Quote (Damundo @ 9 Aug 2014 22:58)
No dobra, ale watpie, zeby ktos probojacy kupic e46 za <15k czyli za ograniczony budzet planowal robic z samochodem cokolwiek innego niz codzienne eksploatowanie go jako dupowoz, dlatego mi bardzo ta gleba nie pasowala w Twoim poscie.
Nie mam nic przeciwko zajebistemu odpicowaniu na zloty czy cos, ale wlasnie to dla mnie takie dresiarskie tuningi, kupienie beemki po cenie i 'tuningowanie' jej robiac glebe i dajac ladne fele. Progi sie sypia ale fele muszo byc zeby ziomki propsowaly. ;d
Quote (Damundo @ 9 Aug 2014 23:09)
Wiesz, dla mnie kupowanie samochodu to albo masz budzet 30k i za tyle kupujesz nowszy dupowoz, albo kupujesz wlasnie jakas baze za 1/3 ceny i za reszte dokrecasz tuningi. Ale jak ktos ewidentnie chce samochod po to zeby nim jezdzic na codzien, to nie ma sensu zadnych gleb czy innych bzdur wymieniac. Byle kupic dobra bude i ewentualne mechaniczne niedociagniecia naprawic, zeby sie tym autem cieszyc przez jakis czas.
I tak nawiasem nigdy nie ogarne jak mozna kupowac samochod po 'wyjatkowo niskiej cenie', jak w promocji z tesco za zarcie przed terminem. Mam w rodzinie (przyszlej) przyklad takiego zachowania i nigdy tego nie pojme.
no wg mnie także zajebanie gleby (w szczególnie w naszym kraju) samochód nie nadaje się do normalnego użytkowania. Oczywiście nie mówię, że samochodu do normalnego użytkowania na codzień jest nonsensem, ładne koło (ale imo nie niskoprofilówki), jakieś akcenty pozwalające spersonalizować samochód czy np nieco przyciemnione szyby wg mnie na pełnym propsie. Ja osobiście kombinowałem z mesiem żeby był to samochód i na codzień i jako klasyk dupowóz ale teraz jestem przekonany, że nie ma to sensu. Jeden samochód do jazdy na codzień i druga perełka na weekendy. No chyba, że ktoś kupi E36 czy golfa 4 i spróbuje właśnie niskobudżetowego tuningu ale kurwa wg mnie to wygląda komicznie i całkiem i komfort jazdy a i samochód z czasem wygląda na wsiowóz xd
e/ pisane na szybko bo zaraz do pracy się zbieram więc jakby coś wyglądało bełkotliwie/niezrozumiale to proszę o wybaczenie i pytania
This post was edited by Mentalista on Aug 11 2014 04:32am