przejmie Fabryka Slow, co niezwykle by mnie uradowalo, na to licze